Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

VALİ’NİN ÖNCELİĞİ EĞİTİM – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 12 Temmuz 2017 Çarşamba 12:47:39
 

Afyonkarahisar’ın yeni Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz ile dün tanışma imkanı bulduk. “Hoşgeldiniz” ziyareti için randevu talebimiz karşısında Valilik Özel Kalemi’nin dönüşü sonrasında Valilik Makamı’nda sayın Vali’ye kısa bir ziyaret gerçekleştirdik.
İlk görüşmemizde Sayın Vali Tutulmaz’ın Afyonkarahisar’a hiç de yabancı bir isim olmadığını, aslen Antalya-Korkuteli’li olması hasebiyle ilimizi ve coğrafyamızı yakından tanıdığını müşahede ettik. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın sözlerinden, çalışmalarında önceliği “eğitim” meselesine vereceği, ilimizin eğitimle ilgili sıralamalarda üst sıralara yükselmesi için çaba göstereceği intibaını edindik.
Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4-5 yıl önce aldığı karar gereğince artık illerin sınavlardaki başarı oranları kamuoyuna açıklanmıyor. Haliyle yıllar önce “Afyonkarahisar filan sınavda falanca sırada” diye yaptığımız haberleri artık yapamıyoruz biz de. Bilsek yaparız, ama açıklanmadığı için bilemiyoruz. Eski tecrübelerimize göre ilimizin durumunun bölgenin en kötülerinden birisi olduğunun farkındayız. Son dönemde bazı gelişmeler olsa da sıralamalarda yukarılara tırmandığımıza doğru bir emareye rastlamadık doğrusu. Bu nedenle Sayın Vali Tutulmaz’ın önceliğini eğitimdeki duruma vermesini memnuniyetle karşıladık. Allah emeklerini yağlı etsin, semeresini tez zamanda görelim inşaAllah.
Sayın Vali Tutulmaz ile ilgili edindiğimiz bir başka intiba da; gösterişe pek yatkın olmadıkları… Yapılan işin, gerçekleştirilen fiilin kamuoyuna duyurulmasında bir beis görmeyen Vali Tutulmaz, gazeteci tabiri ile olayların “köpürtülmesi”ne pek sıcak bakmıyor anladığımız kadarıyla.
Bugünden itibaren ilçeleri tanımak için turlara başlayacak olan Vali Tutulmaz son derece hızlandırılmış kısa turlarla ilin genel durumunu yerinde görecek. Allah kazasız etsin, başarılar nasip etsin, diyoruz.

 

“AK PARTİ’DE TEK BİR GURUP VAR”

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Ali Özkaya gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti dün. Genellikle FETÖ ve FETÖ’nün Afyonkarahisar’daki yapılanması, yargılamaları üzerine geçen sohbette Sayın Vekil’e AK Parti içerisindeki durumları sormaya ne yazık ki vaktimiz yetmedi. Biz soramasak da Sayın Vekil duramadı ve giderayak “Görüyorsunuz AK Parti içerisinde tek bir grup var” diyerek bizi esprili bir şekilde iğnelemeden edemedi.
Özkaya, nezaket içerisinde şakayla karışık bir şekilde; bizim bu köşeden referandum oylaması öncesinde yaptığımız yorumlara göndermede bulundu. Bu satırların yazarınca “AK Parti, kendi içinde grup grup. Bu durum parti yönetimini değişime götürür. Parti içi mücadeleyi izlemek gerek” diyerek parti içi dengelerle ilgili yaptığı değerlendirmelere atıfta bulundu Özkaya.
İğnelemeyi aldık, kabul ettik. Lakin, AK Parti hakkındaki gözlemlerimizde ısrarcıyız. O yorumları yaparken kimsenin açıktan “Evet öyledir, çok doğru” demeyeceğini biliyorduk. Çünkü öyle denilmesi siyasetin ve aklın kurallarına aykırı. Biz zaten geriden geriden sürdürülen mücadeleye işaret etmeye çalışmıştık. Haliyle parti çevrelerinden “Yok öyle şey canım” sesleri yükseldi ama var olanları da herkes biliyordu. Aradan geçen süreç bazı tahminlerimizi doğruladı. Süreç devam ediyor. Biz kahin falan olmadığımız gibi, bir hesap içerisinde de değiliz. Gördüklerimize, duyduklarımıza göre yorum yapıyoruz. Yorumlarımıza karşı yapılan yorumlara da hesap/hakaret kaygısı olmadığı müddetçe saygı ve ilgi duyuyoruz.
Bu minvalde Sayın Özkaya’nın “Gördüğünüz gibi AK Parti içinde tek bir grup var” sözlerini de Bakan Eroğlu’nun referandum sonrası teşkilatla ilgili olarak dizginleri daha bir sıkı tuttuğunu gözlemleyerek, “Sayın Vekil haklı. AK Parti’de artık tek bir gurup var” diyerek yorumluyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti