Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İGM üyelerine hitap etti;

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İGM üyelerine hitap etti;
Vali İrfan Balkanlıoğlu, İGM üyelerine hitap etti;

“Kalıcı hizmetlerle Afyonkarahisar’a damgamızı vuracağız”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Genel Meclisi üyelerinin toplantısına katılarak üyelerle tanıştı. Uyumlu şekilde gerçekçi ve kalıcı hizmetler üretmenin önemine değinen Vali Balkanlıoğlu, hiç bir görev ve mekanın hiç kimseye kalıcı olamayacağını hatırlattı. Vali Balkanlıoğlu, kalıcı hizmetler üreterek Afyonkarahisar’a damga vurmak istediğinden söz etti. Vali’nin ilk meclis ziyareti
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı 4. toplantısına katılarak meclis üyeleriyle tanıştı. Meclis üyelerine hitap eden Vali Balkanlıoğlu, Bingöl Valiliği görevini tamamlayarak Afyonkarahisar’da 3 Ocak Pazartesi günü göreve başladığını söyledi. İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel’e, bazen meclis toplantılarına katılabileceğini bildirdiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, Bingöl’de meclis üyelerinin toplantılara katılmadığı yönünde serzenişte bulunduklarını söyledi. Yoğun çalışma temposu nedeniyle bir yıl içerisinde Bingöl İGM toplantılarına sadece 3 veya 4 kez katılabildiğinden söz eden Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Onlar toplantılarında valilerini daha sık görmek istediklerini söylemişlerdi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istediklerini belirttiler. İl Özel İdaresine ilişkin bir takım uygulamalar, eksik ve aksak gördükleri hususları bizzat mecliste Vali Bey’e iletmek istediklerini söylüyorlardı. Bende bu nedenle Afyonkarahisar meclis üyeleri ile tanışıp onları somut yakından görmek istedim. Önümüzde ki günlerde gelip gidersiniz görüşürüz. Mutlaka kişisel arkadaşlıklarımız da olacaktır. Gelmişken topluca meclis üyeleriyle görüşüp tanışmak anlamında toplantıya katılmış bulunuyorum.” dedi.
“Doğu’daki sorunlar bitecek”
İl Özel İdarelerini demokrasi beşiği olarak nitelendiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, geçmişte ki ve mevcut hükümetin illerde yer alan tüm resmi dairelerin adli ve askeri makamlar hariç Özel İdare bünyesinde şube şekline getirilmek istendiğini ifade etti. Karar mekanizmalarının seçilmiş insanların kamu, devlet adına ve vatandaşı temsilen güç kullanıp bütçe harcayan tüm kuruluşların seçimle olması yolunda görüşün bu yönde olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu; “Ancak bizim Türkiye’ye özgü bazı sorunlarımız var söylemi çok söylenir. Haksız da değiller doğuda çalışınca gördük. İGM Başkanlığı’ndan Vali de ayrılınca seçilen insanlar kendi aralarından İl Genel Meclisi Başkanını seçiyorlar, bütün bütçe programı da malum olduğu üzere karara bağlanıyor. Vali’nin bir takım yetkileri var ama genelde meclisin kararlarına saygı duyuyoruz. Çok ekstra bir şey olmadığı sürece. Milli Eğitimin, yerel emniyetin dahil bu tür kurumların İl Özel İdaresine bağlanması durumunda hele hele Valiler de seçimle gelirse düşünün ki doğu ve güneydoğu da şimdi bile bir takım problemler yaşadığımız ortamda acaba ne gibi sıkıntılar yaşanır? Bunu göğüslemek zor olur diye memleketin düzelmesi esastır. İnşallah doğu ve güneydoğu daki hepimizin malum olduğu üzere azalan bir trend izliyor. İnşallah er ya da geç bu bitecektir. Türkiye’nin daha uzun yıllar bu sorunla yaşamak zorunda kalmayacağına inanıyorum. Kalırsa çok kötü olur zaten. Kaynaklarımızı, imkanlarımızı, insanlarımızı sıkıntıya sokan ağır bir durum.” diye konuştu.
