Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VALİ TUTULMAZ’DAN YENİ POLİSLERE UYARI: Bir grubun, çetenin polisi olmayın; aklınızı kiraya vermeyin

  Polis Meslek Eğitim
VALİ TUTULMAZ’DAN YENİ POLİSLERE UYARI: Bir grubun, çetenin polisi olmayın; aklınızı kiraya vermeyin

 

Polis Meslek Eğitim Merkezi 20’nci Dönem öğrencileri için düzenlenen mezuniyet törenine Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Polis Akademisi Başkan Vekili Doç. Dr. Orçun İmga, Belediye Başkanı Vekili Mahmut Karcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Afyonkara-hisar İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eker, daire müdürleri, emniyet teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ÖNCELİĞİNİZ DEVLET VE MİLLET OLSUN
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, yeni polislere önemli tavsiyelerde bulundu. Tutulmaz, “Başka bir grubun, kişinin veya bir çetenin polisi olarak kendinizi addederseniz bilin ki en büyük zararı kendinize vermiş olursunuz. Lütfen aklınızı kimseye kiraya vermeyin. Kendiniz okuyun, öğrenin, araştırın, doğru olanı tercih edin ve her zaman da önceliğiniz Milletimiz ve Devletimiz olsun. Bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadar vatan uğruna millet uğruna şehit olmuş tüm polis kardeşlerimizi ve diğer şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.
FEDAKÂRLIK
GEREKTİREN BİR MESLEK
Polisliğin can pahasına yapılan bir meslek olduğuna işaret eden Tutulmaz, “Polislik mesleği canı pahasına görev yapılan bir meslektir. Daha ilk günden itibaren ben gerekirse vatan uğruna, gerekirse hukuk adalet uğruna ölmeye hazırım demektir. Her meslek kutsaldır. Ancak canı pahasına görev yapılan polislik ve askerlik görevleri daha da bir kutsaldır. Çünkü karşılığında can vardır. Bizim neslimiz neredeyse hayatının tamamını terörle geçirdi. 70’li yıllardan itibaren ülkemizin değişik gerekçelerle, değişik coğrafyasında her dönemde bir terörle karşı karşıya geldi. Bunun sonucu olarak da yüzlerce binlerce kardeşimizi biz bu vatan uğruna şehit verdik. Bu kutsal görevi yapabilmek her babayiğidin harcı değildir. Bunun bilincindeyiz. Ancak bu görevi yaparken öncelikli hedefimiz vatandaşımızın huzuru ve mutluluğu olması gerekir. Bunu sağlarken de kanun, hukuk, adalet gibi kavramlar bizim ilkemiz ve hedefimiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.
KENDİNİZİ GELİŞTİRMELİSİNİZ
Suçla mücadelenin yolunun bilgili olmaktan geçtiğine dikkat çeken Tutulmaz, şöyle devam etti:
“Bilgi güçtür. Eğer bilgi sahibiyseniz güçlüsünüz, yoksa elinizdeki ya da belimizdeki silah kendi başına bir güç ifadesi değildir. Bunu açıkça ifade etmek isterim. Artık terör örgütleri olsun, suç örgütleri olsun o kadar çetrefilli bir şekilde suç işlemeye başladılar ki, bunları kolay bir şekilde çözebilmenin yolu aynı şekilde onların sahip olduğu hatta onlardan daha da fazla bilgiye sahip olma ile mümkün olacaktır. Bunun bilinci içerisinde olmanızı özellikle ifade etmek isterim. Mesleğin ilk gününden kendinizi geliştirmeye ve ilerletmeye gayret göstermelisiniz. Yine meslek hayatım boyunca gördüğüm kendisini geliştiren polis memuru arkadaşlarımızın daha başarılı ve mutlu olduğunu, ancak geliştirmeyenlerin de kendilerini bir şekilde kenara itilmiş şekilde hissettiklerini ve bundan dolayı da mutsuz olduklarını gördüm.”
ORÇUN İMGA
NET KONUŞTU
Polis Akademisi Başkan Vekili Doç. Dr. Orçun İmga da 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nden ders alınması gerektiğini belirtti. İmga, “Sizlerin yetişmesi için muazzam fedakârlıklar gösteren, eli öpülesi anneleriniz ve babalarınız başta gelmek üzere, yüce milletimiz ve devletimize karşı duymakta olduğunuz derin bağlılığınızı, mesleki ve özel hayatınızın her safhasında ve hiçbir şey karşısında sarsılmayarak daima göz önünde tutacağınıza eminiz. Yakın geçmişte yaşadığımız çok sayıdaki menfur hadise bir yana, kendi başına 15 Temmuz Darbe Girişimi, bu bağlılığın önemini çok güçlü ve öğretici şekilde ortaya koymuştur. Bu minvalde, sizlerden en büyük beklentimiz, sadece ve sadece şerefli milletimizin ve büyük devletimizin polisleri olarak görev yapmanız; vazifenizin gereklerini yerine getirirken bundan başka hiçbir zümre, grup ya da cemaate sadakat veya itaat hissetmemenizdir. Bağlı olduğunuz yegâne otorite Türkiye Cumhuriyeti devletinin sarsılmaz otoritesi ve rehberiniz de devletimizin kanunları olacaktır” ifadelerini kullandı.
HERKESİ EŞİT BİÇİMDE KUCAKLAYIN
İmga, şöyle devam etti:
“Mesleki yolculuğunuzda, sorumluluğunuz büyük olacaktır. Çünkü sizler, en çetin koşullarda, vatandaşımızın devletle karşılaşacağı ilk muhataplar olacak, çoğu zaman da devletin tecessüm etmiş hali şeklinde görüleceksiniz. Vatandaşla kuracağınız bu ilişkide; hukuka riayet, insan haklarına ve topluma karşı göstereceğiniz samimi saygı, en temel mesleki ilkeleriniz olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da çeşitli vesilelerle müteaddit defalar ve son olarak da Polis Amirleri Eğitimi Merkezi’mizin mezuniyet töreninde ifade buyurdukları üzere, kendisini devletin ve milletin üzerinde gören hiçbir anlayış bu teşkilatta yer bulamayacaktır. Sivil otoriteye bağlı olarak yürüttüğünüz görevlerde, hizmetkârı olacağınız tüm Türkiye’yi; etnik, dinî ya da mezhebi hiçbir farklılığı göz önüne almaksızın, eşit şekilde kucaklamak temel gayeniz olmalıdır.”

SALDIRILAR AMACINA ULAŞAMAYACAK
Afyonkarahisar POMEM Müdürü Mustafa Eker de özetle şu konuşmayı yaptı:
“Eğitim Merkezimizde 11 Temmuz 2017 tarihinde İntibak eğitimi ile başlayarak 13 Aralık 2017 tarihinde sona eren zorlu bir maratondan geçen, derslerinde, mesleki eğitimlerinde başarılı olarak yapılan eğitim sonu sınavını da başarı ile geçen toplam 349 öğrencimizin işte bugün burada Emniyet teşkilatımıza katılmasının onuru ve gururunu yaşıyoruz. Türk milletinin varlığına, birliğine, özgürlüğüne, geleceğine kasteden dış güçlerin oyununa gelmeyeceğiz. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin ülkemize verdiği zararlar, toplumsal yapımızda yol açtığı tahribatlar çok büyük, bunları tekrar yaşamak istemiyoruz. Ülkemizin vatan bütünlüğüne karşı yapılan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Bu vesileyle, Vatan savunması için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine büyük sabır diler, gazilerimize Rabbimden acil şifalar temenni ederim.”
MEZUNİYET COŞKUSU YAŞANDI
Konuşmaların akabinde dönem birincisi Polis Memuru Özer Candemir tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Törenin devamında 20. dönemde dereceye giren öğrencilere Vali Mustafa Tutulmaz tarafından ödüllerinin takdiminin akabinde Polis Meslek Eğitim Merkezi 20’nci Dönem Mezunu öğrencileri tarafından yemin töreni gerçekleştirildi.
Tören bitiminde mezun olan öğrenciler şapkalarını havaya atarak kendi aralarında kutlama yaparak tören sona erdi. >> Murat ARISOY’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti