Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vatandaşın zararı karşılanmalı”

“Vatandaşın zararı karşılanmalı”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, sel felaketi yaşanan köylerde incelemelerde bulunarak vatandaşları dinledi. Milletvekili Köksal, vatandaşların yaşanan sel felaketinden dolayı meydana gelen hasarların bir an önce giderilmesini ve kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İhsaniye İlçesi ile ilçeye bağlı; Beyköy, Ayazini, Eskieymir, Kıyır köylerini, İscehisar İlçesi’ne bağlı Alanyurt Köyü, Dinar İlçesi’ne bağlı; Kınık, Kadılar, Köylerini, Dazkırı İlçesi’ni ve Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını yerinde dinledi.
“SEL MAĞDURLARI YARDIM BEKLİYOR..!”
İlk olarak beraberinde İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen ve CHP İhsaniye İlçe Başkanı Mevlüt Çakır ile birlikte İhsaniye İlçesi ile ilçeye bağlı köyleri ziyaret eden Milletvekili Köksal, selden zarar gören köylülerle görüştü. Köylü’nün mazot, gübre, yem desteği istediğini ve ayrıca borçlarının faizsiz olarak en az 1 yıl ertelenmesini talep ettiklerini dile getiren Köksal, “Köylerimizde yaşanan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Esnaf ve çiftçilerimizle görüştük. Su baskını neticesinde oluşan zararın tazminini altyapının tamamlanmasını ve borçlarının faizsiz ertelenmesini istiyorlar. İhsaniye Eskieymir Köyü’nde daha açılışının üzerinden 1 yıl bile geçmeyen Cem Evi son yağışla birlikte zarar gördü. İstinat duvarı bir türlü yapılmayan Cem Evi’nin ikinci bir su baskınında etrafındaki taş ve topraklar olduğu gibi binaya sürüklenip zarar verebilir. Ayrıca parke taşlarının da yeniden elden geçmesi gerekiyor. Açılışının yapıldığı gün Alevi kardeşlerimizle biriz beraberiz onlara hizmette ayrım yapmayız diye kürsüde nutuklar atan AK Parti’li siyasiler şimdi neredesiniz? Hadi istinat duvarını yapın parke taşlarını yeniden döşeyin Cem Evi’nin her türlü tadilatını eksiğini tamamlayın da samimiyetinizi görelim!” ifadelerini kullandı.
“ÇİFTÇİ ÜRETİM YAPAMAZ HALE GELDİ”
Kıyır Köyü’nde de muhtar ve köylülerle görüşen Milletvekili Burcu Köksal, “Yaşanan sel felaketinden dolayı parke taşları, kanalizasyon hattı, ekinler ve köyün ilkokulunda ciddi zararlar oluşmuş durumda. Köylü hasarın biran önce giderilmesini ve yardım eli uzatılmasını bekliyor.” dedi. İscehisar İlçesi’ne bağlı Alanyurt Köyü’nde de köylülerle görüşen Köksal, yem, mazot, gübre, elektrik zamları yüzünden üretim yapamaz hale gelen köylülerin acilen seçim istediklerini söyledi.
“ZAMLAR VATANDAŞI BEZDİRMİŞ, HALK SANDIĞIN GELMESİNİ İSTİYOR…”
Daha sonra beraberinde CHP Dinar İlçe Başkanı Ali Arıkan ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Dinar İlçesi’ne bağlı köyleri ziyaret eden Milletvekili Köksal, “Nereye gitsek sorunlar hep aynı! Gübre, mazot, yem ve elektrik zamları köylüyü bezdirmiş durumda. Maliyetler yüksek, borçlar çok, köylü artık bu kötü gidişata dur demek için sandığın gelmesini istiyor.” şeklinde konuştu.
GENÇ İŞ İNSANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
Milletvekili Burcu Köksal, Dinar Genç İş İnsanları Derneği’ni ziyaret ederek genç iş insanları ile gündemi değerlendirdi. Daha sonra Dazkırı İlçesi’ne geçen Köksal, burada da Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, CHP Dazkırı İlçe Başkanı Önder Şenyurt ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
SANAYİ ESNAFINA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU
Afyonkarahisar merkezde İkinci Küçük Sanayi Sitesi Başkanlığını ziyaret eden Milletvekili Burcu Köksal, Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Koçak ile görüşerek yaşanan su baskınından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra sel tehdidine maruz kalan esnafları ziyaret eden Köksal, “Buraya acilen yağmur suyu tahliyesi için belediyenin çalışmalara başlaması lazım. Tahliye kanalları genişletilmeli. Sele karşı acilen tedbir alınmalı.” dedi. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi