Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Yıldırım’dan Afyon’a teşekkür – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Aziz Yıldırım, makamında
Vali Yıldırım’dan Afyon’a teşekkür

Afyonkarahisar Aziz Yıldırım, makamında gerçekleştirdiği basın toplantısında İkmal ve Garnizon Komutan Vekili İkm. Alb. Ali İhsan İmre, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Orhan Sırma ve İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen de hazır bulundu.
“VATANDAŞLARIMIZ TEVECCÜH ETTİ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar programının başarıyla sonuçlandığını belirten Yıldırım, “Hepinizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif ettiler. Tabii ki ilimizi teşrif etmeleri iki yönü ile çok önemliydi. Birincisi kendilerini ilimizde görmekle şereflendik. Kendilerini ilimizde hep birlikte ağırladık ve 1 milyar 28 milyonluk kamu yatırımının açılışı gerçekleştirildi. Bu anlamda 1 milyar 28 milyonluk eser Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş oldu. Güzel bir program oldu. Biz en azından öyle düşünüyoruz. Çünkü gördük ki Afyonkarahisar’ın soğuk havasına rağmen vatandaşlarımız çok büyük bir teveccüh gösterdiler ve ilimizin dört bir tarafından gelerek kendileri meydanımızı doldurdular, Sayın Cumhurbaşkanımızın hitaplarını dinlediler ve onun hitap etmesiyle de coştular. Bu bizim için çok önemliydi. Bu işin asıl mimarı tabii ki vatandaşlarımızdır. Sizlerin huzurunda bütün Afyonkarahisarlılara teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de tabii ki çalışan görevli arkadaşlarımıza ediyorum. Hakikaten fedakârlıkla Garnizon Komutanlığımız, Belediyemiz, Jandarmamız, Emniyetimiz, üniformasız sivil arkadaşlarımız, bütün mesai arkadaşlarımız siyasetle uğraşan değişik partiden arkadaşlarımız, siyasetle uğraşmayan vatandaşlarımız, sanayicilerimiz, tüccarlarımız ve pek çok alanda arkadaşlarımız çok büyük yardımda bulundular bizlere” dedi.
AFYONKARAHİSAR HAKKINDA HER ŞEYE HÂKİM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar hakkındaki tüm bilgileri haiz olduğunu hatırlatan Vali Yıldırım, “Afyonkarahisar hakkında ben bir durumdan bahsetsem benim o konuda bilgim var dediler. Bunu yanında Afyonkarahisar için ekstra söyleyeceğim bir konu olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın en ufak talimatı bizler için emirdir. Akabinde de hemen yerine getirilir. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar hakkında tüm bilgilere vakıftı. Her konudan bilgileri var ve bilmeleri de normal. Çünkü Afyonkarahisar’a ilk gelişleri değil. Vali olarak benden daha çok Afyonkarahisar’ı tanıyor desem abartmış olmam ve yerinde bir söz olur. Sayın Cumhurbaşkanımıza Afyonkarahisar’a gerekli olan bütün hizmetler aktarıldı. Bununla da ilgili olarak da zatıalilerine brifing verdim. Tabi bu konular kendilerinin de vakıf olduğu konulardı. Ben hepsinin üzerine gidileceğinden eminim. Bu hizmetlerin bazıları yeni başlayacak, bazıları devam eden hizmetlerdir. Bunların en iyi şekilde yerine getirileceğini bizlere ilettiler. Bundan hepimiz gururlandık” şeklinde konuştu.
JEOTERMAL İLE
İLGİLİ DOSYA VERİLDİ
Kendisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a jeotermal suların verimli kullanılması hakkında bir dosya takdim ettiğini belirten Vali Yıldırım, “Benim kendilerine ilettiğim dosyada termal sularımızın Türkiye’de daha rantabl, daha verimli bir şekilde kullanılmasını açıklayan bir dosya idi. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi Afyonkarahisar termalin başkentidir. Termal tesisler noktasında yatak kapasitesi Türkiye genelinde en büyük kapasite bizde. Bizde 6 bine yakın kapasite var ve 5 yıldızlı. Yani bu kapasitenin çok daha iyi yönetilmesi gerektiğini ilettim. Biz burada AFJET’le bunu yoluna koyduk. Bizden önceki arkadaşlarımızın hepsine de bu başarının sağlanmasında emekleri olduğu için teker teker teşekkür ederim. Gerek Vali olarak görev yapan arkadaşlarımız, gerek yerelinden yine AFJET yönetimine katılıp da görev yapan arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Hakikaten güzel işler çıkarmışlar. Bunu daha ileriye nasıl taşıyabilirizin peşindeyim. Bu konu hakkında Enerji Bakanımıza da bir dosya verdim. Bunun da bütün Türkiye’de daha iyi y��netilmesi için daha büyük çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ettim” şeklinde konuştu.
KASIT YOK, İHMAL VAR
Vali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan için gelen polislerin kumanyadan zehirlenmesi konusu hakkında bilgi verdi. Yıldırım, “Talihsiz bir olay yaşadık. 3 bini aşkın arkadaşımız burada görev yaptı. Bunların içerisinden 67 arkadaşımız böyle bir şikayet ile zehirlenme şüphesi şikayeti ile hastanelerimize kaldırıldı. Bunlardan sadece 15 tanesi birkaç saatliğine müşahede altına alındı. Çok ciddi bir vaka değil. Ama biz en sıkı bir şekilde bu olayı takip ettik. Sorumlularını hemen Cumhuriyet Savcılığımıza verdik ve adliyemiz de gereken işlemleri yapıyor. Şu an itibariyle de hiçbir arkadaşlarımız hastanelerde veya tedavi altında değil ve bu bizim için çok sevindirici bir durum. Dışarıdan Bursa’dan, Çanakkale’den, Ankara’dan gelen arkadaşlarımız vardı, buradaki polis arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek adına onların içerisinden birkaç kişiye dediğim gibi 67 kişi kadar arkadaşımız böyle bir şikayette bulundu. Bizde de bütün numuneleri vardı yediklerinin, kumanyadan olduğunu düşünüyoruz. Ama kumanyanın hangi yiyeceğinden olduğunu bilmiyoruz bunlar tabi ki laboratuvardaki tetkikler sonucunda ortaya çıkacak. Ama şu an da sevindirici olan hiç bir arkadaşımızın müşahede altında olmasını gerektirecek bir durumun olmamasıdır. Hepsi sıhhatli bir şekilde illerine dönmüştür her hangi bir sıkıntımız yoktur” dedi.
Yıldırım, şöyle devam etti:
“Kesinlikle bir kasıt olduğunu düşünmüyoruz. Dediğim gibi 3 binin üzerinde kumanya alınmış 67 kişide çıkmış. Yani bunların hepsi aynı kazanda yapıldı. Kasıt olduğunu düşünmüyorum ama ihmal var mı? Onu da kontrol ediyoruz. En sıkı şekilde bu işin üzerine gidiyoruz. Hiçbir şekilde bırakmayacağız çünkü bu bizim için bir mahcubiyet. Arkadaşlarımız başka illerden geliyor burada görev yapıyorlar Sayın Cumhurbaşkanımızın koruması ile tören alanının koruması ve düzeni ile alakalı görev yapmaya çalışıyorlar ve burada yedikleri bir kumanyadan, yiyecekten kendileri rahatsızlanıyorlar. Yani bunun üzerine gitmemiz lazım. Zaten dün kısa zamanda sayın Emniyet Müdürümüz de bu işin üzerine gittiği savcılığımıza hemen duyuruldu ve savcılıkta zaten hemen ifadeleri aldılar, işleme konuldu yani. Tek bir firma ama firmanın ismini söyleyemeyiz. Afyon’un bilinen eski firmalarından birisi ve o yüzden kasıt olduğunu düşünmüyoruz diyoruz, var mıdır? O da soruşturma da ortaya çıkar.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti