Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatan topraklarına hayran kaldılar – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Vatan topraklarına hayran kaldılar

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen 410 Türk genci, dün Afyonkarahisar’ı gezdiler. Gençler Kocatepe’yi gezdikleri sırada duygu yoğunluğu yaşadılar. Hatta vücutlarıyla Türk bayrağı yaparak vatan topraklarına hasretlerini dile getirdiler

Avrupa’daki Türk Gençleri Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor’ adlı proje kapsamında Türkiye’deki belli illeri gezen gurbetçi gençler dün Afyonkarahisar’a geldi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Avrupa’daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor’ projesi kapsamında Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Fransa ve Hollanda’dan gelen 410 öğrenci Afyonkarahisar’daki tarihi mekanları gezdi. İkbal Termal Otel’de konakladıktan sonra sabah saatlerinde Kurtuluş Savaşı’nın başladığı Kocatepe’ye çıkan gurbetçi gençler, buradaki rehberler eşliğinde Kocatepe’nin tarihi hakkında bilgi aldı. ‘Avrupa’daki Türk Gençleri Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor’ projesinin Edirne’den başladığını ve gezinin 10’uncu gününde Türk gençlerinin Afyonkarahisar’a ulaştığını anlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Afyonkarahisar’ın tanınması gereken en önemli yerlerden birisi olduğunu kaydetti.
Kuş: “Sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Kocatepe’de gençlere yönelik bir konuşma yaptı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün balkanlarda yaşayan Türk gençlerine yönelik olarak bir organizasyonunun olduğunu dile getiren Kuş, bu kez de Avrupa’da yaşayan Türk gençlerinin kendi ülkelerindeki tarihleri ile buluştuğunu ifade etti. 17-24 yaş grubu gençlerden oluşan geziye katkı sağlayanlara teşekkür eden Kuş, Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da gurbetçi gençleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Bedenlerinden bayrak yaptılar

Kocatepe’ye çıkan gençler şehitliğin önünde güzel bir etkinliğin altına imza attılar. Gençler, bedenlerini bir araya getirerek dev bir Türk bayrağı oluşturdular. Gençler, Kocatepe’deki ziyaretlerini bedenleri ile Türk bayrağı oluşturarak noktaladı. Gençlerin bu görüntüsü, Atatürk’ün Kocatepe Anıtı ve dev Türk bayrağı ile müthiş bir görsellik oluşturdu.

“Onlar bizim için şehit düştüler”

Geziye Hollanda’dan katılan 21 yaşındaki Gökhan Gülap, bu topraklara bastığı andan itibaren kendisini çok mutlu hissettiğini söyledi. Türkiye için yıllar önce çok insanın haya-tını kaybettiğini anlatan Gülap, “Ağlamak istiyorum, gözyaşlarımı zor tutuyorum. Şu dağları gördükçe kendimi asker gibi hissedi-yorum. Onlar bizim için şehit oldu. Onların haklarını nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum. Onlar gibi belki bugün biz, canımızı veremeyeceğiz, ama vatanımıza toprağımıza en iyi hizmeti vermek için söz veriyoruz. Gelecekte 10-20 sene sonra bu topraklara geri döneceğiz. Bu topraklarda kültürümüzü en iyi şekilde yaşı-yoruz. 4-5 gün sonra, geldiğimiz ülkelere geri döneceğiz. Çok üzüleceğiz. Buraları çok özleyeceğiz. Bize bu imkanı sağlayan herkese çok minnettarız” diye konuştu.

Halk Oyunları ekipleri gösteri sundu

Kocatepe’de, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi’ndeki öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Şehri gezdiler

Kocatepe’den tekrar araçlarla şehir merkezine gelen gençler Vilayet Önü’nde araçlardan inerek Uzun Çarşı civarından Ulu Cami’ye doğru yürüdüler. Afyonkarahisar’ın tarihi evlerinin arasından kale eteklerini dolaşan gençler Ulucami önünden de Çavuşbaş Minibüs durağı önünde park olan araçlarına binerek Konya’ya gitmek üzere yola çıktılar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti