Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaşın kantarı belinde – Kocatepe Gazetesi

Vatandaşın kantarı belinde – Kocatepe Gazetesi
Vatandaşın kantarı belinde

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda her hafta Salı günleri düzenlenen basın toplantısı dün partide gerçekleştirildi. Toplantıda AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’le birlikte; İl Başkan Yardımcıları Ahmet Yeşilırmak ve Hüseyin Tutumlu da hazır bulundu.
ŞEHİTLERE RAHMET
YARALILARA ŞİFA
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Sinanpaşa ilçesine bağlı Tınaztepe beldesinden Süleyman Koçyiğit’in damadı Darıcalı Uzman Çavuş Murat Tevlim’in El Bab’da şehit düştüğünü söyledi. Yurdunuseven, şehit Tevlim ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere ve yaralılara şifa diledi. 10 Şubat tarihinin Osmanlı padişahlarından Abdülhamit Han’ın ölüm yıldönümü olduğunu belirten Yurdunuseven; Abdülhamit Han’ı da rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.
HALKIN KARARI BAŞ TACI
Geçen hafta AFSİAD’ın düzenlediği program çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Süleyman Kurtulmuş ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Yeni Anayasa Yeni Hükümet” başlıklı sunumu yaptıklarını belirtti. Halk oylaması ile ilgili faaliyetler kapsamında Sandıklı’da çalışmalara başladıklarını dile getiren Yurdunuseven; “Artık nerede olursa olsun televizyon, radyo, bire bir ve topluca olmak üzere çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah halkımızın halk oylamasında neden evet demesi gerektiğini anlatacağız. Her zaman söylüyoruz; Halkımız, milletimiz ne karar verirse başımızın tacıdır” diye konuştu.
TARİH ve KÜLTÜR
VARLIKLARI DEĞERLİ
Halka referandum da evet denildiği takdirde sonuçları hakkında bilgi vereceklerini kaydeden Yurdunuseven; “Partimizin Kadın Kolları Başkanlığının 2. Bölge Toplantısı Afyon’da yapıldı. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımızla hafta sonu restore edilen tarihi, kültürel varlığımız Taşhan’ı gezdik. AK Parti iktidarları tarihi, kültürel eserlere verdiği değeri bundan sonra da elinden gelen gayreti gösterecek. Taşhan ile ilgili yapılan faaliyetleri çok beğendim. Güzel bir yapı ortaya çıkmış. Yukarıpazar mahallesinde ki sokak iyileştirmesi için ilgili kurumun bütçesine para geldi. Kısa süre sonra Afyonkarahisar’a turizm, tarihi eser anlamında ne yapılması gerekiyorsa inşallah yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
AFJET AFYONSPOR SEVİNDİRDİ
Geçtiğimiz hafta sonu AFJET Afyonspor’un Darıca Gençlerbirliğine karşı güzel bir galibiyet sağladığını aktaran Yurdunuseven şu ifadeleri kullandı: “Bu maçı izlemeye Sayın Bakanımız da iştirak etti. Netice de AFJET Afyonspor oldukça başarılı oldu. İl Yönetim Kurulu olarak, Merkez İlçe Yönetimimizle beraber halkoylaması çalışmalarına Değirmenayvalı beldemiz de toplantılar icra ettik. Belde ve il teşkilatı olarak toplantılar yaptık. Orada ki vatandaşlarımıza da halk oylamasında evet demeleri gerektiği izahatında bulunduk.”
YANLIŞ ANLAŞILMALAR VAR
Her hafta basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili farklı bir bilgi vereceğini yineleyen Yurdunuseven şöyle konuştu: “Her hafta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bilgiler vererek yanlış anlama ya da yanlış aksettirmeyi önlemek istiyorum. Maalesef hayırcılar gerçeğe aykırı beyanlarda bulunuyor. 18 Yaşında milletvekili olan bir kişinin 23 yaşına kadar vekillik yapması sonrası 70 yaşına kadar maaş ödeneceği yolunda söylemler gündeme geliyor. Yanlış anlamayı düzeltmek istiyoruz. Emeklilik için belirli bir yaş ve prim sayısı gerekiyor. Emeklilik için gereken prim sayısı ve yaş şartlarını doldurmadan kimse emekli olamayacak. Milletvekili seçilen kişiler en az 2 yıl milletvekilliği yapıp, gün sayısı ve yaş şartına göre emekliliği hak ettikleri günde emekli olabilecekler. Şu anda eski milletvekillerimizden emekli olamayanlar var”
MECLİS YENİLENİR,
FESH EDİLMEZ
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin 5+5 olmak üzere iki dönem için seçileceğini belirten Yurdunuseven şunları söyledi: “Gerçeğe aykırı bir anlayış var. Cumhurbaşkanının Meclis’i fesh etmek gibi bir yetkisi yok. Halkımıza bu yanlış aksettiriliyor. Seçimlerin yenilenmesi söz konusu Meclisin feshi değil. Hayırcılar Cumhurbaşkanının canı sıkılırsa meclisi fesh edebilir. Böyle bir şey yok. Meclisin isimleri yenilemesi söz konusudur. Bu hem Meclis hem de Cumhurbaşkanı için söz konusu. Bu da yasa ile gerçekleşebilecek bir şey. TBMM üyeleri seçimi yenilemek ister, Cumhurbaşkanı ile geçinemediklerini söylerlerse hem Cumhurbaşkanlığı hem de TBMM üyelikleri düşecek. Yeniden iki seçimle seçim yapılacak. Cumhurbaşkanı ben seçimlerin yenilenmesini istiyorum demesi halinde hem meclisin hem de kendisinin görevi düşecek. Seçim yapılıncaya kadar görevler devam edecek. Vatandaşın kantarı belindedir. Seçim zamanı gerekli değerlendirmeyi yapar” >> Burcu AYDIN’ın Haberi