Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Valilik acilen kararı değiştirmeli”

Gelecek Partisi Kurucusu 24.

Gelecek Partisi Kurucusu 24. Dönem Milletvekili Av. Şenol Gürşan, Güney Beldesi seçim çalışmaları için sokağa çıkma izin belge talebi reddedilen partililer için Afyonkarahisar’da olduklarını açıkladı. Gürşan, “İl Başkanımız, Belediye Başkan adayımız, Belediye Meclis Üyesi adayı arkadaşlarımız sokağa çıkma gereği muaftırlar. Dolayısıyla genelge ile bu yasaklanamaz. Bu genelge yok hükmündedir. Valiliğin acilen bu kararı değiştirmesi lazımdır” dedi

 

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığında dün sabah düzenlenen toplantıda; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı Doğan Demir, Gelecek Partisi Kurucusu 24. Dönem Milletvekili Av. Şenol Gürşan, Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Selim Karataş, Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Yıldız hazır bulundu.
“GELECEK PARTİSİ GÜNEY ADAYI HAFTAYA TANITILACAK”
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı Doğan Demir, sokağa çıkma kısıtlamasına rast gelen basın toplantısına katılan medya çalışanlarına teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Beldesi’nde 6 Haziran 2021 tarihinde Mahalli İdareler seçimi yapılacağını belirten Demir, “Gelecek Partisi olarak bizde ciddi anlamda bu seçimlere hazırlanıyor, çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık bir aydır Afyonkarahisar’da İl Başkanımız Sayın Niyazi Ertaş’ın Başkanlığı’nda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak ben ve diğer parti yöneticisi arkadaşlarımız Güney beldesinde yapılacak seçimlere ve partimizin seçime gireceği yer olmasından kaynaklı çalışmalar yapıyoruz. Güney Belediye Başkanlığı seçimi için bilindiği üzere 9 Mayıs 2021 YSK’ya listelerin verilmesinin son günüdür. Bu nedenle hem aday belirleme süreci hem de Meclis şablonumuzu oluşturmak üzereyiz. Önümüzde ki hafta, hafta sonuna denk gelmeden Güney Belediye Başkan adayımızı, Meclis Üyesi adaylarımızı ve partimizin Belde Başkanımızı ve Sinanpaşa İlçe Başkanımızı da kamuoyuna tanıtmış olacağız.” dedi.
“TAM KAPANMA DEĞİL
TAM KAÇIŞ VAR”
Genel Başkan Yardımcısı Demir, Güney Beldesi’nde yapılacak yerel seçim öncesi Türkiye’nin içinde bulunduğu pandemi süreci ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı karar gereği 18 günlük kapatma sürecini değerlendirdi. Tam kapanma kararı açıklamasının ardından ülke genelinde “tam kaçış” yaşandığına dikkat çeken Demir, “Tam kapanmanın ‘tam kaçışa’ dönüşmesiyle özellikle sahil bölgelerinde ciddi bir yoğunlaşma var. Bu durum Türkiye için kuralsızlığın, kanunsuzluğun ne boyutta olduğunu bu hükümetin bunu bile beceremediğinin ön görüsüdür.” diye konuştu.
“GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANINA VALİLİK MAKAMI İZİN VERMEDİ”
Demir, İl Başkanı Niyazi Ertaş’ın talep ettiği izin belgesinin Afyonkarahisar Valiliği’nce reddedilmesi nedeniyle basın toplantısı yaptıklarını söyleyerek, “Ben buradan Sayın Afyonkarahisar Valisine ve Yüksek Seçim Kuruluna seslenmek istiyorum. Güney Belediye Başkanlığı seçimi için listelerin YSK’ya verileceği son gün olan 9 Mayıs 2021 tarihine kadar İl Başkanımızın bu olayı takip edip bu çalışmaları yapması doğal olan bir durumda valilik makamı İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını gerekçe göstererek İl Başkanımıza izin vermeyişi tam bir kaos ve tam bir ikiyüzlülüktür.” şeklinde konuştu.
DEMİR: KÜÇÜCÜK BİR BELDE DE GELECEK PARTİSİ ENGELLENİYOR
“Elimde AK Partili İl Başkanlarının hazırlayıp ve Sayın Cumhurbaşkanının onayı ile diyerek kamuoyuna paylaştığı parti yöneticisi konumunda olan arkadaşlara her koşulda gezme, serbestlik tanıyan bir çalışma var.” diyen Demir, “Gelecek Partisinin Afyonkarahisar’da birinci derece de temsilcisi olan İl Başkanımız Niyazi Ertaş’a valilik tarafından izin verilmemiştir. Bu durum ne kadar acı, Türkiye’de ne kadar kokuşmuş bir sistemin, nasıl bir düzenin var olduğunu bize gösteriyor. Partimizin önceki Genel Sekreteri ve partimizin kurucusu olan ve şu anda partimizin ciddi anlamda yöneticiliğini yapan Şenol Gürşan’la birlikte Güney seçimler için yapılacak çalışma bilgilendirmesi sonrası İl Başkanımıza izin belgesi konusunda ret kararı çıkması aslında hükümetin, AK Parti’nin Gelecek Partisi’nden ne kadar korktuğunu, nasıl çekindiğini göstermektedir. Küçücük bir belde de partimizin seçime girmesi dolayısıyla nasıl engelleriz düşüncesiyle yapılan bir çalışmadır.” ifadelerine yer verdi.
“GENELGEDE PARTİ
YÖNETİCİLERİNE İZİN VAR MI?”
Demir sözlerine şöyle devam etti: “İçişleri Bakanlığı Valilere böyle bir genelge gönderdi mi? Gönderilen genelgelerde özellikle parti yöneticilerinin gezme şanslarının olup olmadığı, izinlerinin olup olmadığını buradan sormak istiyorum. Dolayısıyla emniyette ve valilikte böyle bir genelge varsa mutlaka uygulanması gerekmektedir. Ama birileri için uygulanıp birileri için uygulanmıyorsa bu tam bir çifte standarttır. Tam bir iki yüzlülük ve tam bir kaostur. Herşeyi yüzlerine gözlerine bulaştırdıkları gibi pandemi sürecini iyi yönetemedikleri gibi maalesef siyasi partiler arasında da hat safhaya gelen bir ayrışma bir çarpık sistem vardır.”
Valilik makamına seslendiğini belirten Demir, “Buradan sesleniyorum, Afyonkarahisar Valiliği bu süreçten bir an önce vazgeçmelidir. Burada ki yönetici arkadaşlarımızın, İl Başkanımızın, Belediye Başkan adayımız, Meclis Üyelerimizle ilgili Güney beldesi ile ilgili yapacakları çalışmalar için izin belgelerinin verilmesini talep ediyoruz. Aksik takdirde biz partimizin tüm kurmayları olarak tüm gün buralarda olup bunu sürekli kamuoyuna taşıyacağız. Türkiye’yi bilgilendirip bu konunun takipçisi olacağız. Şu anda yaptığımız çalışmalar çok önemlidir. Bu çalışmalardan netice alacağımıza inanıyorum. Güney beldesinde yapılacak seçim için çok iddialıyız. Ben burada bunun da bir ön algı olduğunu düşünüyorum. Başta Sayın İçişleri Bakanı’nın ve Sayın Afyonkarahisar Valisinin Hıfzıssıhha Kararlarını gerekçe göstererek partiler arası ayrım yapılmasının önüne geçilmesini Gelecek Partisine de her türlü imkânın sağlanmasını talep ediyoruz.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti