Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’dan söylüyorum; yeniden milli karakterli bir iktidar geliyor”

VİDEOYU PAYLAŞ

CHP Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Afyonkarahisar’da iddialı konuştu. Karabat, “Milli Mücadelenin önemli bir ilinde söylüyorum; Türkiye’de yeniden milli karakterli bir iktidar geliyor. Afyon’da bulunmamız yeniden iktidara gelecek Kuvay-yi Milliyeci karaterimizi ortaya koymak adına önemlidir” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kenan Otlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda; Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Türkarslan, İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen ve partililer hazır bulundular. Toplantı sonrası CHP Üyesi olan Bedia Kasap, Özlem Çetin, Mehmet Tunalı ve Ertuğrul Lüle’ye rozetleri takıldı.
“ATA’NIN GENÇLİĞİ O’NUN İZİNDE YÜRÜYECEK”
CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kenan Otlu, Büyük Zaferin 100’ncü yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğinin O’nun izinde zafer kazanılıp, emperyalizme diz çöktürülen topraklarda olacağını dile getirdi. Otlu, “CHP gençliği tüm heyecanıyla Afyon örgütümüzle birlikte Genel Başkanımızın önderliğinde adım adım zafere yürünülen o şanlı meydana yürüyecek. Hem emperyalizme karşı güçlü bir mesaj verilecek hem de tekrardan birlik, beraberlik ve bütünlüğünü göstermiş olacacak.” dedi.
“ZAFERİN 100. YILINI EKONOMİK SIKINTILARLA KUTLAYACAĞIZ”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, ekonomik krizin iliklerimize kadar hissedildiği, işsizliğin en yoğun şekilde yaşandığı, üniversite mezunu gençlerimizin liyakatsiz şekilde mülakatlarda elendiği, esnafın Bağ-Kur primini ödeyemez hale geldiğini ifade etti. Köksal, “Esnafımız siftahsız dükkân kapatmaktadır. Çiftçimiz traktörüne mazot alamamakta, tarlasına gübre atamamaktadır. Yeme yapılan zam nedeniyle üreticiler süt ineklerini dahi kesime göndermektedir. Emeklilerin maaşlarıyla ayın sonunu getiremediği, emekli ikramiyelerine yapılacak zammın iktidar tarafından çok görüldüğü, bugün zamlarla boğuşan, doğalgaz, elektrik faturaları ödeyemeyen, önümüzdeki kışa zamlar nedeniyle nasıl kömür alacağını düşünen vatandaşlarımız vardır. İşte bu dönemde Büyük Zaferimizin 100’ncü yıldönümünü kutlayacağız.” diye konuştu.
“AFYON ZAFERİN BAŞKENTİDİR”
“Ekonomik sıkıntılara ayrıca değineceğim. Çünkü gündemimiz Büyük Zaferimizin 100’ncü yıldönümü kutlamalarıdır.” diyen Köksal, “Anadolu’nun ve Türk Milleti’nin kurtuluşunu sağlayan Büyük Taarruz Milli Mücadele’nin temel taşlarındandır. Vatan topraklarını işgal eden düşmana karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde varını yoğunu ortaya koyan Türk Milleti 198 bin kişilik ordu ile 220 bin kişilik Yunan ordusuna gerekli cevabı vermiş, dört günlük muharebe sonucu düşman bozguna uğratılmıştır. Zafer kazanılmıştır. Büyük Taarruz kurtuluş ve kuruluşun temellerinin atıldığı yerdir. İşte bu zafer sayesinde kurtuluşun ve Cumhuriyetin kuruluşunun temelleri atılmıştır. Onun içindir ki güzel memleketimiz Afyonkarahisar’a ‘kurtuluş ve kuruluşun’ toprakları ‘zaferin başkenti’ demekteyiz.” şeklinde konuştu.
“KOCATEPE’DE ZAFER KAZANMASAYDIK MALAZGİRT’İ KUTLAYAMAZDIK”
Bu yıl Büyük Taarruzun 100’ncü yıldönümünün idrak edildiğini söyleyen Köksal, “Büyük Zaferimizin 100’ncü yıldönümü nedeniyle daha önce TBMM kürsüsünden yaptığım çağrımı yineliyorum. Zaferimizin 100’ncü yılını şanına yaraşır şekilde kutlamak istiyoruz. Bu kapsamda 24 Ağustos 2022 Salı günü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Sultandağı ilçemizin Dereçine ve Yeşilçiftlik beldelerinden başlayan yürüyüşle kutlamalar başlayıp 25 Ağustos 2022 Perşembe günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun teşrifleriyle Şuhut’tan Kocatepe’ye çıkacağız. Geçtiğimiz yılarda gördük ki iktidar partisi Kocatepe’den ziyarede tam kadro Malazgirt’teydi. Bu iki zaferi karşılaştırmak son derece yanlıştır. Çünkü Malazgirt ve Kocatepe birbirinin rakibi değil tamamlayıcısıdır. Bugün Kocatepe’de zafer kazanmasaydık geçmişimizi tarihimizi bilemeyecek sahip çıkamayacaktık. Bugün Kocatepe’de zafer kazanmasaydık Malazgirt’i kutlayamayacaktık. Biri Anadolu’nun kapılarını açmış diğeri Anadolu’yu bizlere ebediyyen yurt kılmıştır. Onun içindir ki geçmişizi bilip, geçmişteki kahramanlarımıza sahip çıkmak gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı. Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı gazeteniz Kocatepe’de…

DİĞER VİDEOLAR