Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

YA SONRASI?

Dün bu sütunlarda “Afyonkarahisar’ın Büyükşehir”liği ile ilgili bir kaç kelam etmiştik.
Mesele şu ki, iş, Büyükşehir olmakla bitmiyor, ondan sonrası da elbette ki önemli.
Şehrimizde “her şeyi düşünen”, “her konuda bir fikri olan” bir kesim var malum. Elbette olması da lazım. “Kamuoyu” denilen şey bu değil mi zaten?
İşte bu “düşünen” ve “bilen” kesimin şimdilerde gündeminde Büyükşehir sonrası için planlar var. En büyük ilçeden, en ücra köye kadar, burnumuzun dibindeki beldelerden, köylerdeki ihtiyar heyetlerine kadar tartışmalar “Büyükşehir”lik sonrasına göre şekillenmeye başladı.
Dazkırı’nın bir köyündeki temizlik hizmetinin nasıl yürüyeceğinden, civar beldelerin imar durumlarına kadar bir ön hazırlık aşamasındayız.
Ne güzel değil mi, ileri görüşlü ekabirlerimiz, her şeyi düşünen, bilen siyasetçilerimiz var!
Büyükşehir olmadan önce ilimizi, imarı başta olmak üzere herşeyiyle büyükşehirliğe hazırlamaya çalışıyorlar!…
“Neymiş olanlar” deyip durmayın, nasıl olsa her şey günü gelince ortaya çıkıyor. Bugünün gündemine bakın, bir çok konu geçmişte yaşananların bugüne düşen gölgeleri değil mi? Bugün “gözden kaçmış/kaçırılmış” gibi görünenler, gizli kaldığı sananlar ortaya dökülmüyor mu?
O nedenle… Telaşa gerek yok, ocakta köttü var, herşeyin vakti var.
***
Büyükşehir meselesi siyasetin gündemine geldiğinden bu yana, “Peki büyükşehir belediye başkanı kim olacak?” sorusu da dillerde.
Allah sağlık, şifa versin, geçtiğimiz günlerde bir rahatsızlık geçiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 3 dönem için Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na aday olduğu herkesin malumu. Başkan Çoban seçim dönemlerinde “3 dönem için adayım” cümlesini hep zikretmişti. Şimdi ikinci döneminde, yani Çoban’ın bir dönem daha başkanlık için talip olduğu biliniyor. Başkan Çoban bu yarışın içinde var, peşin peşin…
Ülkenin içinden geçtiği nazik günler, iktidarın yıpratıcı süreci göz önünde bulundurulduğunda şartların ne getireceğini kestirmek bugün için çok zor.
Eğer ki Afyonkarahisar “Büyükşehir” olursa il sınırlarının tamamına hizmet veren bir Büyükşehir Belediye Başkanımız olacak. Emirdağ’dan Dazkırı’ya kadar her yer onun sorumluluğunda olacak. Bir de alt belediyeler olacak. Şimdiki ilçeler, beldelerin bazıları alt belediyeleri oluşturacak.
Bugünkü Afyonkarahisar Belediyesi’nin görev alanıyla büyük oranda örtüşen bir Merkez Belediyemiz de olacak. Malum, isimleri bile tartışılıyor. Merkez; Karahisar, Büyükşehir; Afyon gibi…
İşte siyasete ilgisi olanlar özellikle AK Parti cephesinde şimdiden adaylık değerlendirmelerine başladılar bile. Söylenenlere bakılırsa Büyükşehir Belediyesi için İGM Başkanı Salih Sel, Merkez Belediye için Burhanettin Çoban ismi gündemde.
Gerekçeler mantıklı. Şöyle ki; “Salih Sel zaten İGM Başkanı olarak ilin her yerinde hizmetlerden sorumlu. Başkan Çoban da merkez bölgenin başkanı, hizmetlerini, projelerini bu bölgede yoğunlaştırmış vaziyette. Projeler, çalışmalar, hedefler devam eder, hizmet zincirinde kopma olmaz.” deniliyor.
Bu sözler, düşünceler, önce Afyonkarahisar’da, sonra Ankara’da kabul görür mü görmez mi? Başka başka formüller ortaya çıkar mı? Hep birlikte göreceğiz.
Zaman her şeyin ilacı…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER