Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Valimizden Ve Yetkililerden Memnunuz”

Uluköy Köy Muhtarı Mevlüt Koç, üç gün önce köyde bir ağılda meydana gelen yangının hemen söndürüldüğünü olayın ardından köyün imar durumuyla ilgili sözlerinin çarpıtıldığını açıkladı. Koç, “Yeri gelmişken Sayın Valimizden olsun Özel İdare yetkililerimizden olsun sağ olsunlar memnunuz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” dedi

Uluköy Köy Muhtarı Mevlüt

Hocalar İlçesi’ne bağlı Uluköy’de üç gün önce sabah saatlerinde bir ağılda meydana gelen yangın sonucu 29 adet küçükbaş hayvan telef olurken yangın sonucu yıkılan ağıl kullanılamaz hale geldi.

“KAYMAKAMLIK VE VALİLİK HEMEN OLAYA EL KOYDU”

Yangın olayında devletin varlığını hemen hissettiklerini belirten Uluköy Muhtarı Mevlüt Koç, olayın çarpıtılarak kamuoyuna yansıtıldığını iddia etti. Muhtar Koç, konu hakkında Kocatepe Gazetesi’ne demeç verdi. Yangının büyümeden söndürüldüğünü belirten Uluköy Muhtarı Mevlüt Koç, şunları söyledi:

“Allah devletimize zeval vermesin. Olayın ardından Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sayın Kaymakamımız Hakan Kara, ilgili ekipler ve ben hemen yangına müdahale ettik. Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımız sağ olsunlar yangının ardından da ilgi ve desteklerini eksik etmediler. Devletimizin tüm imkânları seferber edildi. İtfaiye en kısa sürede gelerek yangını söndürdü. Allah razı olsun Valiliğimiz, Kaymakamlığımız hemen olaya el koydular.”

“YANGINA HEMEN MÜDAHALE ETTİĞİMİZ İÇİN BAŞKA YERE SIÇRAMADI

Yangının büyümeden söndürüldüğünü, başka yerlere sıçramaması için kepçe vs. tedarik ettiklerini anlatan Muhtar Koç, şöyle konuştu:

“Valimiz, kaymakamımız, ilgili birimlerimizle beraber köylümüzde dâhil çok güzel bir çalışma yaparak yangını hemen söndürüp başka yere sıçratmasına izin vermedik. Yangın sonrasında da Allah’a çok şükür gerekli destekler sağlandı. Yangının çıktığı yer biraz engebeliydi, araçlar giremediği için kepçe ve iş makinleriyle müdahale edildi. Elbirliğiyle çabalayarak yangını söndürdük. İtfaiye ekipleri yangını söndürdükten sonra soğutma çalışmalarını da tamamladı.”

“YANGIN MADDİ HASARLA ATLATILDI”

Uluköy’deki evlerin köy şartlarında uzun yıllar önce ahşaptan yapıldığını belirten Muhtar Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Köyümüzde evler yıllar önce şartlar doğrultusunda ahşaptan imal edilmiştir. Bu evlerimizin altında samanlık, ağıl, ahır bulunmaktadır. Yangın çıkan evin altında da samanlık bulunup evin sahibi hanım hayvanlarını burada besliyordu. Bu evin yanı başında bir bu hanıma ait bir başka ev daha vardı. Yangın o evde içten içe başlamış ve maalesef ilk etapta kimsenin haberi olmamış. Bu yer biraz tenhada kalan bir yer olduğundan yangın ilk etapta keşfedilememiş. Evin içi yanarken bir vatandaş kapıdan süzülen alevleri görünce hemen haber verdi. Haberin üzerine hoparlörle köye tankerlerin su ile oraya sevk edilmesini ilan ettirerek yardım istedim. Ama içten yanan bina çöktü. 29 adet küçükbaş hayvan telef olurken maddi hasar ortaya çıktı.”

“SÖZLERİN SAPTIRILDI, GERÇEKLE LİGİSİ OLMAYAN İDDİALAR ORTAYA ATILDI”

Sandıklı İlçesi’nden olay yerine gelen bir gazetecinin yangın olayını saptırdığını iddia eden Muhtar Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sandıklı İlçesi’nden gelen bir muhabir olay üzerine köyümüze geldi. Olay nedeniyle vatandaş yangın yerinde toplanmıştı. Topluluk arasında aşağı yukarı 10 dakikalık bir konuşma geçti. Olayın sıcaklığıyla evlerin iç içe sık yapılması ve bunun niye böyle olduğu gibi laflar edildi. Bu şartlarda başka yangınların çıkabileceği gündeme geldi. Kimi vatandaşta laf açılınca imar izni alamamaktan yakındı. Bende köyün muhtarı olarak Özel İdaremizin gerekli çabaları gösterdiğini, mera vasıflı alanların imara açılması konusunda bakanlığın meclisin müdahil olması gerektiği bilgisini verdim. Konuyu İl Özel İdaresi, Valilikle istişare ettiğimizi anlattım. Konu üzerinde çalıştığımızı dememe rağmen sözlerim maalesef saptırılarak çok farklı anlamlar ortaya konuldu. Benim söylediğim kelimeler tam tersi yayınlanarak Valiliğin baskı yaptığı, Özel İdare’nin imara açtırmadığı gibi gerçekle ilgisi olmayan iddialara dönüştü. Sizin aracılığınızla söylemek isterim olup bitenin bu konuyla hiçbir ilgisi yoktur. Bizler devletimizi ve milletimizi seven insanlarız. Allah razı olsun Valimiz, Özel İdarenin ilgili müdürleri güzel bir diyalog içindeyiz. Şahsımın da köyümünde hiçbir sıkıntımız yoktur. Benim kelimelerim öyle bir saptırılmış ki, sanki valilik imara açılmasına izin vermiyormuş gibi konuşmadığımız kelimelere dönüştürülmüş. Yeri gelmişken Sayın Valimizden olsun Özel İdare yetkililerimizden olsun sağ olsunlar memnunuz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. İnşallah ileride köyümüzün imar sorununu da çözeceğiz. Sayın Kaymakamımız da bunlarla alakadar olmaktadır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti