Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaş Diyor Ki;SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE AÇIK MEKTUP

16 Şubat 2018 tarihinde
Vatandaş Diyor Ki;SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE AÇIK MEKTUP

16 Şubat 2018 tarihinde mesai saati bitiminde şiddetli gribal enfeksiyon sebebiyle AKÜ Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne başvurdum. Serviste bir serum verilerek kan tahlili yapıldı ve Alt-Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu tanısıyla ilaç yazılarak taburcu edildim.
Eczaneden ilaçları alırken gördüm ki yazılan ilaçlar ana hastalığı tedavi etmekten uzak; bulantı hapı, mide koruyucu, kas gevşetici iğne, bir de boğaz spreyi. Elbette ki hastalıkları doktordan iyi bilecek değiliz ancak şiddetli solunum yolu enfeksiyonu geçiren bir hastaya ne yazılması gerektiğini konunun uzmanı kişilerin takdirine bırakıyorum. Bildiğim kadarıyla hastalığa dair bir tek boğaz spreyi var.
Gerek kamu, gerek özel hastane acil servislerinin sık, sık denetlenmesi gerekiyor. Zira her iki kesimde de görevini fedakarca yapan personelin yanında gayrı ciddi olanlar sık sık görülüyor.
Bir diğer konu; iğneyi vurulmak için Cumartesi günü yakınlarım sağlık ocağına götürdüler. Kapı duvar. Meğer sağlık ocakları Cumartesi-Pazar kapalıymış. Başa gelmeyince bilinmiyor. 2 gün boyunca bir iğne vurulmak için adeta sürünürcesine hasta bir vaziyette hastanenin yolunu tuttuk.
Düşündüm; imkanımız var, yakınlarımız araçla hastaneye götürdüler. Olmayan ne yapsın? Şehrin bir ucundan diğerine hasta haliyle,minibüsle nasıl gidecek? Kimi, kimsesi yoksa ambulans mı çağıracak?
Evde sağlık hizmetlerinin verildiği, gece saatlerinde polikliniklerin açık olduğu bir dönemde sağlık ocaklarının hafta sonu kapalı olması, hafta içi saat 17’de kapanması nasıl bir durumdur? Bir iğne vurulmak, basit bir pansuman için kilometrelerce yol gidip hastaneye mi ulaşmamız gerekiyor?
Sağlık ocaklarına hafta içi mesai saatlerinden sonra ve hafta sonları bir nöbetçi sağlık memuru bırakılamaz mı?
Afyonkarahisar’ın büyüdüğünü, geliştiğini hepimiz görüyoruz. Mesafeler uzadı, hasta bir insanın hastaneye ne zahmetlerle ulaştığını çekenler bilir.
Anayasamızın 56.maddesi; “Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlama; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler. Devlet, bu görevini kamu ve özel kesimdeki sağlık ve sosyal kurumlardan yararlanarak, onları denetleyerek yerine getirir.” der, buna dayanarak sağlık ocaklarından hafta sonları ve hafta içi de mesai saatleri sonrası en azından birkaç saat yararlanabileceğimiz düzenleme istiyoruz.
(Bir vatandaş)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti