Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vergide Adalet İstiyoruz”

Genel Sağlık-İş Sendikası İl Temsilcisi İsmail Sayın, adaletsiz vergi sistemi nedeniyle kaşıkla verilen kepçeyle geri alındığını belirtti. Sayın, “Vergide adalet istiyoruz.” dedi.

Genel Sağlık-İş Sendikası İl

Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) İl Temsilcisi İsmail Sayın, vergide adalet istediklerini dile getirdi.

Genel Sağlık-İş Sendikası İl Temsilcisi İsmail Sayın, daha önce emek ve meslek örgütlerinin sıkça dile getirdiği ve 21 Şubat’tan itibaren de kesintisiz olarak her Çarşamba günü ASM’lerde dile getirilen konudan bahsetmeyi sürdürdüklerini belirtti. Temsilci Sayın, “Biz işçiler, emekçiler, emekliler, hekimler, diş hekimleri, hemşireler yani ücretli geçinenler olarak yüksek enflasyon ve durmak bilmeyen zamlarla her gün yoksullaşıyoruz. Ülkemizde gelir dağılımı hızla bozuluyor. Düşük ücretlerle, azalan alım gücümüzle, sendikalaşmanın ve hak aramanın önündeki engellerle, meslek örgütlerinin işlevsiz hale getirilmeye çalışıldığı bir düzende emek sömürüsü her gün biraz daha katmerleniyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi adaletsiz vergi sistemi nedeniyle kaşıkla verilen kepçeyle geri alınıyor. Enflasyonun altında ezilen ücret artışları dahi cebimize yansımadan vergilerle geri alınıyor. Türkiye’de vergi yükü giderek daha fazla işçilerin, emekçilerin, emeklilerin dar gelirlilerin omuzlarına yıkılmaktadır. Vergide adaletin kantarı her gün biraz daha bozulmaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı vergide adalet istiyoruz. Tüm emeği ile geçinenleri ve ücretlileri bu mücadeleyi birlikte büyütmeye çağırıyoruz. Vergide adaleti, gelirde adaleti, ülkede adaleti kazanacağız.”