Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eczacılar 16 Ekim’de mitingde bir araya gelecek

VİDEOYU PAYLAŞ

TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, odanın mali genel kurul toplantısında 16 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da yapılacak olan büyük eczacı mitingine katılım çağrısında bulundu. Pehlivanlı, “Sağlık sisteminin sürdürülebilirliği, eczaneleri ve mesleğimizi hayatta tutabilmek için bu mitingde içine hiçbir siyasi düşünce katmadan haklarımızı demokratik bir şekilde dile getireceğiz” dedi

Türk Eczacılar Birliği (TEB) 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası 2022 Yılı olağan seçimsiz mali genel kurul toplantısı 24 Eylül 2022 Cumartesi günü öğleden sonra oda da gerçekleştirildi.
“ODA OLARAK BÜYÜK TAARRUZUN
100. YIL KUTLAMALARINA KATILDIK”
Toplantının açılış konuşmasını TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı yaptı. Pehlivanlı, sözlerine zor dönemde özveri ile sağlık hizmeti vermeye devam eden meslektaşlarına teşekkür ederek başladı. Pehlivanlı, “Başta Rahmetli Ömer Helvacıoğlu, Rahmetli Melih Köken ve Sedat Zora olmak üzere odamızın bugünlerine gelmesinde emeği geçen tüm başkanlarımızı ve yöneticilerimizi minnetle anıyorum. Bu sene Büyük Taarruzun 100. yılı kutlamaları gerçekleştirildi. Bizde Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak bu kutlamalarda yer aldık. Ya istiklal ya ölüm diyen bir liderin izinden giden Türk Milletinin makûs talihini yendiği büyük bir zaferin başlangıcıdır büyük taarruz. Bir imparatorluğun küllerinden atatürk gibi bir dehanın önderliğinde bilimle, sanatla, üretim ve akılla yeni, çağdaş bir cumhuriyetin kazanıldığı, bir diriliştir büyük taarruz. Böylelikle de Bizlerin bu güzel vatanda özgürce yaşamamızı sağlayan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyorum.” dedi.
“ECZANELER SON 30 YILIN
EN ZOR DÖNEMİNİ YAŞIYOR”
“Gerek mesleki, gerekse ülke olarak çok zor bir dönemden geçtiğimizi söyleyebilirim. Rusya-Ukrayna savaşının küresel olarak yarattığı olumsuz etkiyi maalesef ki ülke olarak daha fazla hissediyoruz.” diyen Pehlivanlı, “Toplumdaki gerilim de inanılmaz boyutta. Bunu eczanelerimizde de hissediyoruz. Eczanelerin ekonomik anlamda son 30 yılın en zor dönemini yaşaması ve eczane ekonomilerinin dip seviyelerde olması nedeniyle tabiki. Mesleki gündemimizde ise en önemli konu ilaç fiyat karanamesi olmakta. İlaç fiyat karanamesinin değiştirlmesi için uzun süredir birliğimiz tarafından görüşmeler yapılıyordu. Ancak özellikle Haziran başında birliğimizin yaptığı basın açıklaması ve sonrasında 54 eczacı odasının ortak hareket etmesi neticesinde Temmuz ayında ilaç fiyat karanamesinde bir miktar da olsa düzenleme yapıldı. Ancak kademeler arası geçiş rakamlarının yükseltilmemesi ve bu rakamların da TL yerine yine avroya bağlanmaması nedeniyle eczaneler ekonomik olarak erimeye devam etmektedir.” diye konuştu.
“TALEPLERİMİZ SAĞLIK SİSTEMİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İÇİN”
Pehlivanlı şunları kaydetti: “Sonuç olarak bu mızrak bu çuvala sığmıyor Türkiye genelinde TL bazında satışı yapılan ilaçların yüzde 55’i, 4,5. kademe ilaçlardan oluşmaktadır. Eczane işletme giderlerinin cironun yüzde 15’ini bulduğu bu ortamda. Bu karlılıkla artık bu işin sürdürülebilirliğinin çok zorlaştığını söyleyebilirim. Konuya sadece eczane eczacıları olarak da bakmamalıyız. Eczacılık mesleğinin kurumlar nezdinde bir öneminin olmadığını sağlık çalışanlarının özlük hakları için yapılan düzenlemede eczacıya hakkaniyetli bir iyileştirme yapılmamasıyla da gördük. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın da durumu hiç iyi değil. Bizler aslında büyük bişey istemiyoruz. Ülkemizi seven bir meslek gurubu olarak çalışanları ile birlikte hayatımızı idame ettirmek ve halk sağlığına katkı vermek istiyoruz. Bizler sadece hak ettiğimizi istemekte ve bunu da sağlık sisteminin sürdürülebilirliği için talep ediyoruz.” Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı gazeteniz Kocatepe’de…

Sosyal Medya Hesapları
Twitter: https://twitter.com/KocatepeGzt
İnstagram: https://www.instagram.com/kocatepegazetesi/
Facebook: https://www.facebook.com/kocatepegazetesi/
Website: https://www.kocatepegazetesi.com/

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti