Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz

VİDEOYU PAYLAŞ

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dünyada yaşanan enflasyon ve gıda krizine karşı Türkiye’de problem olmadığını belirtti. Eroğlu, “Marketlerimiz her yer malla dolu. Bütçe görüşmelerinde enflasyonla mücadele için çok büyük bir pay ayırıyoruz. Fakir fukara sabit gelirliler bunlar zarar görmesin diye inşallah gelirlerinin büyük kısmını enflasyonla mücadelede kullanacağız. Neticede enflasyona vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz” dedi
Orman ve Su İşleri eski Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk ve yönetim kurulu üyesi iş insanı Melih Yurter’i dün sabah dernekte ziyaret etti. Ziyarette Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı İbrahim Eroğlu’da hazır bulundu.
“KİMSESİZLERİN KİMİ OLARAK FAALİYET GÖSTERİYORUZ”
Ziyaret sırasında Erol Öztürk dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Eroğlu’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Öztürk, “Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 16 yıllık bir derneğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal politikaları doğrultusunda 2004 yılında gıda bankacılığıyla ilgili yasa çıkarılınca bizde müracaat etmiştik. Dönemin Diyarbakır Milletvekili Türkiye’de gıda bankasına mikro krediyi getiren kişidir. O dönem Belediye de genel koordinatördüm. Konu ile ilgilendiğimizi belirttiğim bir telefon görüşmesi yaptım. Dolayısıyla konuyu Türkiye’de ilk duyurup başlatan Afyonkarahisar oldu. Kendisi gelin size bir eğitim vereyim dedi. Bize mecliste bir eğitim verdi. Allah razı olsun Melih Yurter gibi İbrahim Alimoğlu gibgi toplam 34 hayırsever biraraya geldik ve Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurduk. Amacımız fakir fukaraya yardım etmek, kimsesizlerin kimi olmaktı. Hala da öyleyiz. Biz dernek olarak zekât müessesini değerlendiriyoruz.” dedi.
“KURBAN BAYRAMINDA VE ADAKLIK KURBANLARI KESİYORUZ”
Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak yardım faaliyetine ilk etapta gıda ile başladıklarını belirten Öztürk, “İhtiyacın sadece gıda olmadığını görünce kanuna diğer ihtiyaç maddelerinin eklenmesi hususunda bir başvuru yaptık. Allah razı olsun bir kanun değişikliği yapıldı. Sistem oturdu. Gıdanın yanı sıra; Yakacak, temizlik, sıfır kıyafetler dağıtıyoruz. Etiketi üzerinde esnafımızın verdiği gelinlik, nişanlık abiye tarzında kıyafetlerle züccaciyeye kadar çok çeşitli yardım kalemlerimiz var. Gıda varsa her türlü gıdamız var. Sadece Kurban Bayramında vekâleten kurban kesiyoruz. Adak kurbanları da kesiyoruz. Kesilen kurbanlıkların etlerini taze olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Sağ olsun Danet firması Şuhut ilçesinde kurbanlıklarımızı kesip etlerimizi soğuk hava deposunda muhafaza ediyor. Biz istedikçe Enfes Et olarak sucuk ve kavurma yapıyor. Bu vesile ile kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” diye konuştu.
“YÜKSEK ENFLASYONA RAĞMEN ELDEN GELEN YAPILIYOR”
Yüksek enflasyon nedeniyle hayır yapma tercihinde azalma olduğunu belirten Öztürk, “Esnafımız kendine yüksek enflasyon nedeniyle çeki düzen vermek durumunda kaldı. Yardımlar biraz ertelenmeye başlandı. Buna rağmen yardım ve hayırlarımız eksilmiyor. Allah razı olsun. Hep birlikte ihtiyaç sahipleri insanlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Sağlık sorunları için maddi katkılarda bulunma gayretimiz sürüyor. Hizmet yelpazemiz geniş zaman zaman zorlansakta elimizden geleni yapıyoruz. Bakanlıklarımızın ve Sayın Bakanlarımızın destekleriyle çocuklarımıza dağıttımız bisiklet sayısı arttı. En büyük destekçilerimizden biri de iş insanı Sayın Melih Yurter’dir. Bize yeni hizmet binamızın kullanım hakkı 15 yıl olarak verildi. Allah kerimdir. Çok dua alıyoruz.” şeklinde konuştu. Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı gazeteniz Kocatepe’de…

DİĞER VİDEOLAR