Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali’yi şaşırtan koleksiyon – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Vali'yi şaşırtan koleksiyon

Adeta bir fotoğraf müzesini andıran mücellithaneyi ziyaret eden Vali Hakan Yusuf Güner fotoğraf koleksiyonunu beğendi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner vatandaşla olan birebir temasını sürdürüyor. Vali Güner dün de “mücellit” (ciltçi) Mustafa Öztaylan’ın işyerini ziyaret etti. Babasından kalan iş yerinde hem eski bir mesleği ciltçiliği yaşatmaya çalışan, hem de sergilediği geçmişe ait fotoğraflarla kentin tarihine ışık tutan Mustafa Öztaylan’ın fotoğraf arşivini ilgiyle inceleyen Vali Hakan Yusuf Güner, “İlk defa böyle bir koleksiyonla karşılaşıyorum. Çok güzel” dedi.
Babasından kalan “mücellithane”de (ciltçi) çalışan Öztaylan’ın duvarlarında yüzlerce fotoğrafın asılı bulunduğu iş yeri, bir müze görünümünde. Arşivindeki yaklaşık bin 500 fotoğraftan 800’ünü iş yerinde sergileyen Öztaylan, diğerlerini de albümünde muhafaza ediyor. Öztaylan’ın sergilediği fotoğraflar arasında gönül verdiği Afyonspor’un tarihini yansıtan kareler dikkat çekiyor.
Vali Güner’e kolaksiyonu hakkında bilgiler veren Mustafa Öztaylan, fotoğraflara ilginin yoğun olduğunu, sırf bunları görmek için kendisini ziyaret edenler bulunduğunu belirterek, “Burada 60-70 yıllık fotoğraflar var. İki, üç kuşak öncesinden kareler bulunuyor. Bunları kronolojik olarak sıraladım. Bu dünya ne kadar gerçekse ayrılık da bir gerçek. Fotoğraflar benim için bu dünya ile öteki dünya arasında adeta bir köprü gibi” ifadelerini kullandı.
İşyeri sahibi Mustafa Öztaylan ile diğer dostları, kendileriyle birlikte duaya da iştirak eden Vali Hakan Yusuf Güner’e teşekkürlerini ve saygılarını ifade ettiler. (Kocatepe Haber Merkezi)