Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaş pazar yerlerinde düğün yapmak istiyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Haziran

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında düğün, nişan, kına, asker eğlencesi gibi durumlarda kullanılmak üzere semt pazarı yerlerinin kullanım izni talebi dikkat çekti. Talep ilgili komisyonda değerlendirilerek Temmuz ayında meclis gündemine gelecek.

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı Mayıs ayına ait tutanak özetinin oybirliği ile kabul edilmesiyle devam etti.

BAYAT BELEDİYESİNE ARAÇ HİBE EDİLDİ

Kocatepe Spor Kompleksinde bulunan antrenman sahalarının kamp için gelen spor kulüplerine kullandırılması karşılığında alınacak ücretlerin tespiti Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Belediye yemekhanesinde uygulanan fiyat tarifelerinin yeniden belirlenmesi teklifi de komisyonda görüşüldükten sonra meclis gündemine gelecek. Belediye’nin işlettiği Millet Caddesi ve Uzun Çarşı’da uygulanan fiyat tarifesiyle kapalı otoparklardaki bisiklet abonesi fiyat tarifesinin belirlenmesi teklifi de aynı komisyonda değerlendirilecek. Bayat Belediyesi’nin talebiyle Belediye envanterinde bulunan Kia Sorento marka 2011 model aracın Bayat Belediyesine hibe teklifi oybirliği ile kabul edildi.

HASTÜRK’TEN ERKMEN HATTI DEĞERLENDİRMESİ

Erkmen beldesiyle Afyonkarahisar arasında çalışan D4 yetki belgeli araçların güzergâhlarında değişiklik yapılması talebi gerekli inceleme ve araştırma yapıldıktan sonra meclis gündemine sunulacak. Bu madde sırasında söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hastürk, “Geçmişten bu tarafa Erkmen araçları sürekli güzergâh belirlenmesinde Atatürk Bulvarını kullanıp diğer köy araçları gibi Fuar alanından dönüp devam etmesi gerekirken geliş gidiş izni verildi. Bu birinci aşamadır. İkinci aşamada 3 ay sonra dediler ki, ‘Huzurevine, Sosyal Bilimler Lisesine de uğrasın.’ Ona da eyvallah. Şimdi garajın karşısındaki TOKİ Evlerinin oradan o mahalle Erkmen sınırlarında imiş oraya da uğrasın deniliyor. O tarafa giden bir sürü hat aracı var. Mavi hastane, Özdilek, Termal gelir. Yani taviz üzerine taviz Erkmen Belediyesi’nin diğer köylerden ve Belediyelerden ne farkı var?” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Meclisinin taviz vermediğini, meclis üyelerinin Trafik Komisyonunun aldığı kararı oylayarak karara bağladığını dile getirdi. Hastürk, diğer köyler ve Belediyelere haksızlık yapılmaması için komisyonda bu durumun değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ÜÇ MAHALLEYE FIRIN YAPILACAK

Kayadibi, Kasımpaşa ve Hattat Karahisar Mahalle Muhtarlarının Harbiş Minibüsleri güzergâhında değişiklik talebini uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Zabıta Hizmetleri Destekleme Derneğine ait Ford marka 2015 model kamyonetin Zabıta Müdürlüğü hizmetlerinde kullanımı için Belediye tarafından hibe edilmesinin kabulü uygun görülen teklif kabul edildi. Erenler, Yenice, Fatih Mahallelerine fırın yapımını uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporları oybirliğiyle kabul edildi. Orhangazi Mahallesi’nde ve İnaz Demirçevre Mahallesindeki imar plan değişiklikleri kabul edildi.

PAZAR YERLERİNDE ORGANİZASYON TALEBİNİ KOMİSYON İNCELEYECEK

Ataköy girişinde cephaneliğin bulunduğu alanda yapımı devam eden park için yolun imar planı ile kadastro uyumsuzluğunun giderilmesini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Dumlupınar Mahallesi 392 ada, 15 parselde bulunan kütüphane alanında imar plan değişikliği yapılması teklifi komisyonda değerlendirilecek. Düğün, nişan, kına, asker eğlencesi gibi durumlarda kullanılmak üzere Ataköy, Fatih, Karşıyaka, Uydukent, Sahipata ve Asri Mezarlık karşısında bulunan semt pazarı yerlerinin 17.30-24.00 saatleri arasında talep edilen vatandaşlarca kullanılmasına izin verilmesi ve ücret belirlenmesi konusu önce komisyonda görüşülerek Temmuz ayı meclisinde gündeme getirilecek. ANS-Özdilek arasında çalıştırılmak üzere S.S 33 Nolu Termal Minibüslerine güzergâh verilmesi isteği teklifi Trafik Komisyonunda değerlendirilecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere iki adet çift kabin kamyonet alınmasına oybirliği ile karar verildi. Mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamayan Kadir Delikanlı ve Ramazan Öner’in mazeretleri oybirliği ile kabul edildi. Temmuz ayı Meclis toplantısı 1 Temmuz Çarşamba günü akşam saat 18.00’de Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Burcu AYDIN’ın Haberi.

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne ait özel haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır.