Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vatandaşın gündemiyle iktidar ve muhalefetinki aynı değil”

DP Genel Başkanı ve

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, vatandaşın asli gündeminin geçim derdi olduğunu belirterek, “Ezcümle vatandaşın birinci öncelikli gündemi ile bu iktidar ve muhalefetin gündemi aynı değildir” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, geride kalan haftanın siyasi değerlendirmesini yaptı.
“ERBAŞ’TAN KUL HALKI VE ADALET EMİRLERİ DUYULMALI”
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı yazılı açıklamada ülke gündeminde öne çıkan konuları içeren haftalık bir değerlendirmede bulundu. Ana muhalefet partisi İstanbul İl Başkanı önderliğinde Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı’nın İstanbul’da kiraladığı hazine arazisi odaklı bir tartışma olduğuna değinen Uysal, AK Parti Genel Başkanı’nın da konuyu sahiplenmesini merak uyandırıcı bir siyaset olarak ifade etti. Uysal, “Bir kamu görevlisinin ‘hasıraltı bir ihale’ ile sahip olduğu, ‘İçi boşaltılmış hazine’mize ait arsa ve sonrası itiş-kakışlar birinci öncelikli gündeminde yoktur.” dedi. Diyanet İşleri Başkanı’nın açıklamalarından sonra yapılan tartışmalar hakkında da değerlendirmede bulunan Uysal, “İktidarı vuracağım diyerek dini değerlerimize saldırıda bulunulmasını kabul etmek mümkün değildir. Diğer taraftan, Sayın Erbaş’tan ise adalet, kul hakkı, haram gibi konularda da dinimizin emirlerini duymak isteriz” ifadelerine yer verdi.
“ÖLEN GENCİN UYRUĞUNUN VURGULANMASI AHLAKSIZLIK”
Maske, koruyucu ekipman ve dezenfektan tedarikinde sorun yaşayan ülkelere Türkiye’nin yardım götürüyor olmasının gurur verici olmakla birlikte çelişkili olduğunu kaydeden Uysal, “Anlaşılan iktidar, küresel bir itibar peşindedir. Bu uğurda kendi vatandaşlarının ihtiyaçlarını öteleyerek tasarruf etmektedir. Salgın bittiğinde ne kadar maskeye sahip olduğunuz değil, demokratik seviyeniz, adli ve ekonomik rezervleriniz, yüksek teknolojili üretim asıl itibar haline gelecek. Son olarak Adana’da yaşanan ve masum bir gencin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili olarak bir kısım medya, gencin uyruğunu vurgulayarak faili masum göstermeye çalışmıştır. Ölen gencin uyruğunu vurgulayarak, buradan hassasiyeti düşüreceğini hesaplayanların yaptığı tam bir ahlaksızlıktır.” dedi.
“HANE HALKININ EKONOMİK SORUNLARI PERDELENİYOR”
Türkiye’nin asıl gündemi konuşmaktan alıkonulduğunu ileri süren Uysal sözlerine şöyle devam etti: “Üzülerek görüyoruz ki bu iktidar ve bu muhalefetin gündemi ile vatandaşın gündemi ne yazık ki aynı değildir. Vatandaşının iaşesini karşılamakta, hatta bir maskeyi dağıtmakta dahi ciddi bir kabiliyetsizlik gösteren iktidarın tam da hane halkının ekonomik sorunlarını perdeleyecek bir gündeme ihtiyaç duyduğu bu zamanlarda, muhalefetin de ısrarla bu değirmene su taşıyor olduğunu görüyoruz.“Arsa meselesinin Cumhurbaşkanının öncelikleri arasında yer tutması merak uyandırıcıdır. Ülkemiz son bir haftadır, ana muhalefet partisinin İstanbul İl Başkanı ‘önder’liğinde, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı’nın İstanbul’da kiraladığı hazine arazisi odaklı bir tartışma içine düşmüştür. Dahası AKP Genel Başkanı da bu gündemi -eminiz ki- hamd ederek sahiplenmiş, vatandaşın geçim derdinin önüne klâsik geçimsiz tavrını koyarak bir siyaset geliştirmiştir. Vatandaşlarımızın küresel salgın ile mücadeleyle ilgili önemli bilgiler edinmeyi televizyonları başında beklerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncelikleri arasında bu arsa meselesinin bu kadar yer tutması da ayrıca merak uyandırıcıdır. Bir kamera ve mikrofona ihtiyaç duymaksızın sokakta duyacağınız serzenişlerin içinde bir kamu görevlisinin ‘hasıraltı bir ihale’ ile sahip olduğu, ‘içi boşaltılmış hazine’mize ait arsa ve sonrası itiş-kakışlar bizim birinci öncelikli gündeminde yoktur.”
“VATANDAŞIN ÖNCELİĞİ GEÇİM DERDİ”
Gültekin Uysal, vatandaşın can alıcı derdinin, Hazinenin boş olmasından ötürü devletinin, bugüne dek ödediği vergilerin bir karşılığı olarak dahi kendisine ayni ve nakdi yardım yapmaması olduğunu belirtti. Uysal, “Vatandaşın derdi maskesiz birçok rutini yasaklamasına karşın, maskeyi kendisine ulaştıramamasıdır. Vatandaşın can yakıcı derdi, olmayan gelirle ödenecek faturaları, elden aldığı borçların gelen vadeleri, şu mübarek ayda sofraya koyması gereken nevaleleri, kira bekleyen ev sahipleri, gözünün içine bakan eşinin, çocuklarının en temel istekleridir. Ezcümle vatandaşın birinci öncelikli gündemi ile bu iktidar ve muhalefetin gündemi aynı değildir.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti