Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Balkanlıoğlu: Mahkeme kararı ile kimlik kontrolü yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
Vali Balkanlıoğlu: Mahkeme kararı ile kimlik kontrolü yapıldı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kafelerde polislerin kimlik kontrolü yapmasının kendi talimatıyla gerçekleşmediğini belirtti. Balkanlıoğlu, konuyla ilgili bir mahkeme kararının bulunduğunu kaydetti

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kentteki kafelerde polisin, kendi talimatı dışında, mahkeme kararı doğrultusunda denetim yaptığını belirtti. Valilik makamında bir basın toplantısı düzenleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “9 Kasım’da gazetelerin internet sayfalarında Afyon’la ilgili bir haber vardı. Adana Valisi hazırız dedi, Afyon yaptı bile, yazıyordu. Haberi okuduğumuzda tamamen çarpıtma bir olayla karşı karşıya kaldığımızı gördüm. Normalde rutin olarak, emniyet güçlerimiz yol kontrolü yaparlar, kaçakçılığın takibi, aranan şahısların bulunması, çalınan araçların takibi bakımından birçok asayiş olayları bu sayede aydınlanır. Birçok silah bulunur, taşınması yasak olan bıçak gibi vatandaş için can ve mal emniyeti açısından tehlikeli olan suç aletleri ele geçirilir. Dönem dönem de bunun vukuatları gelir. Bir yol kontrolünde Afyon’da en az 4-5 tane tabanca yakalanıyor mesela. Uyuşturucu maddeler yakalandı, çok sayıda uyuşturucu hap ve esrar yakalandı. Bunların da temel nedeni gençlere bu tür zararlı alışkanlıkları kazandırmak ve kirli bir kazanç sağlamak. Çoğu da terör örgütlerinin finansmanında kullanılıyor” dedi.
MAKSAT ÖĞRENCİLERİ KORUMAK
Afyonkarahisar 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nin öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde arama yapılması için karar verdiğini belirten Balkanlıoğlu, “Dönem dönem memleketin huzuru bakımından önleyici anlamda kimlik kontrolü ve huzur amaçlı denetimler yapılır güvenlik güçlerince. Önceden bunlar mülki amirlerin izni ile yapılırdı. Bir ara savcı kararı ile yapılır oldu bu. Şimdi hakim kararıyla. En son Afyon’da İkinci Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2013/571 sayılı kararına istinaden öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde rutin uygulamalardan biri gerçekleştirilmiş. Burada kötü niyetli kişiler var mı, aranan şahıslar var mı, öğrencilere zarar vermek isteyen tipler buralarda barınıyor mu; amaç bu. Öğrencilerimizin huzuru, sükunu ve memleketimize, bizlere emanet olarak ailelerinin bin bir ümitle okuttuğu bu çocukların kurda kuşa yem olmamaları için çalışılıyor. Amaç tamamen bu. Emniyetin yaptığı bir uygulamaydı” ifadelerini kullandı.
KALDIKLARI YERLER
SORULMADI
Gençleri kötü alışkanlıklardan, yasadışı gruplardan uzak tutmanın devletin görevleri arasında olduğunu söyleyen Balkanlıoğlu, çıkan haberleri yalanladı. Balkanlıoğlu, “Dönem dönem basında yer alır, gençleri bekleyen tehlikeler, uyuşturucu tehlikesi, gençler silah taşıyor, emniyet neden önlem almıyor diye eleştiriler oluyor. Burada yapılan tamamen bu amaca matuftur, Haber tamamen yalan, düzmece ve çarpıtmadır. Eminyet’e en ufak yazılı ya da sözlü bir talimatım olmamıştır. Hakim kararıyla rutin bir asayiş uygulamasıdır. Öğrencilere kesinlikle kaldıkları yerler sorulmamıştır. Son güncel kız ve erkek öğrencilerin bir arada kalmalarıyla ilgili bir konu asla hedeflenmemiştir. Her zaman yapılagelen bir uygulamadır. Dönem dönem yol uygulamaları yapılır, dönem dönem de umuma mahsus yerlerde uygulamalar yapılır. Bu da halkın sükunu için yapılır. Olay da bundan ibarettir, geride kalan yapılan haberler, gönderilen yorumlar tamamen yalan, uydurma ve iftiradır” dedi.
VALİ’DEN İKİ ÇARPICI ÖRNEK
Emniyet mensuplarının etkisiz hale getirilmek istendiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Özellikle güvenlik güçlerimizi görevini yapamaz hale getirmek, pasifize etmek amacını da ben sezinliyorum. Örneğin trafik görevlileri trafik kontrolü yapsa, bunu şöyle de çarpıtmak mümkün: Acaba toplu taşıma araçlarında kız-erkek öğrenciler yan yana mı gidiyor, polis buna bakıyor. Böyle bile denebilir. Polisler devriye gezse, sokakta gezen ve evli olmayan insanlara acaba ahlak zabıtalığı mı yapıyor diye çarpıtmak mümkün. Böyle diyerek polisi görev yapamaz hale getirmeye çalışıyorlar. Polis, normal güvenlik kontrolü yapıyor. Hakim kararıyla yapılıyor, öteden beri yapılıyor. Ben de öğrencilik yaptım. Defalarca gittiğimiz yerlere polisler geldi, ‘Arkadaşlar, kimliklerinizi çıkarın’ dediler, baktılar. İçimizde kimliksiz, aranan, yasadışı bir olaya karışmış, yakalama kararı olanlar var mı, yok mu bunları araştırıyorlar. Ummadığımız şeylerle karşılaşıyoruz.”
Balkanlıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan kendilerine öğrencilerin yaşadıkları yerlerin araştırılması ile ilgili yazılı ya da sözlü bir talimat gelmediğini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti