Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vakt-ı Mekatıl Ne Demek? Vakti Mekat Ne Anlama Geliyor?

Yayınlandığı ilk bölümünden itibaren izleyicileri ekrana kilitlemeyi başaran Kızıl Goncalar dizisi ile gündeme gelen Vakt-ı Mekatıl diğer bir değişle Vakti Mekat ne demek?

Yayınlandığı ilk bölümünden itibaren

Now TV’nin en çok izlenen dizilerinin arasında yer alan ve Özcan Deniz, Özgü Namal, Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Mina Demirtaş gibi değerli oyuncuların yer aldığı Kızıl Goncalar dizisi izlenme rekorları kırmaya devam ediyor. Her bölümünde yeni bir heyecana kapı aralayan Kızıl Goncalar dizisi ile gündeme gelen Vakt-ı Mekatıl ve Vakti Mekat ne demek?

VAKTİ MEKATIL NE DEMEK?

Vakt-ı Mekatıl kaynaklara göre iki ayrı sözcükten oluşan bir tamlama olarak yer alıyor. Vakit, zaman ve hesaplaşma, ceza kesme ve savaş anlamlarına gelen mekatıl kelimelerinin birleşmesi ile oluşan tamlama genel olarak ceza kesme zamanı olarak kullanılıyor. Arapçatan türetilen kelimeler bir günahın bedelinin ödenmesi durumunda kullanılıyor.

Vakti Mekat’ta ise toplumsal düzen ve adaletin gerekliliğine dikkat çekiliyor. Kişi burada kendi iç dünyası ile hesaplaşıyor. Bu süreçte insanlar yaptıkları şeylerin sonuçlarını kabullenerek bunlardan da ders çıkarma fırsatı buluyor.

Vakt-ı Mekatıl Ne Demek? Vakti Mekat Ne Anlama Geliyor?

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti