Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veteriner Fakültesi 10. dönem mezunlarını verdi

Bu haberin fotoğrafı yok
Veteriner Fakültesi 10. dönem mezunlarını verdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi’nin 2011-2012 Akademik Yılı 10. Dönem Mezuniyet Töreni, ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Eryavuz, Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih M. Birdane ve AKÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ile mezunların aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmalarını mezunlar adına AKÜ Veteriner Fakültesi birincisi Hakkı Coşkun ve Öğrenci Temsilcisi Ekrem Musa Özdemir ile AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Eryavuz, Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih M. Birdane ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak yaptı.
KUTSAL VE ONURLU BİR MESLEK
AKÜ Veteriner Fakültesi birincisi Hakkı Coşkun konuşmasında, “2007 yılında başlamış olduğumuz veteriner hekimliği eğitiminin bugün itibariyle sonuna gelmiş bulunmaktayız. 5 yıl süren bu zorlu ama o kadar da heyecanlı eğitim-öğretim sürecinden sonraki hayatımızda bizleri yeni kimliklerimizle tanıştıran ve bu kimliklere şekil veren bu fakülteden ayrılmanın buruk sevinci içerisindeyiz. Bugün veteriner hekimlik gibi gerek halk sağlığı, gerekse hayvan sağlığı bakımından çok önemli olan kutsal ve onurlu bir mesleğin üyeleri arasına katılmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz” dedi. Coşkun konuşmasının sonunda hocalarına ve ailelere de teşekkür ederek, “Hekimliğin az zamanda tahsil edilmeyip, uzun bir süreçte öğrenme ve tecrübeli olmaya muhtaç olduğunu bizlere gösteren, ünvanlarıyla değil insanlıklarıyla gönüllerimize adlarını kazıdığımız saygıdeğer hocalarıma, destekleriyle beni hiç yalnız bırakmayan arkadaşlarıma ve aileme teşekkürü bir borç biliyorum ve bu borcu onlara başarımla ödemekten gurur duyuyorum” şeklinde konuştu. Hakkı Coşkun, konuşmasının ardından “Yaş Kütüğü”ne plaketini çaktı.
ZAHMETSİZ
RAHMET OLMAZ
AKÜ Veteriner Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Ekrem Musa Özdemir, “Üniversite yılları süresince acısıyla tatlısıyla güzel günler geçirdik. Bunu şimdi daha iyi anlıyoruz. Zaten yola çıkarken zorlukların da olabileceğini biliyorduk. Hepimiz bunlara hazırlıklıydık. Zira zahmetsiz rahmet olmazdı, her zaferin bir bedeli olmalıydı. Ancak asıl mücadele ve bedel ödeme bundan sonra başlıyor. Bizleri bugünlere getiren fedakar ailelerimize, birikimlerini bizlere cömertçe sunan değerli hocalarımıza, güzel vatanımıza ve aziz milletimize karşı ödememiz gereken bedellerin farkındayız. Bundan sonra okulumuzdan ve hocalarımızdan aldığımız ilim ve irfan emanetini faziletle de süsleyerek milletimizin huzuruna sunacağız. Mesleğimizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.
KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK
AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Eryavuz konuşmasında, üniversite eğitiminin ve insan gücünün önemine değinerek, genç veteriner hekimlere Türkiye’nin kırsal kesimlerindeki halka hizmet götüreceklerini ve ülke hayvancılığına yapacakları hizmetlerle ülke hayvancılığının gerek sosyal yapının düzenlenmesinde gerekse ulusal ekonomiye yarar sağlamasında gerçek yerini alacağını belirtti. Prof. Dr. Eryavuz, öğretim üyelerine ve ailelere göstermiş oldukları fedakarlıklardan dolayı teşekkür ettiği konuşmasında mezunlara da seslenerek, “Ülkemizin en iyi Veteriner Fakültelerinden birinde okuyarak, uzun ve yorucu bir öğrenim döneminin sonuna geldiniz. Gelecekte sizleri başarılı ve mutlu görmek de bizleri memnun edecektir. Bize ihtiyaç duyduğunuzda kapımız hep açık olacaktır. Sizlere tüm sevdiklerinizle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.
SORUNLAR
KARŞISINDA YILMAYIN
Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih M. Birdane de “Bizler öncelikle hayvan sağlığından sorumluyuz. Ancak bu ifade çoğunlukla hasta olan hayvanların iyileştirilmesi olarak anlaşılmaktadır. Sağlık kavramı, temelde benzer olsa da kişilere, toplumlara, ülkelere ve zamana göre değişmektedir. Mesleğinizle ilgili problemlerin hepsi ile karşılaşmaya hazır olmanız için gerekli bilgi ve beceri ile donatıldınız. Ancak ülkemizin hayvancılığının sorunlarının çok fazla olduğunun da bilincindesiniz. Hayvan sağlığı, sadece bir hayvana iğne yapmak, serum takmak veya onu ameliyat etmekle sınırlı değildir. Buradaki sorumluluğunuzun yanında hayvancılığın sorunlarıyla da ilgilenmeniz gerekmektedir. Ciddi sorunları olan hayvancılığımızı ve hayvanlarımızı daha sağlıklı yapmak için vereceğiniz mücadelede karşılaşacağınız sorunlar sizleri yıldırmasın. Birbirinizle ve fakültenizle bağlarınızı ve bilgi alışverişinizi koparmayınız. Mezuniyet sonrası eğitim ülkemizde istenilen seviyeye gelmediyse de Fakültemiz ve Odamız olarak çeşitli kurslar düzenlemekteyiz. Bu kurslar, planlanan eğitimin yanı sıra kendi alanınızda çalışan insanlarla tanışmanızda, bilgi paylaşımında bulunmanızda yeri doldurulamaz faaliyetlerdir” diye konuştu. Doç. Dr. Birdane konuşmasının sonunda mezunları ve ailelerini tebrik ederek, genç meslektaşlarına bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.
VETERİNER HEKİMLİK İNSAN
ODAKLI BİR HİZMET
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, “Rektörlüğe geldiğim günden bu yana insan sağlığına ve veteriner hekimlik hizmetlerine ilişkin çok ciddi çalışmalar yapmaktayız. İnsan sağlığı, hayvan sağlığı, çevre sağlığı olmadan yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Sağlığın ne kadar önemli olduğunun bilinciyle geçen yıl özellikle Araştırma ve Uygulama Hastanemize ilişkin çok ciddi çalışmalar yaptık ve çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl 400 yataklı hastanemizin yanı sıra 200 yataklı bir hastaneyi daha Ramazan Bayramına yetiştirmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımızı belli bir sırayla götürürken, Veteriner Fakültemize ilişkin bu yıl programa aldığımız uygulamalar oldu. Türkiye’de ilk defa Üniversitemiz Veteriner Fakültesinde, Sağlık Bakanlığı’na bağlı diğer hastanelerde olduğu gibi, başhekimlik sistemi kurduk ve şu anda uygulamasına geçtik. Yükseköğretim Kurulu’nun bu alandaki birimiyle de temas içerisindeyiz. Sistem olmadan uygulamayı görmeniz, çıktılarını denetlemeniz mümkün değildir. Veteriner hekimlik, doğrudan insan odaklı hizmettir. Onun için bunu gözardı edemeyiz. Önlemini almak zorundayız” dedi.
VETERİNER FAKÜLTESİ
TIP FAKÜLTESİ KADAR ÖNEMLİ
Prof. Dr. Solak AKÜ Kocatepe Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezine (KÜHAM) de değindiği konuşmasında, “KÜHAM, üniversitemiz Veteriner Fakültesinin önemli uygulama alanından biridir. Dört ilimizin bağlı bulunduğu Zafer Kalkınma Ajansına resmi talepte bulunduk. En az 3-4 kez Kütahya’ya giderek, bunun önemini kendilerine anlattık. Bu dönem projelerden bir tanesi, KÜHAM bünyesinde yapılacak, özellikle hayvan barınağına ilişkin bir proje kabul edildi. KÜHAM’ı da Hayvan Hastanemizin ikinci uygulama alanı olarak güzel bir merkez haline getirmeyi planlıyoruz. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin eğitimlerine ya da uygulamalarına yönelik bu gayretimizi sürdüreceğiz. Ayrıca Afyonkarahisar, kanatlı hayvanlar için de önemli bir merkezdir. Tavukçuluğun nabzı burada atıyor. Yumurta ihracatında çok öncelikli illerden birisi. Üniversite olarak kanatlı hayvancılığa da önem vereceğiz ve merkezimizde ona da yer ayıracağız” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Solak, AKÜ Veteriner Fakültesinin Tıp Fakültesi kadar önemli olduğunu ifade ettiği konuşmasında, sağlık için olan duygu, düşünce ve uygulamaların bir bütün olduğunu ve birinin diğerinden ayırt edilemeyeceğini belirterek, genç veteriner hekimlerden mesleklerinin saygınlığını korumalarını isteyerek, başarı dileklerinde bulundu.
AKÜ Veteriner Fakültesinin 2011-2012 Akademik Yılı 10. dönem mezunlarının Doç. Dr. Fatih M. Birdane eşliğinde Veteriner Hekimlik Yeminini etmelerinin ardından dereceye girenlere belgeleri ve hediyeleri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Eryavuz tarafından verildi. Tören, tüm mezunlara belgelerinin öğretim üyeleri tarafından verilmesi ve sonrasında geleneksel kep atmalarıyla sona erdi. (Kocatepe)