Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veterinerlerde Birdane ile yola devam

Veterinerlerde Birdane ile yola devam
Veterinerlerde Birdane ile yola devam

Veteriner Hekimler Odası olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantı sonucu seçime tek aday ve liste olarak katılan Oda eski Başkanı Fatih Birdane ve ekibi göreve seçildiler. Seçime 62 üye katılırken Birdane ve ekibi tekrar güven tazeledi

Hedefte bina alımı var
Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu’nun olağan genel kurul toplantısı Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının akabinde genel kurul divanı oluşturuldu. Divan Ahmet Karakoç’un başkanlığında Cemil Tosun ve Halil İbrahim Tekin’den oluştu. Oda’nın eski ve yeni başkanı Fatih Birdane, oda üyelerinin katılım ilgisizliğinden yakındı. Odanın 425 üyesi bulunduğunu belirten Fatih Birdane, 2008-2010 yılları arasında oda olarak daha önce genel kuruldan aldıkları izin doğrultusunda odaya bir bina alma hususunda uğraştıklarını kaydetti. Çalışmalar sıraısnda ellerindeki paraya göre bir şey tedarik edemediklerini söyledi. Yönetim Kurulu üyeleriyle bu konu hakkında biraz boşlukta kaldıklarını dile getiren Oda Başkanı Birdane; “20-30 Bin TL kadar borçlanmamız gerekiyordu. Bir kısmımız da buna razı olmadı çünkü arkasından oda üyelerini borçlanmaya sokmayı göze alamadık. Tekrar seçilmiş olursak İl Özel İdaresine ait iş yerleri hakkında uygun olan işyerlerini tekrar görüşeceğiz. Yaklaşık 90 bin TL üzerinde birikmiş paramız var. Bu paramızı da bina alımında değerlendirmek istiyoruz. Bu yıl eleştirildiğimiz konulardan biri de yemek verilmemesi oldu. Oda her yıl iki defa yemek veriyordu. Bu sene hiç vermedik. Bunanla ilgili eleştiren arkadaşlarımızda oldu. Ama izahını daha önceki genel kurul toplantısına katılanlar biliyorlar. Her yemek organizasyonu 4-5 bin TL’ye mal oluyor. Yer almak hususundaki direncimizde duruyor. Ondan taviz vermemek üzere hareket ediyoruz. Türkiye’de sadece iki tane oda kurslara bulaşıyor tabiri caiz ise. Onun haricinde hiç kimse kurs yapmak için uğraşmıyor. Biz her sene kendi odamız en az iki defa kurs düzenlemeye çalışıyoruz. Hem odamıza gelir olsun hem de meslektaşların ihtiyacı görülsün diye. Bakanlığın odalara kurs izni vermemek için çok ciddi direnci oluyor. Ama biz bunun çoğunluğunu geçtik. Amacımız meslek adına bir yere gidebilmek.”dedi.
Mandacılık ateşini Veteriner
Hekimler Odası yaktı
Balıkesir’deki Veteriner Fakültesi’nin faal hale geldiğini belirte Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Birdane, 17. fakülteye 18. faal olarak işlendiğine temas etti. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın iş için alım yapacağı kişilerin belli sayıda olacağını belirten Birdane şunları söyledi: “17 Veteriner Fakültesi bakanlık ihtiyacını karşılayamıyorsa bu çok inandırıcı gelmeyecek bir hesap sistemi. Bunun eksik vardiyalı Veteriner Fakültesi açmaksa daha kötü bir hesap sistemi. Çünkü bakanlık alacağını aldıktan sonra duracak. Bununla ilgili biz Merkez Birliği ile de görüştük. Yani odalar et ve hayvan ithalatı ile ilgili bizi bağladığı meslekle ilgili olduğu için çeşitli görüşler bildiyorlar. Ama genellikle bununla ilgili görüşler YÖK üzerinedn iletilmek isteniyor. Bunların da normalde basında bildirilmesinde fayda var. Bu kadar çok miktarda veteriner fakültesi AB de hiçbir yerde yok zaten. Başka konularda çıkamadığımız üst seviyelere bu konuda ulaşıyoruz. Hayvancılıkla ilgili üç kez basın açıklamamız oldu. Bir tanesi mandacılıkla ilgili. Burası Afyon olduğu için her fırsatta mandacılığı ön plana çekmeye çalışıyoruz. Bunun faydaları görüldü. Arkadaşlarımızdan bir tanesi yönetimde devam ederken Tarım İl Müdürü oldu. Geçen hafta TAGEM’in toplantıları vardı. Bin beş yüz mandanın Halk Elinde Islahı projesiyle ilgili destek çıktı. Bilindiği üzere onun ateşini Afyon Veteriner Hekimler Odası yaktı. Her seferde bunu söylüyorum olduğu sürece kimseye vermeye niyetim yok olduğum sürece. Çünkü yönetim ve oda olarak bunun mücadelesini biz verdik. Bir birlik kurdurduk isteğimiz düzeyde çalışıyor mu hayır. Tartışılır mı tartışılır onda bir sıkıntım yok. Kooperatif kurdurduk arkasından Bolvadin’de uğraştık sonra Çay’daki arkadaşları organize ettik. Ne gerekiyorsa da hala yapacağız. Mandacılığın parasal olarak da hiçbir zararı olmadığına inanıyoruz.”diye konuştu. Kurul raporlarının oylanıp ibra edilmesi sonrası seçime gidildi.