Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vali’nin yaklaşımını doğru bulmuyorum” – Kocatepe Gazetesi

“Vali’nin yaklaşımını doğru bulmuyorum” – Kocatepe Gazetesi
"Vali'nin yaklaşımını doğru bulmuyorum"

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Koordinasyon Toplantısı’nda Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun “7-8 yıl öncesine kadar pek de bilinmeyen ve uğranılmayan bir ildi.” şeklindeki talihsiz, geçmişi inkârcı ve yok sayıcı olarak yorumladığı yaklaşımını doğru bulmadığını belirtti

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Toplantısına muhalefet parti İl Başkanlarının ve Milletvekillerinin çağrılmamış olması ile hizmet adına önemli bir eksiklik olarak görrdüğünü bildirdi.
Önemli toplantı yapıldı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz 29 Temmuz Cuma günü Korel Otel’de Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında “İl Koordinasyon Toplantısı” yapıldığını, bu toplantıya Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’da katılmasıyla toplantının önem kazandığını belirtti. Yılmaz; “Daire amirlerinin, Belediye Başkanlarının, üst düzey bürokratların, sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının yanında AKP İl Başkanı’nın ve AKP Milletvekillerinin de katıldığı ve basının ilgi gösterdiği toplantıda Türkiye ve Afyonkarahisar’ı ilgilendiren konularda katılımcıların bilgilendirildiğini, medyadan takip etmeye çalıştım.” dedi.
“Vali’nin yaklaşımı doğru değil”
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın toplantıda inşaatı halen devam etmekte olan Devlet Hastanesinde Afyon mermeri yerine Çin Granitinin kullanılması hususunda “Bu durumu biraz yadırgadım. Mermerimizi, önce kendimiz kullanalım” şeklindeki beyanıyla gösterdiği hassasiyete teşekkür eden Milletvekili Kemalettin Yılmaz; “Ancak Sayın Valinin açılış konuşmasındaki; Afyonkarahisar ile ilgili ‘7-8 Yıl öncesine kadar pek de bilinmeyen ve uğranılmayan bir ildi’ şeklindeki talihsiz, geçmişi inkârcı ve yok sayıcı yaklaşımını doğru bulmuyorum.” ifadelerini kullandı.
Muhaletfetsiz toplantı eksik
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun bu tür yaklaşımına, yorumunu “Devletin manevi şahsiyetine saygımdan dolayı” yapmak istemediğinden söz eden Milletvekili Yılmaz; “Ancak takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Ayrıca, Afyonkarahisar’ın dününün, bugününün değerlendirildiği ve yarınlara hazırlanma çalışmalarının yapıldığı; Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığındaki bu İl Koordinasyon Toplantısına muhalefet parti İl Başkanlarının ve Milletvekillerinin çağrılmamış olmasını da Afyonkarahisar’a hizmet adına önemli bir eksiklik olarak görüyorum.” ifadelerine yer verdi.
Vali Balkanlıoğlu ne demişti?
Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız, il koordinasyon toplantısından önce Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaret etmişti. Ziyaret sırasında Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın 7-8 yıl öncesine kadar çok bi-linmeyen bir il olduğuna dikkat çekmişti. Vali Balkanlıoğlu; “İşadamlarımızın, siyasetçilerimizin, sanayicilerimizin ve bürokratlarımızın gayretli çalışmaları Afyonkarahisar’ı bir cazibe merkezi haline getirmiştir. Türkiye ye mal olmuş markalarımız var. Sucuk, kaymak, lokum gibi gıda maddelerinde de hatırı sayılar düzeyde gelir sağlanmaktadır. İngiltere kraliçesinin masasında Sultandağı kirazı bulunuyor. Sultandağı, bölgemizde kiraz yetiştiriciliğinde önemli ölçüdedir. Tarım ve hayvancılık, yumurtacılık ve Sanayi alanında gelişmeler hızla devam etmektedir. Afyonkarahisar artık kabuğunu kırdı. Sanayide de büyük adımlar atılıyor. 2. Organize Sanayi Bölgesi açma çalışmalarımız sürüyor. Enerji konusunda büyük yatırımlarımız var. Doğalgaz olsun, yer altı kaynakları, mermercilik, termal ve elektrik kullanımı alanlarından bir çok çalışmalar mevcut”şeklinde konuşmuştu. (Kocatepe)