Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali’den Başkana talimat!: “Sorunu hemen çözün”

Vali’den Başkana talimat!: “Sorunu hemen çözün”
 Vali'den Başkana talimat!: "Sorunu hemen çözün"

Bazı Basın yayın organlarında oluşan bu gübre atıklarının döküldükleri Susuz Belediyesi’ne ait araziye sığmayıp taştığı, çevredeki mermer fabrikalarını bastığı, ekili arazilere zarar verdiği yönünde iddialar yer almıştı. Çıkan haberler sonrası Vali Mustafa Tutulmaz tarafından Susuz Belediye Başkanlığına acilen çözüm bulması yönünde talimat verilirken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da gübre döküm sahasında denetimler yapıldı.
SAHA DENETLENDİ
Yapılan denetimler sonucu gübre döküm sahasına yapılan dökümler ve yağışlar sonrasında gübre döküm sahasının taban noktasında kaçak oluştuğu ve söz konusu kaçaktan çıkan sıvıların yaklaşık 300-500 m. ileriden yüzeye çıkarak eğimli arazi nedeniyle aşağıya doğru akış gösterdiği anlaşıldı. Olayın fark edildiği gün itibariyle gübre döküm sahasına döküm Susuz Belediye Başkanlığınca durduruldu. Akış yönünün önüne toprak setler yapılarak akışın önlenmesi yoluna gidildi.
TOPLANTI DÜZENLENDİ
Konuyu titizlikle ele alan Vali Mustafa Tutulmaz ne yapılabilir? Nasıl bir çözüm üretebiliriz? Düşüncesiyle olayın tüm taraflarının katılımıyla 2 Mayıs günü toplantı düzenledi. Toplantıya katılan Biyogaz tesisi yetkilileri de mevcut durumu anlatarak çözüm önerilerini dile getirdiler. Toplantıda kaynağı kanatlı hayvan sektörü olan dışkının işlendiği Biyogaz tesisleri ve bu tesislerde dışkının işlenmesi neticesinde elde edilen sıvı gübrenin kullanım alanları ele alındı.
Vali Mustafa Tutulmaz Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer ve diğer yetkililerle birlikte bölgeye giderek gübre atıklarını, çevreye zararını ve yapılması gerekenleri yerinde inceledi. Vali Tutulmaz sorunun giderilerek çevreye ve yakınlarda bulunan işletmelere zarar vermeyecek şekilde çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.