Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaşa hizmet böyle olur – Kocatepe Gazetesi

Vatandaşa hizmet böyle olur – Kocatepe Gazetesi
Vatandaşa hizmet böyle olur

Et fiyatları ile ilgili tartışmalar devam ederken, hem tüketici mağdur, hem besici, hem de kasap esnafı. Kasap esnafı yüksek maliyetle aldığı eti yüksek fiyatla satmak zorunda kalınca vatandaşla karşı karşıya kalıyor. Vatandaş devletin et fiyatlarını düzenlemesine rağmen ucuz ete kavuşamamanın sıkıntısını yaşıyor. Bu durumda sivil toplum kuruluşlarının sorumluluk alması, Et-Balık Kurumu’nun düşük fiyatlı etini Afyonkarahisar’a getirip satışa sunması öneriliyor

Et fiyatlarında son dönemde devam eden yükseliş hem tüketiciyi, hem besiciyi, hem de kasap esnafını zor duruma düşürdü.
AFYON HALKI
UCUZ ETE UZAK
Afyonkarahisar’daki kasap tezgahlarında etin kilosu 34 TL’den satılıyor. Hükümet’in aldığı tedbirler sonrasında Et Balık Kurumu et fiyatlarını düzenlemek için fiyatlarını geri çekti. Et-Balık Kurumu etin kilogramını 25.75 TL’den satıyor. Afyonkarahisar’da tezgahtaki etle, Et Balık Kurumu’nun tezgahlarındaki etin fiyatı arasında yüzde 30’a yakın fark var. Maalesef Afyon’da Et Balık’ın satış noktası bulunmuyor. Bu nedenle Afyonkarahisar halkı ucuz ete halen çok uzak.
KASAP DA DERTLİ, VATANDAŞ DA
Kasap esnafı fiyat düzenlemelerinden önce olduğu gibi yine yüksek fiyattan hayvan kestiği için tezgahtaki fiyatlara dokunamıyor. Vatandaş ucuz et istiyor, ama esnaf bu konuda çaresiz. Derdini vatandaşa anlatmakta zorluk çekiyor. Türkiye genelindeki büyük et üreticileri ise et dolaplarını ucuz karkas etle dolduruyor. Et ve et mamülleri üretiminde kullanılmak üzere ucuz et stoklanıyor. Tüm bu gelişmeler karşısında Hükümet’in aldığı tüm tedbirler havada kalırken vatandaşın ucuz et hevesi de kursağında kalıyor.
GÖREV BORSA VE ODA’NIN
İşte bu noktada iş sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Kasaplar Odası ya da Ticaret Borsası, ya da her ikisi birden vatandaşın ucuz et yemesi için sorumluluk almaya davet ediliyor. Ticaret Borsası’nın geçmişte yaptığı gibi, Oda ve Borsa’nın Et Balık Kurumu’nun ucuz etini Afyonkarahisar’a getirip satışa sunması öneriliyor. Böyle bir formül hayata geçmediği taktirde Hükümet’in fiyat politikasının Afyonkarahisar açısından bir anlamı kalmadığı savunuluyor.
BAYRAM GELİYOR,
DERT BÜYÜYOR
Kurban Bayramı’na az bir zaman kala kırmızı et fiyatları yeniden yükselişe geçti. Bu durum kasaplık yapan esnafı da olumsuz yönde etkiledi. Kırmızı et satışında ciddi oranda düşüş yaşanırken, besicilik yapan üretici de dertli.
1 yıldır sürekli et piyasasında bir problem yaşanmasına rağmen ayakları yere basan bir çözüm üretilemiyor. Kasap “yüksek alıp, yüksek satmaktan” dertli. Besici “devlet fiyatları düşürdü, zarar edeceğiz” derdinde. Tüketici ise “Fiyatlar düştü deniyor, hani nerede” diye soruyor. >> Burak AYDIN’ın haberi