Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vefa örneği sergiledi – Kocatepe Gazetesi

Vefa örneği sergiledi – Kocatepe Gazetesi
Vefa örneği sergiledi

Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin, Sudan’ın Darfur şehrinde katarakt ameliyatı yaptırarak görmesine vesile olduğu Amma Sıdık (21), vefa borcunu ödemek için Afyonkarahisar’a geldi

Güney Darfur Sağlık Bakanı Muhammed İbrahim Harin, Hartum Sağlık İl Müdürü İbrahim Muhammed Abdurrahman, Hartum Sivil Toplum Kuruluşları Genel Müdürü Abdurratiğ İbni Auf, Yabancı Sivil toplum Kuruluşları Genel Müdür Yardımcısı Meryem Doytallah ve Amma Sıddık’tan oluşan 16 kişilik heyet Kimse Yok Mu Derneği’ni ziyaret etti.
Katarak olduğu için 10 yıldır gözlerinin görmediğini belirten Amma Sıddık, Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şubesi sayesinde gözlerinin tekrar görmeye başladığını söyledi.İmkansızlıklar yüzünden 10 yıldır gözlerini ameliyat ettiremediklerini dile getiren Sıdık, “İmdadıma Kimse Yok Mu Derneği yetişti. Allah onlardan razı olsun. Onlar sayesinde şu anda görüyorum. Afyonkarahisar’a gelerek onları ziyaret etmek ve vefa borcumu ödemek istedim. Böyle bir ziyareti gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum” dedi.
Derneğin bütün dünyada olduğu gibi Darfur’da ki müslümanların da yanında olduğunu dile getiren Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Çobanoğlu da Darfurlu heyetin ziyaretin çok büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Darfur heyetini Afyon’da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirten Çobanoğlu, ameliyat yaptırarak gözlerinin görmesine vesile oldukları Amma Sıddık’ın da bu ziyarette bulunmasının ise ayrı bir onur verici durum olduğunu ifade etti. Çobanoğlu, Darfur’da ki müslamanlara bundan sonra yardımların devam edeceğini sözlerine ekledi. Heyet, daha sonra Özel Zafer Eğitim Kurumlarını da ziyaret etti. Burada Özel Zafer Eğitim Kurumları Müdürü Hasan Korkmaz, misafirlerini eğitim sistemi ve okul hakkında bilgiler verdi. Darfurlu heyet ardından da Afyonkarahisar Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’ni ve Türbe Camisini gezdi.