Özel idareler kendi bütçesine hakim
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, doğu ve güneydoğuda ki sorunun normalleşmesi halinde İl Özel İdarelerinin yetki sahasının daha da genişleyeceği anlamının ortaya çıktığını söyledi. Şu anda Köy Hizmetleri İl, Bölge ve Genel Müdürlüğü’nün lağvedilerek Özel İdare bünyesinde eritildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nün de bu anlamda gündeme geldiğini ancak kurumlarda bir direnişin olduğunu söyledi. Zaman içerisinde bir çok kuruluşun İl Özel İdareleri bünyesinde şube şeklinde yer alacağına temas eden Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Köy Hizmetleri döneminde kaymakamlık yapmıştım. Bir köye minare yapılacak olsa Ankara’lara gider karar verirlerdi. Hatta rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu başından geçen bir olayı anlatmıştı. Mesela köyde cami olmadığı halde minare yapımına karar vermişler. Sorunlar mahallinde bir anlam ifade ediyor. Problemi yerinde görüyoruz. İnsanlarımızın bire bir çektiği sıkıntıları, yollarda yaşanan sıkıntılar ve susuzluğun bire bir acısını biz yerinde canlı görüyoruz. Ama bu kağıda dökülüp Ankara’ya gittiğinde bu sorun kağıttan ibaret cansız. Orada ki adam bunun arkasında yaşanan dramı göremeyebiliyor. O yüzden kim bastırırsa onun dediği olup oraya yatırımlar Türkiye genelinde öyle kanalize edili-yordu. Şimdi artık kendi bütçesine kendisi hakim dilediği yer derken ihtiyaç ve sıkıntılar neredeyse oraya yatırımları kanalize etmek mümkün hale geldi.” şeklinde konuştu.
Hizmet yarışı
çekişmeden uzak
Bazen İl Özel İdareleri’nde ilçeler arasında rekabet olduğuna işaret eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, bir il-çeye yapılan yardım ne kadarsa nüfüsa orantılı olarak diğer yere daha fazlasının verilmesi gibi durumların ortaya çıkabildiğini söyledi. Bu noktada meclis üyesi seçmenlerinin zorlayıcı olabildikle-rine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Önemli olan Afyonkarahisar genelini düşünüp ihtiyaç neredeyse oraya kaynakları aktarmakta fayda var. Bu durumu vücut olarak düşünürsek; yara olan yere ilaç sürerken olmayan yere de sürmek gibi bir durum olabiliyor bazen. Zaman içerisinde göreceğiz ama böylesi konularda anlayışlı davrandığınızı düşünüyorum. Sayın Başkan bana yaptığı ziyarette sorduğumda, ‘Arkadaşlarımızın 50’si ile de uyum içerisinde çalışı-yoruz. Hizmette yarış var ama çekişme düzeyinde değil. Hatta aramızda parti ayırımı bile yok. Hepimiz kardeş gibi Afyonkarahisar’ın çıkarları ve geleceği için ittifak halinde çalışıyoruz.’ dedi. Bu da bizim için hakikaten çok güzel müjdeli bir haber. Mesela bazı yerlerde doğu da güneydoğu da bunları göremiyoruz. Farklı partiler farklı şeylere çekebiliyor. Bazı hassasiyetleri dile getiriyorlar. Böyle çekişmeleri ikna yoluyla aşmamız gerekiyor. Bayağı da zorlanıyorduk. Afyonkarahisar’ın genelde ki problemlerinin giderilmesi için hepinizin ittifak halinde olması, eleştirilerin yapıcı olması. haklı bir öneri geldiğinde etrafında birleşilmesi çok önemli.”
Sınıf başkanı bile olmak zordur
İl Genel Meclisi’nde iktidar ya da muhalefet partisinden gelecek talep ve önerilere şehrin ihtiyacı kapsamında yerine göre evet denileceğini vurgulayan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, muhalefetten gelene topyekun ret, iktidar cephesinden gelene de hemen karşı çıkma gibi bir yola gidilmemesi gerektiğini savundu. İl Genel Meclisleri’nin büyük parlamentonun minyatürü olduğuna değinen Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi: “İl Özel İdareleri için demokrasinin beşiği dedik. Seçilmek çok önemli bir şey. Meclis üyelerine insanlar oy veriyor. Aday olup da seçilen üyeler bir çok aday adayı arasından aday haline geliyor. İnsanlarda sorunlarını İl Özel İdaresi bünyesinde takip etmek üzere itimat ettikleri adaya oy veriyor. Seçilmek işte bu yüzden önemli bir şey. Bir sınıf başkanı bile olmak zordur. İnsanların sevgi ve itimatlarını kazanıp oy almak önemli. Oy alıp seçilen meclis üyelerinin sorumlu oldukları da bir kitle var. Bu kitle onlardan hizmet bekliyor. Bunu da en iyi şekilde el birliği ile yapmak durumundayız. Başkana da söylemiştik. Özel İdare’nin parası, makine parkı, personeli var. Bunların doğru dürüst ve düzgün kullanılıp tamamının vatandaş hizmetine sunumu çok önemli. Çar çur ve israf edilmeden, personel ve makineler açısından zaman kaybı olmadan doğru ve düzgün kullanılması lazım. Türkiye’nin kaybedecek ne bir zamanı ne de bir kuruş parası var. Karar merci meclis üyeleri. Sorumlulukları da fazla.”
Temel sağlam gerisi kolay
Afyonkarahisar İGM üyelerinin bütçeyi aşacak şe-kilde her yeri yatırım programına almadıkları bilgisini edindiğini aktaran Vali İrfan Balkanlıoğlu, bu durumunda iyi bir gelişme olduğunu dile getirdi. Vali Balkanlıoğlu, Bingöl’de her muhtarın ihtiyaç duyulan tüm hizmet ve ihtiyaçların yatırım programında yer aldığını söylediğinden yakındı. Böylesi bir programa dahil edilen hizmetlerin gerçekleşmesi için yüz trilyonun üzerinde bir paraya ihtiyaç olduğu gerçeğine işaret eden Balkanlıoğlu; “Ayakları yere basmayan hayalci programlar yapmayıp denk bütçe hazırladığınızı duydum. Ona da çok sevindik elimizi kuvvetlendirecektir. Özel İdare personelinin bazı sorunları olsa bile genelinin çok dürüst, işinin ehli ve iyi çalıştıklarını öğrendik. Tabi ufak tefek eksiklik aksaklık olabilir. Ana maddeler düzgünse diğer şeyleri düzeltmek, kolaylaştırıp müdahale etmek daha kolay olur. Binanın temeli, yapısı ve çatısı sağlamsa içinde tadilat yapıp daha kullanışlı hale getirmek daha kolay olur. Ama bina temeli çürükse ki bu personelin dürüstlüğüyle ilgili bir olay o zaman ne yaparsanız yapın dikiş tutmaz. Binanın temelinin sağlam olduğunu öğrendik. Bu durum bizler için çok güzel. Sırtımızdan büyük bir yükün kalktığını gördüm. Geldiğim yerde bu konularla epeyce uğraşmıştım.” ifadelerini kullandı.
Önemli olan kalıcı hizmet üretmek
Afyonkarahisar’ın geleceğine ilişkin bir süre kendisi ile beraber İl Genel Meclisi üyelerinin çalışacaklarını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, şehre kalıcı hizmetler bırakarak damgasını vurmak istediğini vurguladı. “Afyon’a bir Vali geldi şu hizmetleri yaptı.” ifadesinin kullanılmasının önemine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu; “Geldiğim yerde de baktım çok sayıda Vali’nin resmi vardı. Bağcılar Kaymakamı iken Valilik görevine atandık. Vali olduk diye sevindik. Valiliğe girerken vali resimleri dikkatimi çekti. Kimisi soluk siyah beyaz çok eski kimisi de yakın zamana doğru düzgün renkli ve rötüşlu fotoğraflardı. Yarıdan çoğunun rahmetli olduklarını gördüm. Bir kısmı emekli bir kısmı da şu anda hasta. Eylemli vali ise şu anda 2-3 adet. Demek ki buralar bizlere baki kalıcı mekanlar değil. Eğer burada dünyada olduğu gibi bir süre kalacaksak hizmet edip gök kubbede hoş bir sada bırakmak gerekiyor. Bu meclis üyeleri içinde geçerli. ‘Bir İGM üyemiz vardı. Allah razı olsun girişimleri, çabaları sayesinde şu problemlerimiz çözüldü.’ dedirtebilmeniz önemli. Kalıcı olan inşallah bunlar olacaktır. Ben sizlerle beraber çok uyumlu ve güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Başkandan aldığım genel bilgiler bu yönde. Tüm meclis üyelerimle tanıştığım için teşekkür ediyorum.” dedi. (Kocatepe)