Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kimseye iltimas geçmedik

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Millet Kütüphanesi ihalesi sonrası fesih hakkını kullanan firmanın ikinci ihaleyi almasına yönelik eleştirilerini cevaplandırdı. Zeybek, “En düşük teklifi veren firma alıyor. İhaleyi alanda Sayın İnşaattır. Kimseye iltimas geçme gibi bir hakkımız da yok yetkimiz de yok” dedi
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı dün akşam Meclis Başkanı Mehmet Zeybek’in idaresinde tamamlandı.
Toplantı sonunda Millet İttifakının CHP’li Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer, Mehmet Zeybek’in, İkmal ve Garnizon Komutanlığı çevresindeki yapılaşma ihalesinin 57 milyon TL’ye kime ve ne zaman ihale edildiğini merak ettiğini söyledi. Başkan Zeybek en düşük teklifi verene ihalenin verildiğini ifade etti. Taşer, 21 milyon TL’ye Millet Kütüphanesi ihalesinin verildiğini hatırlatarak, “Müteahhit firma işi bıraktı yeni bir firma girdi. Bu ihale ne oldu, kaça yapıldı? Onu merak ediyorum.” dedi.
Millet Kütüphanesi’nin 43 milyon TL’ye ihale edildiğini belirten Zeybek, “İlk başta 22 milyon TL’ye ihale edilen kütüphane yapım işini alan firma tasfiyeye gitti. İkinci ihalede 43 milyon TL’ye gitti. Yer teslimi yapıldı inşaat başladı. İhaleyi alan firma Sayın İnşaattır. Zaten daha önce de o almıştı.” İfadelerini kullandı.
Taşer’in neden aynı firmaya ihalenin verildiği sorusuna cevap veren Zeybek, “Aynı firmaya verilme amacı yoktu. İhale herkese açıktı. O firma da tekrar ihaleye katıldı. En düşük teklifi veren o arkadaştı. Hükümetin çıkardığı kararname ile müteahhitlere fesih hakkı tanındı. Firma bu hakkını kullandı.” şeklinde konuşu. Taşer, “Pek adil olmamış anlaşılan.” ifadelerini kullandı. CHP’li Meclis Üyesi Murat Çelikbaş da Taşer’le aynı görüşte olduğunu belirtti.
Mehmet Zeybek, “İhalelerimizi Kamu İhale Kurumuna göre yaptık. En düşük teklifi veren firma alıyor. İhaleyi alanda Sayın İnşaattır. Kimseye iltimas geçme gibi bir hakkımızda yok yetkimizde yok.” dedi. Burcu AYDIN’ın haberinin ayrıntıları yarın gazeteniz Kocatepe’de

DİĞER VİDEOLAR