Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali’ye Dinar’ın köylerine gezi daveti

Bu haberin fotoğrafı yok
Vali'ye Dinar'ın köylerine gezi daveti

MHP Dinar üyesi İbrahim Acar, köylerde gerekli ihtiyaçların karşılanması noktasında “illa Vali mi gitmeli?” sorusunu sordu. Acar, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na Dinar’ın köylerini ziyaret etmesi davetinde bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanı İsa Çağa ve Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, meclis toplantısı sonrası grup odasında basın toplantısı düzenlediler.
“YAPILAN MERKEZ
ÜYELERİNE HAKARET”
MHP Grup Başkanı İsa Çağa, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na merkeze bağlı köy ziyaretlerinde sıralanan taleplerle ilgili meclis üyelerinin bilgilendirildiğini söyledi. MHP Grup Başkanı olarak bu bilgilendirmeye katkıda bulunmak istediğini söyleyen Çağa, merkeze bağlı köylerde İGM üyelerinin biraz az çalıştıkları tespitinde bulunduklarını kaydeden İsa Çağa; “Sayın Valimizin tespitte bulunduğu yerlerde sanki İGM üyeleri dolaşmıyor. Muhtarlar İGM üyeleriyle irtibat kurmuyorlar. Bütün muhtarlar Sayın Valimize gitmişler, bir bir dileklerini dile getirmişler. Okunan bilgilendirmede edindiğimiz intibaya göre sanki il merkezine hiç hizmet etmemişiz gibi. Muhtarlarımızla İGM üyesi arkadaşlarımız arasında bir diyalog yetersizliği var. Meclis üyeleri atlanarak Sayın Valimize gidilip dileklerde bulunuluyor. Vali bey de bize bildiriyor. Ben bunu abesle karşıladım. Bunu dile getirmek istedim. Kişisel olarak düşündüğümde muhtarlarla meclis üyeleri arasında bir sürtüşme var mı sorusuna karşılık durum onu gösteriyor.” dedi. Çay İGM üyesi olarak tüm köy muhtarların talep ve dileklerini gerek kendilerine gerekse AK Partili üyelere aktardıklarını söyleyen MHP Grup Başkanı İsa Çağa, önergeler hazırladıklarını meclisten kararların çıktığını belirtti. Muhtarların kendilerini görmeden Vali’ye gitmediklerinin altını çizen Çağa; “Bana göre bu yapılan merkezdeki İGM üyesi arkadaşlarımıza hakarettir. Bu söylediklerimizi mutlaka yazın. Sayın Valimizin kulağına kadar gitsin.” diye konuştu.
“İLLA VALİ Mİ GİTMELİ?”
MHP Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun merkeze bağlı köyleri daire müdürlerini yanına alarak ziyaret ettiğini kaydetti. Bu durumun son derece güzel bir yaklaşım olduğunu ifade eden Acar, problemin yerinde görülmesinin önemli olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu’nun söz konusu gezilerinin oto kontrolün sağlanması anlamında çok güzel bulduğunu belirlten Acar; “Benim buradaki itirazım Afyonkarahisar’ın sadece merkez köyleri mi var? İlçelerinin köyleri yok mu? İktidar partisince 10 yıldır şöyle bir söylem gelişti; ‘Şehirde ne varsa köyde de o var.’ Sayın Valim Allah razı olsun merkezde 3-4 köye gitti, buraya 8-10 maddelik bir sürü eksikler çıktı. Demekki şehirde ne varsa köyde de var söylemi biraz havada kalıyor. Bilgi kirliliği gibi birşey. Dinar’ın Belenpınar köyünü örnek vermek isterim. Bu köyümüzde 2-3 metrelik küçük bir büz konulmasıyla ilgili İmar komisyonu 3 yıl önce gidip baktı, yapılması gerektiğine karar verdi. Halen oraya İl Özel İdaresinden bir Allah’ın kulu gitmedi. Ama Sayın Valim bir köye gittiğinde anında gereken yapılıyor. Dinar’ın bir Belenpınar köyünede bir valinin gitmesi mi gerekiyor? İGM üyeleri ve imar komisyonunun aldığı kararlar yetmiyor mu? İlla orayada bir valinin mi gitmesi gerekiyor? Ben Sayın Valimin Dinar’ın köylerine gelip bakması halinde tüylerinin diken diken olacağına inanıyorum. Sayın Valimi vicdan sahibi bir insan olarak tanıyorum. Dinar’ın köylerini gezdiğinde gözüne uyku gireceğini sanmıyorum. Sayın Valimiz buyursunlar ben Dinar’da gerekli misafirperverliği seve seve gösteririm.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti