Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatanperver şehitler minnetle anıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği’nde düzenlenen törende Büyük Taarruz da 57’inci Tümeni Komuta eden Yarbay Reşat Bey’in görev bilinci, onurlu Türk subayı ve askerlerinin vatanperverlikleri saygı ile anıldı

 

 

Büyük Taarruz Zafer Haftası’nın 97. yıl dönümü nedeniyle Sinanpaşa İlçesi’nde bulunan Albay Reşat Çiğiltepe Anıtında tören düzenlendi.
“30 AĞUSTOS’TA KESİN ZAFERE ULAŞILDI”
Tören, Sinanpaşa Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığının çelenklerinin anıta sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Tınaztepe Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Üstçavuş Abdullah Kocaman günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı. Üstçavuş Kocaman, 26 Ağustos’ta Kocatepe’de şafak sökerken başlayan ve binlerce kahraman şehidin kanlarıyla sulanan, topraklarda devam eden büyük taarruzun dünyada emsali görülmemiş kahramanlıkların yaşadığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin zafere ulaşıldığını belirtti. Kocaman, “97. yıl dönümünde sevinç ve mutlulukla kutlanan Büyük Zaferi bizlere armağan eden, eşsiz zaferin mimarı Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.
“ŞEHİTLİKTE 100 MEHMETÇİK YATIYOR”
Jandarma Astsubay Üstçavuş Abdullah Kocaman, Miralay Reşat Çiğiltepe Şehitliği’nin Çiğiltepe’yi komutanlarına söz verdiği saatte alamadığı için intihar eden 57’inci Tümen Komutanı Albay Reşat Çiğiltepe ve arkadaşlarının aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla yapıldığını söyledi. Yüz subay ve Mehmetçiğin mezar taşı bulunan şehitliğin 22 Haziran 1996 yılında bitirilerek ziyarete açıldığını dile getiren Kocaman, “Türk ordusunun farklı komuta ve kademelerinde görev yapan Reşat Bey, Trablusgarp, Balkan ve Çanakkale Savaşlarına katılmıştır. Reşat Bey, Çanakkale Savaşları sırasında komutanlarının dikkatini çekmiştir. Daha sonra Mustafa Kemal Paşa’nın emir komutasındaki 16’ncı Kolordu Komutanlığına bağlı 17. Alay Komutanlığına gelmiştir.” diye konuştu.
“VATAN TOPRAKLARI KANLA YOĞURULDU”
Yarbay rütbesi ile İnönü ve Sakarya Muharebelerinde görev alan ve burada başarılı olan Reşat Bey’in, Büyük Taarruz’da 57’inci Tümen Komutanlığına getirildiğini belirten Kocaman şöyle konuştu:
“Reşat Bey komutasındaki 57’inci Tümenin büyük taarruz karşısındaki görevi Çiğiltepeyi taarruzla ele geçirip bölgedeki düşmanı imha etmekti. Çetin muharebe sonucunda Çiğiltepe alınır. Ancak komutanlarına söz verdiği saatte Çiğiltepe’yi alamayan Yarbay Reşat Bey, mesaj bıkarak intihar eder. Yarbay Reşat ölümünden sonra Albaylık rütbesine yükseltilmiştir. Bu olay sonucu itibariyle çok üzücü olmasına rağmen Türk subayının vazife anlayışını ortaya koyması açısından çok iyi bir örnektir. Günlük hayatımızda taş, toprak ve fundalık gibi görünen vatan toprakları üzerinden geçip gidiyoruz. Oysaki bu topraklar Albay Reşat Bey gibi onurlu insanların verdiği çetin mücadelelerle akıttığı kanla yoğrularak vatan olmuştur. Onlar Çiğiltepeye yalnızca uğruna döktükleri kanlarıyla değil, faziletleri ile vatan yapmışlardır.”
Konuşmanın ardından şehitler için dua edildi. Törene; Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman, Belde Belediye Başkanları, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı. >>Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti