Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali yeni hükümet konağını inceledi

Bu haberin fotoğrafı yok
Vali yeni hükümet konağını inceledi

Afyonkarahisar Belediyesi eski hizmet binası bundan sonra Hükümet Konağı olarak kullanılacak. Yeni hükümet konağı olacak tarihi binanın fiziksel durumunu Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki uzmanlar yerinde incelediler

İlk inceleme yapıldı
Cumhuriyet Meydanı çalışması kapsamında yıkımına karar verilen Hükümet Konağı birinci derece de sit alanı içerisinde yer alan korunması tescilli kültürel varlık konumundaki Afyonkarahisar Belediyesi eski binasına taşınacak. Bilindiği üzere Belediye Başkanlığı’nın bazı birimleri yeni yıl öncesine kadar eski binada faaliyet gösteriyordu. Belediye Meclis Toplantıları da eski binada yapılırken 2011 yılı başlangıcı ile bina tamamen boşaltıldı. Hükümet Konağı olarak hizmet vermesi planlanan binada ilk inceleme dün öğle saatlerinde yapıldı. Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Valilik Yazı İşleri Müdürü Mehmet Kaval, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü İbrahim Öz, Bayındırlık ve İskan İl Müdür Yardımcısı Mustafa Oruç, Müze Müdürü Arkeolog Mevlüt Üyümez, Eskişehir Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gelen Şehir Plancısı Volkan İnan ve Mimar İlknur Bulun fiziki mekan ve proje üzerinde ön incelemede bulundular.
Fiziki durum değerlendirildi
Hükümet konağı olarak kullanılması planlanan eski Belediye binasında yapılacak çalışmalar gözden geçiriliyor. Bu bağlamda, rölove planı çalışmaları yapılırken, Afyonkarahisar Belediyesi eski binası içerisinde yapılabilecek tadilatlar tek tek incelendi. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler akşam saat 17.00 sıralarında Afyonkarahisar Belediyesi’nin eski hizmet binasının fiziki durumunu yerinde gezerek değerlendirdiler. Vali ve beranerindekiler Valilik makamından, çalışma odalarına kadar hemen her alanı incelediler.