Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ve kupa Afyonkarahisar’da – Kocatepe Gazetesi

Ve kupa Afyonkarahisar’da – Kocatepe Gazetesi
Ve kupa Afyonkarahisar’da

TFF 2. Lig Play-Off finalinde 27 Mayıs’ta Sakaryaspor’u 2-1 yenerek Spor Toto 1. Lig’e terfi eden AFJET Afyonsporlu kafile önceki gün akşam saatlerinde kente geldi. Vali Mustafa Tutulmaz tarafından verilen iftar yemeği sonrasında Anıtpark Meydanı’na gelen Jetler oldukça kalabalık bir taraftarla karşılandı. AFJET Afyonsporlu futbolcular şampiyonluk kupasını taraftarıyla paylaştı. Yağmur yağışına aldırmayan binlerce taraftar, kutlamanın yapılacağı alanı fazlasıyla doldurdu. Kutlama için meydana platform kurulurken, kulüp yöneticileri, teknik heyet ve futbolcular tek tek sahneye çağrılarak taraftar tarafından alkışlatıldı. Kulüp yöneticileri, teknik heyet ve futbolcular ise taraftarı selamladı.
Şampiyonluk kupası, sahnede bulunan futbolcu, yönetici ve teknik heyet tarafından havaya kaldırılınca taraftarlar tarafından büyük bir coşku ile tezahüratlara başladı. AFJET Afyonsporlu futbolcular, şampiyonluk kupasını kaldırırken büyük sevinç yaşadı. Taraftarların hazırladığı görsel şovlar ve havai fişek gösterilerinin de yer aldığı kutlamalara futbolcular ve teknik heyetin eşleri çocukları ve anne babaları yanı sıra Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekili Hatice Özkal ve eşi Mustafa Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban katıldı. Vali Tutulmaz, Başkan Çoban birlikte kupayı kaldırdı.
“5 YILDA 1’İNCİ LİG’E ÇIKTIK”
Şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür eden AFJET Afyonspor Kulübü Başkanı Salih Sel, hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara övgüler yağdırdı. Büyük başkan tezahüratları eşliğinde konuşmasına başlayan Başkan Sel, kendisinin değil taraftarın büyük olduğunu söyledi. Takımın kurulduğu günden bugüne kadar olan süreçte geçen mücadele ve hedeflerden bahseden Sel, “Büyük bir destek vererek takımı 5 yılda 1. Lig’e çıkardınız. Bu desteklerinizle inşallah Süper Lig’e de çıkacağız. Biz bu kulübü kurarken ‘10 yılda Süper Lig’e çıkacağız’ demiştik. Ama biz 5 yılda 1. Lig’e çıktık. 5 yıl daha var önümüzde Süper Lig’e çıkmak için. Biz bu 5 yıl dolmadan da Süper Lig’e çıkmayı başaracağız diye düşünüyorum. Hiç kimse tek başına bir şey yapamaz. Bu bir ekip işidir. Bir gönül işidir. Biz teknik heyet, yöneticiler, futbolcular ve taraftar bir bütün olduğumuz için bugün başarılı olduk” dedi.
“HİÇBİR ZAMAN UMUTSUZLUĞA DÜŞMEDİK”
Takım kaptanı Türker Toptaş’ın doğum günü dolayısıyla pasta kesildi. Toptaş, şampiyonluğu tüm Afyonkarahisar halkına hediye etti. Toptaş, “Sezon çok zor geçti. Ama biz takım olarak, kulüp olarak, seyirci olarak bu başarıya inanmıştık. Biraz uzun yollu oldu. Başarı, Play-Off maçlarının ardından kazanıldı. Ama Allah yanımızdaydı. Bunu başardık, bütün Afyon’a hayırlı olsun. Bu duygunun tarifi anlatılamaz. İnşallah bu şehir Süper Lig’i de hak ediyor. Nasip olursa oraları da görecek. Takım arkadaşlarımın eline, yüreğine sağlık. İlk golü attığımda çok mutlu oldum. Maçı çevireceğimize inancımız arttı. Hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedik ve başardık” diye konuştu.
VALİ HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Anıtpark’ta düzenlenen kutlamada konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Bu başarılarının temelinde sizler varsınız. Sizlerin desteği ile bu başarı geldi. Bu başarıyı devamlı hale getirebilmemiz için önümüzdeki sezonda daha büyük desteğe ihtiyacımız var. Gerek maddi, gerekse manevi desteğe ihtiyacımız var. İyi ki sizler varsınız ve bu başarıyı hep beraber kutluyoruz. AFJET Afyonsporumuzun bu başarıyı elde etmesinde desteklerini esirgemeyen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere tüm Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a, İl Genel Meclisi ve AFJET Afyonsporumuzun Başkanı Salih Sel’e, Yönetim Kurulu Üyelerimize, İl Genel Meclisi Üyelerimize, AFJET Yönetim Kurulu Üyeleri ile çalışanlarına, takımımızın tüm teknik ekibi ile futbolcu kardeşlerimize, kendi sahamızda ve deplasmanlarda takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza ve Afyonkarahisarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Öte yandan kutlamalar sahura kadar devam etti. Taraftarlar ve futbolcular, “Bir şarkısın sen” şarkısı eşliğinde telefonların flaşları yakarak kutlamaları sürdürdü. Kent Meydanı’nda yapılan kutlamalar oyuncuların taraftarlarla fotoğraf çektirmesi ile sona erdi. >> Ali Fuat Güçlüer’in haberi