Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tek yön uygulaması Ambaryolu’ndan başlayacak

VİDEOYU PAYLAŞ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehir içi trafikte tek yön uygulamasına ilk olarak Ambaryolu Caddesi’nde başlanılacağını açıkladı. Zeybek, “Tek yön uygulamasına Ambaryolu Caddesi’nden başlayacağız. Önce Ambaryolu Caddesi’ni görelim daha sonra diğer noktaları değerlendirelim dediler. Birden hepsini uygulayamayız, 365 tane minibüsü şehir içinde biz nereye yönledireceğiz dediler. Ama bunu çözeceğiz” dedi
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanlığında Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı dün akşam Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
“BELKİ DÜNYA’DA TERMAL ALANDAKİ TEK KARAVAN ALANINA SAHİBİZ”
Toplantının açış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Recep ayı ile birlikte üç aylara girildiğini belirten Zeybek, “Üç aylara girdik. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Cenabı Hak kazasız belasız Ramazan’a ve bayrama erişmeyi nasip etsin. 26 Ocak tarihinde ilk kandilimiz olan Regaip Kandilimizi hep birlikte kutladık. 23 Mart 2023 tarihinde de Allah izin verirse Ramazan Bayramı’nı hep birlikte kutlamış olacağız. 2023 yılının ikinci meclis toplantısını yapıyoruz. 2023 yılında Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı olması hasebiyle etkinliklerimize aynen 2022 yılındaki gibi kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk etkinliğimizi Karavan Fest’i yani Karavan Festivali şeklinde Cumartesi ve Pazar günü icra ettik. Türkiye’de dünyada da belki de termal bölgede olan tek karavan alanına sahibiz. Türkiye Karavancılar Federasyonu Başkanı da vardı. Bu festivale katılmış. Kendisiyle de görüştük. Özellikle teşekkür etti.” dedi.
“BUNDAN SONRA HEP AFYON’DAYIZ DEDİLER, ESNAF DA MEMNUN”
Karavan Fest’i ilk kez geçen yıl düzenlediklerini hatırlatan Zeybek, “Karavan Festivalinin ilkini 2022 yılında gerçekleştirmiştik. Olur mu olmaz mı diye düşündük. Yüze yakın karavancı katılmıştı. Bu seneki etkinliğimizede 200’ün üzerinde karavancı katıldı. Tamamına yakını ilk defa gelenlerdi. Şunu söylediler; ‘Afyon’un böyle güzellikleri olduğunun farkında değildik. Hele böyle bir karavan alanına sahip olduğunu işin açıkçası bilmiyorduk. Bundan sonra inşallah hep Afyon’dayız.’ diye ifade ettiler. Cumartesi günü Frigya bölgesini gezdiler. Bizim yukarı mahallelerdeki tarihi konakların olduğu yerleri gezmişler. Esnaflarla görüştüğümüzde söyledikleri ‘Allah bin bereket versin. Gerçekten ticari hayata çok büyük katkılar sundular.’ dediler. Tek gayemiz var. Afyon’un ticari hayatını ve tanıtımını yapabilmektir. Tabii bunları meclis üyesi arkadaşlarımızın destekleriyle yaptık. Afyon’u el birliği hak ettiği yere getirmeye gayret sarf ediyoruz.” diye konuştu.
“200 ÜNİVERSİTE İÇİNDEKAMPÜS ALANI’NDA YARIŞ PİSTİ OLAN TEK ÜNİVERSİTEYİZ”
Eğitimde başarılı olan öğrencilere karne hediyesi olarak bir turnuva düzenlendiğini belirten Zeybek, “Başarılı öğrenciler arasında düzenlenen bowling yarışmasında birinciye bisiklet, ikinciye zannederim tablet verilecek. Üçüncüye de akıllı bileklik şeklinde Park Afyon AVM’deki bowling salonunda 1-2 Şubat yani bugün (dün) ve yarın itibariyle böyle bir turnuva düzenlemişler. Göreve geldiğimiz andan itibaren her daim gençlerimizin yanında olduk. Gençlerimizi iyi alışkanlıklarla donatalım istedik. Gayemiz gençliğimizin farklı şeylere yönelmekten alıkoymak. AKÜ ile yapmış olduğumuz öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Rektörümüzle birlikte yapmış olduğumuz mutabakatta öğrenci arkadaşlarımızdan gelen bir talep vardı. Uzaktan kumandalı yarış araç yarış pisti istemişlerdi. Bunu tamamladık. Neredeyse 200 üniversite içerisinde, kampüs alanı içerisinde yarış pisti olan tek üniversiteyiz. Belediye olarak asfalt bölümünü yaptık. Yarışmacıları öğrencilerimize teslim ettik. Toprak zemin olarak istediler. Baharla birlikte onu da tamamlayacağız. Öğrenciler hem Avrupa Şampiyonası hem dünya şampiyonası gibi şampiyonalara da katılıyorlarmış. Öğretim üyesi arkadaşlarımız anlattılar. Bu çalışmayı talep iletildikten sonra yaptık. İnşallah o yarışmalarda da bizi başarıyla temsil edeceklerine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
“İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZE 200 TL BURS VERİYORUZ”
Eğitim komisyonu çalışmaları sonucu 2022’de ilk ve orta derecede öğrenim gören öğrencilere Belediye olarak burs verdiklerini söyleyen Zeybek, “Bu sene komisyonumuz yaklaşık 2 bin 433 ihtiyaç sahibi öğrenci belirlediler. İhtiyaç sahibi her öğrencimize 200 TL olmak üzere burs dağıtıyoruz. Sosyal ve kültürel çalışmalarımız aynı şekilde devam ediyor. İnşallah bu seneyi de hem cumhuriyetimizin 100’ncü yıldönümüne hem de Afyon’umuzun gelişimine uygun çalışmalarla, festivallerle kazasız, belasız tamamlamayı düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi. Burcu AYDIN’ın Haberinin devamı gazeteniz Kocatepe’de…
https://www.kocatepegazetesi.com/gundem/tek-yon-uygulamasi-ambaryolundan-baslayacak/

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti