Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Barosu’nda seviyeli genel kurul

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar Barosu’nun genel kurul toplantısında mevcut Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ile Av. Murat Çelikbaş ekipleriyle birlikte mesleklerine yakışır bir yarış performansı gösterdiler
Afyonkarahisar Baro Başkanlığı’nın olağan seçimli genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Genel kurul toplantısı 1 Ekim Cumartesi günü AKÜ ANS Kampüsü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılırken seçim dün 9.00-17.00 saatleri arasında Adliye’de bulunan Baro’da gerçekleştirildi. Genel kurul toplantısına; Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Anayasa Mahkemesi eski Üyesi ve eski Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Av. C. Mümtan Akıncı, avukatlar katıldılar.
DİVANA ÜNLÜTEPE BAŞKANLIK YAPTI
Genel kurul divanı Av. Halil Ünlütepe’nin Başkanlığı’nda; Av. Sultan Akseki Bozok, Av. Semih Akseki ve Av. Mücahid Demiray’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Baro Başkanı ve başkan adayı Av. Turgay Şahin katılımcılara hitap etti. Şahin, yapılan çalışma ve faaliyetler halinde detaylı bilgiler verdi. Toplantının protokol konuşmaları bölümünde ise; Afyonkarahisar Barosu’nun eski Başkanı ve TBB Delege adayı Av. C. Mümtaz Akıncı bir konuşma yaptı.
AFYON BAROSU BAROLAR BİRLİĞİ’NDE TEMSİL EDİLMELİ
Baro Başkanı Av. Turgay Şahin’den önce 9 yıl boyunca beş dönem Afyonkarahisar Baro Başkanlığı görevini yaptığını hatırlatan Akıncı, “Beni Anayasa Mahkemesi Üyeliğine değerli meslektaşlarım olan avukatlarımız taşımıştır. Eğer ben Baro Başkanı olmasaydım Celal Mümtaz Akıncı’yı kimse tanımayacaktı. 9 yıl boyunca Baro Başkanlığı yapmam sonucu tüm Baro Başkanları ve delegeleerin şahsımı tanıma imkânı oldu. Dokuz yıl boyunca iyi tanınmdığım için güvenerek büyük bir teveccüh göstererek beni Anayasa Mahkamesi Üyeliği gibi yüce bir göreve getirdiler. Uzun süre Baro Başkanlığı yapmam tanınırlığımı sağladı. Orada görev yaparken ben avukatlıktan hiç kopmadım. Avukat refleksiyle o haliyeti ruhiye ile görev yaptım. Hep Anayasa Mahkemesi’nde avukat sayısının daha fazla olması gerektiğini her yeri geldiğinde ifade ettim. Çünkü biz vatandaşın dert ve sıkıntısı ile hemhal olup onların sıkıntılarını yüreğinde hisseden bir meslek grubuyuz. Anayasa Mahkemesi’nde bilindiği üzere şu anda 15 üye vardır. Bunların 4’ü bürokrasiden, 3’ü YÖK’ten, 3’ü Yargıtay’dan, 2 Danıştay’dan, 2 Sayıştay’dan, ne yazık ki avukatlardan Barolar’dan sadece bir temsilci vardır. Türkiye Barolar Birliği’nde Afyonkarahisar Barosu olarak bizim temsilimiz pek mümkün olmadı. Ankara, İstanbul, İzmir Baroları şimdiye kadar Barolar Birliği’nin kaderine hükmetmişlerdir. Türkiye Barolar Birliği’nde, Anadolu Barolarının Ankara’da her ne kadar Anadolu Barosu olsa da Ankara, İstanbul, İzmir Baroları dediğimiz büyük baroların hep hakimeyeti ne yazıkki hâkim oldu.” dedi. Kurul raporları tek tek okunarak oybirliği ile kabul edildi.
MESLEK KAN KAYDEBİYOR, VEKÂLET GÖREVİ GASP EDİLİYOR
Av. Hatice Gök toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Kısa bir dönemde sunulan faaliyetler gerçekten takdire değerdir. Yönetim kurulu üyelerimize ve Başkanımıza teşekkürümü sunuyorum. Fakat mesleğimizin ve meslektaşlarımızın bu dönemde kan kaybettiklerini, güven kaybı yaşadığını üzülerek hepimiz izliyoruz. Öncelikle mesleğimize dair yetkilerimiz kamu kurum ve kuruluşları tarafından çok ciddi bir şekilde ihlal edilmektedir. Baromuzun whatsapp gruplarında meslektaşlarımızın buna ilişkin serzenişleri, şikâyetleri sıklıkla yer almaktadır. Sadece ve sadece mesleğimizin yetkisinde olan vekâlet görevi sigorta şirketi ya da temsilcileri, muhasebe büroları, mali müşavirler ya da temsilcileri tarafından gasp edilmektedir. Bugüne kadar bu konular genel kurullarımızda gündeme gelmedi.” diye konuştu. Haberin devamı gazeteniz Kocatepe’de…
https://www.kocatepegazetesi.com/gundem/afyon-barosunda-seviyeli-genel-kurul/

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti