Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Evlerimize kavuşup mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

VİDEOYU PAYLAŞ

2019-2020 TOKİ kurası sonucu hak sahibi olup konutlarına kavuşamadıkları için mağdur olduklarını belirten hak sahipleri basın açıklaması yaptı. Mağdurlar: “Evlerimize kavuşup mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dediler
Kendilerini 2019- 2020 TOKİ mağdurları olarak tanımlayan hak sahipleri dün öğleden sonra Zafer Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada; TOKİ mağdurlarının yanı sıra; DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığından Yalçın Kocataş, SP İl Başkanlığından Hüseyin Ayva, muhalif görüşlü kişiler hazır bulundu.
GÜNDOĞDU: MAĞDURİYETİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ
2019- 2020 TOKİ mağdurları adına ilk konuşmayı Abuzer Gündoğdu yaptı. Zafer Meydanı’nda 2019 ve 2020 TOKİ kurasında çıkan asil hak sahipleri olarak toplandıklarını söyleyen Gündoğdu, “2019 kurasında 750, 2020 kurasında 225 kişi olan hak sahipleri 4 yıldır başlamayan inşaat sonucu mağdur. Dört yıldır defalarca ihale yapılıp, iptal edilmiştir ve bu süreç uzatılmıştır. Aynı dönemde kurası yapılan Ali Çetinkaya ve Sadıkbey projelerinin daireleri teslim edimiş, hak sahipleri evlerini yerleşmiştir. Bizim projelerimizde henüz inşaat aşamasına yeni geçilecektir. Dört yıldır dairelerimizin yapılıp teslim edilmemesinin yanında 2019 ve 2020 yıllarında açıklanan peşinat ve dairenin fiyatı ile şuan ki peşinat ve daire fiyatları arasında faiş artış söz konusu olup, o dönemde açıklanan 160 ile 240 bin arasında alacağımız daireyi şuan kat kat fazlasına almış olacağız. Bizler konuyla ilgili mağduriyetimizin TOKİ Başkanlığı tarafından ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından giderilmesini istiyouz. Evlerimize bir an önce kavuşmak istiyoruz. Bizim sesimize kulak verip, bizlere destek olmak için aramızda bulunanlara desteklerinden dolayı mağdur vatandaşlar adına teşekkür ediyoruz.” dedi.
ALTINDİŞÇİ: ÇETİNKAYA VE
SADIKBEY TOKİLERİ TESLİM EDİLDİ
TOKİ mağdurları adına ikinci konuşmayı Kemal Altındişçi yaptı. Altındişçi şunları söyledi: “Bizler 2019-2020 yılında çekilişleri yapılmış olan TOKİ dairelerinin mağdurlarıyız. Bizimle aynı dönemde Çetinkaya ve Sadıkbey TOKİ’lerinin teslim edilmesinin üzerinden baya bir süre geçmesine rağmen Bizler hala mağduruz. 160 bin TL’ye alacağımız daireler şu anda 806 bin TL üzerinde bir rakama ulaştı. TOKİ asıl amacı olan mağdurları ev sahip yapmaktan çıkıp artık insanları mağdur etme dönemine girmiştir. Bizler 4 yıldır fahiş fiyatlar ödeyerek kiralarda rezil olmaktayız. Günümüzde enflasyon yüzde 180’i bulmuş bizim ödeyeceğimiz fiyatlarda kat ve kat yükselmiştir. Bizler çok büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a, Milletvekillerimize ve TOKİ Genel Müdürü Ömer Bulut beyefendiye buradan sesleniyoruz. Haklarımızın bize iade edilmesini, mağdur edilmeden dairelerimize yerleştirilmek istiyoruz. Bu meydanda belki bir daha ev sahibi olamayacak dar gelirli insanlar olarak toplandık. Belki de bu insanlar bu fahiş fiyatlar karşısında sıcak bir yuvaya kavuşamayacaklar. Kendimizin başımızı sokacağımız ve geleceğimiz olan çocuklarımıza bir ev bırakabilmek adına, huzurlu bir yaşam için büyüklerimizden destek bekliyoruz.” diye konuştu.
https://www.kocatepegazetesi.com/gundem/evlerimize-kavusup-magduriyetimizin-giderilmesini-istiyoruz/

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti