Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bizim mutfağımızda sadece yemek değil, insan da pişer”

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 4. Uluslararası GastroAfyon Gastronomi Festivali Tanıtım programında konuştu. Vali Yiğitbaşı, “Mevlevilik kültüründen yansıyan bu yıl ki temamız ‘Bizim Mutfağımızda Sadece Yemek Değil İnsanda Pişer’ ile birlikte bütün dünyanın ihtiyacı olan bir şeyi vurguluyoruz. Açlık sadece maddi açlık değil, ruhen ve manen bir açlık söz konusu. Gastronomi kültürü ile birlikte aynı masanın etrafında toplanmak çok önemli” dedi
Gastronomi Şehri Afyonkarahisar’da her yıl yoğun bir katılımla gerçekleştirilen, sektör adına önemli kazanımların elde edildiği Uluslararası GastroAfyon Gastronomi Festivali’nin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği iş birliğinde TÜRSAB Afyonkarahisar Bölge Temsilciliği’nin desteğiyle düzenlenecek festivalde, Afyonkarahisar’ın gastronomi zenginlikleri tüm dünyaya tanıtılacak. Bu kapsamda AFBEL Otel’de festivalin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya; Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Vali Yardımcısı Kübra Teymur, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Köprücüoğlu, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsilcisi Bilal Şenel katıldılar.
“BİZİM MUTFAĞIMIZDA SADECE YEMEK DEĞİL İNSAN DA PİŞER”
Türkiye’nin Unesco tescilli üç gastronomi şehrinden biri olan Afyonkarahisar 4. kez Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne ev sahipliği yapacak. “Bizim mutfağımızda sadece yemek değil, insan da pişer” temasıyla 7-9 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, Motor Sporları Merkezi’nde yapılacak. Programın açış konuşmasını Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) Başkanı Hamza Kalkan yaptı. Kalkan, “Festivalimize herkesi bekliyoruz. Bu yıl 4’ncüsü düzenlenen festivalimiz Büyük Zaferimizin 100. Yıla özeldir. Bu sene farklı etkinlikler ile birlikte yurt dışından ciddi katılımlar ile daha ileriye taşımak adına festivalimiz dolu dolu geçecek. Bizlere destek veren paydaşlarımıza, Zafer Kalkınma ajansına, Belediye Başkanımıza, Valimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Herkesi 7-8-9 Ekim’de GastroAfyon Festivaline davet ediyorum.” dedi.
“BU YIL Kİ FESTİVALDE
AFYON’A YAKIŞACAK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, festival paydaşlarına teşekkür etti. Zeybek, “Uluslararası düzeyde ikinci festivalimizi düzenleyeceğiz. 2019 yılı itibariyle gastronomi şehri ilan edildikten sonra UNESCO’nun bizden yerine getirmemizi istediği şartları tamamladık. Beş yılda yapmamız gerekenleri biz neredeyse iki yılda tamamladık. Geçen yıl Brezilya’dan Kore’ye kadar ünlü şeflerinin katıldığı, 15 büyükelçinin katıldığı uluslararası festivali gerçekleştirdik. Bu konuda Gastronomi alanında Belediye içinde müstakil bir birim oluşturan tek belediyeyiz. Diğer gastronomi festivallerine arkadaşlarımızı gönderdik. Giden arkadaşlar yaptığı incelemeler sonucu katıldıkları festivallerin bizim festivalimize ulaşamadıklarını ifade ettiler. Bu senede geniş bir katılımla Afyon’a yakışır, Zaferin Başkentine yakışır Büyük Taarruz’un 100. yılı münasebeti ile alnımızın akıyla Afyon’un adını bir adım daha nasıl öteye götürürüz düşüncesi ile el birliği ile festivalimizi gerçekleştireceğiz. Gelecek yıl bundan daha güzel olsun.” diye konuştu.
“AFYON’DA LANSMANLARA YETİŞEMİYORUZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’de bu festivalde bir rekor denemesine imza atılacağını belirterek 100 metrelik lokum yapılacağını duyurdu. Yurdunuseven, “Afyon’da lansmanlara yetişemiyoruz. Afyonkarahisar festivaller şehri oldu. 8 bin yıllık geçmişi bulunan şehrimizde Cumhuriyetimizin 100. yılında yeni bir festivalle daha sizlerle bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Buranın toprağında büyüdük, bu topraklara borcumuz olduğu kanaatindeyiz. Bu tür festivallere her zaman destek olmaya hazırız. Baba-oğul, gastro, karavan gibi bir sürü festivallerle Afyonkarahisar namına yakışır uygarlıklar beşiği haline geldi. Türkiye’de 3 tane gastro şehri var birisi de elhamdülillah Afyonkarahisar. Bundan gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyoruz, çok önemli. Program gerçekten güzel ve dolu. Afyonkarahisar’a yakışır 100 metrelik bir lokum yapılacak. Basına burada büyük görev düşüyor. Bu festivali sizler tüm Türkiye’ye dünyaya duyuracaksınız. Emeği geçen Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımıza, aşçılarımıza, belediye personellerimize ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı gazeteniz Kocatepe’de…

DİĞER VİDEOLAR