Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Veremi önleyici çalışmalarınız var mı?”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Veremi önleyici çalışmalarınız var mı?”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle önerge verdi. Toptaş, verem hastalığıyla mücadelenin hangi aşamada olduğunu sordu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a “verem”i sordu. Toptaş, yazılı soru önergesinde “Tanı konulamadığı için tedavi edilemeyen her verem hastasının, 2 yıl içinde hastalığı 25 kişiye bulaştırdığı, bu nedenle sorunun büyüdüğünü çeşitli sağlık kurumları tarafından dile getirilmektedir. Üstelik eskiden sadece sosyo-ekonomik düzeyi düşük kesimlerin hastalığı olarak bilinen tüberküloz, artık sosyo-ekonomik seviyesi yüksek kişilerde de sıklıkla görüldüğü ifade edilmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 2011 yılı Verem Savaş Raporu verilerine göre, ülkemizde 2009 yılı içinde belirlenen yeni verem hastası sayısı 17 bin 402. Rapora göre, bu sayının 15 bin 943’ünü (yüzde 91,6) yeni hastalar, 1459’unu (yüzde 8,4) tedavi görmüş hastalar oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.
4 soru yöneltti
Bakan Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle 4 soru soran Toptaş, “Sayılardan da görüleceği gibi hasta sayısı hızla artmaktadır, bu konudaki önleyici çalışmalarınız nelerdir? Doğrudan Gözetimli Tedavi çalışmaları kapsamında tedavisi devam eden hasta sayısı nedir? Bu konuda verem savaş dernekleri gibi sivil toplum örgütleri ile bakanlığınızın yürütmüş olduğu ortak çalışmalar var mıdır, varsa nelerdir? Özellikle toplumun bu konuda bilinçlenmesi açısından basın ve medya ile konunun hassasiyeti konusunda varsa yapılan çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz” dedi. (Kocatepe)