Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Tutulmaz, Teknik Koleji ziyaret etti

Vali Tutulmaz, Okul Kurucusu
Vali Tutulmaz, Teknik Koleji ziyaret etti

Vali Tutulmaz, Okul Kurucusu Önder Artuk, işadamı İsmail Palalı ve Celal Palalı ile birlikte okulu gezerek sınıfları dolaştı. Öğrencilerle sohbet eden Tutulmaz, öğrencileri kitap okuyup okumadıklarıyla ilgili sorular sordu. Öğrencilerin her biri yanında getirdiği kitabı göstererek, Vali Tutulmaz’a kitap okumaya verdikleri özeni gösterdi. Okul Kurucusu Artuk ise, okulda her gün bir saatin okuma saati olarak ayrıldığını aktardı.
Vali Tutulmaz, okuldaki ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Teknik Kolejin uygulamaya konulan çok önemli bir proje olduğunu belirterek, “Hükümetimizin önemli projelerinden birisi illerin içinde bulunan Organize Sanayi bölgelerinin içinde bulunan Teknik Liselerini açmak veya Teknik liselerinin destek vermektedir. Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejimizde okuyan öğrencilerimiz özel okul olmasına rağmen 1 kuruş ücret ödemeden devletin maddi desteği ile iyi bir seviyede eğitim öğretimini 4 yıl boyunca tamamlayacaklar” diye konuştu.
Türkiye’nin en büyük probleminin fabrikalarda çalışacak ara eleman sıkıntısı olduğunu ifade eden Tutulmaz, “Organize Sanayi bölgelerinde kurulan bu okulların birinci hedefi ve önceliği okullarının tamamlamasıyla büyük işletmelerde sıkıntı çekilen kalifiyeli ara eleman sorununu bir an önce yetiştirmektir. Böyle okullar ülkemizin ihtiyacını giderecek okullardır.  1700 öğrenci bulanan Afyon Organize Sanayi bölgesi içinde bulunan bu okulu ziyaret etmekten dolayı büyük bir mutluluk duydum. Afyonkarahisar’a böyle bir okulu kazandıran kolej yönetimine, işadamlarına kolej öğretmenlerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Okul kurucusu Önder Artuk ise açıklamasında okul tecrübelerinin dershanecilikten geldiğini belirterek, “4 yıl önce kurulduk. 1700 civarında öğrenci sayımız var. Anadolu Teknik Programı ile öğrencilerimizi 25 saat meslek dersi veriyoruz. 4 yılın sonunda fabrikalarda ara eleman sıkıntısı yaşanan işletmelere teknik eleman olarak işe yerleşecektir. Kolejimizin içinde bulunan atölyelerde son sistem ve modern sınıflarımız var. Bazı bölümlerde öğrencilerimizin ve usta öğreticilerimizin desteği ile makine üreterek satış yapıyoruz” dedi.
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a ziyaretinde; İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, işadamları ve Kolej yönetimi eşlik etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti