Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

VATAN SEVGİSİ – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 18 Şubat 2011 Cuma 02:00:00
  İnsanlar barınmak için yuvaya muhtaçtır. Yuva ihtiyacı bütün canlılar için vardır. İnsanın yuvası ev, milletin yuvası da vatanıdır. Evsiz güvenli ve huzurlu bir hayat olmayacağı
Gibi, vatansız da bir milletin güvenli bir şe-kilde yaşaması ve varlığını sürdürmesi mümkün değildir.
Vatansız yaşanmaz doğru, ama o vatanda onurlu ve huzurlu yaşayabilmek içinde istiklal ve hürriyet gereklidir değil mi? Bu hürriyetten mahrum milletler, düşmanlar tarafından ezil-meye, horlanmaya ve ayaklar altında sürünmeye mahkûmdurlar. İşte son yıllarda komşumuz Irakta olduğu gibi.
Düşmeden pençesinin altına istikbalin,
Biliniz kadrini hürriyetin, istiklal’in.
Bu sevgi dinimizde de “Vatan sevgisi imandandır” sözü ile yerini bulmuştur. Ana, baba ve evlat sevgisi gibi sevgilerin en güzellerindendir vatan sevgisi. Sıcak aile yuvamız, baba ocağımız, minareleri göğe yükselen camilerimiz vatan topraklarımız üzerindedir. İlim irfan yuvası okullarımız, bizi besleyen tarlalarımız ve işyerle-rimiz, köylerimiz, şehirlerimiz kısaca her şeyimiz vatan toprakları üzerindedir.
Bu toprakların korunması, onun uğrunda her türlü fedakârlığı göze alan, kalbi vatan sevgisi ile dolu, ruhu şehitlik ve gazilik gibi yüksek duygularla yoğrulmuş vatan evlatlarının varlığı ile mümkündür. Vatan uğruna ölmekse ölümlerin en şereflisidir. Peygamberlikten sonra en yüksek makamda olacaklar. Vatan için nöbet bekleyenler ibadetten daha fazla sevap kazanacaklardır. Çanakkale destanını bu ruhla yazdık. Kurtuluş savaşını bu inançla kazandık. Bundan sonrada atalarımızın bu kutsal emanetini korumaya devam edeceğiz.
Peygamber efendimiz vatan savunmasının önemi hakkında;”bir gün, bir gece sınır boyunca nöbet beklemek, gündüzleri oruçla, geceleri de ibadetle geçirilen iki aydan daha hayırlıdır.”
“İki göz vardır ki; onları cehennem ateşi yakmayacaktır: Biri Allah korkusundan ağlayan göz, diğeri Allah rızası için gece nöbet bekleyen göz.”buyurmuşlardır.
Bildiğiniz gibi, büyük şairimiz Mehmet Akif ise;
“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda;
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.”
Allah kimseyi Vatansız bırakmasın.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER