Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali AB’nin imza törenine katılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Vali AB’nin imza törenine katılacak

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, geçen yıl İçişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde başlatmış olduğu “Valiliklerin AB Sürecinde Etkinliğinin Artırılması Projesi” çerçevesinde, 2011 yılında valiliklerdeki AB birimlerinin altyapısının güçlendirilmesi, teknik kapasitesinin ve etkinliğinin artırılması amacıyla “İllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı”nı başlattı. Projesi kabul edilen 25 ilden biri olan Afyonkarahisar’ın Valisi İrfan Balkanlıoğlu bugün imza törenine katılacak

İmza süreci başladı
ABGS’nin bütçesi kapsamında yürütülecek olan program çerçevesinde ABGS’nin yerelde gerçekleştirmek istediği ancak çeşitli sebeplerle etkin olarak uygulamaya geçiremediği AB ile ilgili faaliyetlerin, valilikler tarafından gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Bu kapsamda hazırlanan teklif çağrısı, başvuru rehberi ile birlikte 2 Şubat 2011 tarihinde tüm illere duyuruldu. Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi’nde görev yapan proje uzmanlarınca hazırlanarak 25 Mart 2011 Tarihinde Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’ne sunulan Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda (ADAY) isimli proje, Türkiye genelinde müracaatta bulunan 79 ilden projesi kabul edilen 25 il arasına girmeyi başardı. Mayıs ayında sonuçların duyurulmasının ardından gerekli hazırlıklar tamamlanarak imza süreci başlamış oldu.
Proje eğitimleri verilecek
Afyonkarahisar Değerleriyle Avrupa Yolunda isimli proje, Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası’nın teknik altyapısının güçlendirilmesinden ilk ve orta dereceli okullarda Avrupa Kulüplerinin oluşturulması, Avrupa Bilgi Merkezi adı altında bir kütüphane oluşturulmasından Proje Döngüsü Yönetimi eğitimlerine kadar pek çok faaliyeti içeriyor. Proje kapsamında kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına da eğitimler verilerek Afyonkarahisar’ın proje hazırlama ve yürütme kapasitesi artırılacak.
Sözleşme bugün imzalanıyor
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından projesi kabul edilen 25 ilin valileri ile Devlet Bakanı Egemen Bağış ve İçişleri Bakanı Osman Güneş’in de katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan imza töreni bugün saat 10.00’da Ankara’da başlayacak. Afyonkarahisar Valiliği adına imza törenine, Vali İrfan Balkanıloğlu, Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol ile Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi Koordinatörü Hasan Hüseyin Oğuz katılacaklardır. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti