Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaban Hayvanları ekolojik viyadükler geliyor

Orman ve Su İşleri
Yaban Hayvanları ekolojik viyadükler geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Kuzey Marmara Otoyolu’nda inşa edilen Türkiye’nin ilk yaban hayatı köprüsünden sonra, bu defa da otoyolda inşa edilecek viyadüklerin altının yaban hayvanları için rehabilite edilmesi gayesiyle çalışma başlatıldı.
Kuzey Marmara Otoyolu’nda inşa edilen Türkiye’nin ilk yaban hayatı köprüsü Rumelifeneri Yaban Hayatı Geliştirme Sahasını ikiye bölen otoyoldan kaynaklanan habitat bölünmesinin önüne geçmek için inşa edilmişti.
25 ADET VİYADÜK REHABİLİTE EDİLECEK
Kuzey Marmara Çevreyolu etrafındaki yaban hayatının devamlılığının sağlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, “Çevreyolu üzerinde inşa edilen ekolojik köprüden sonra şimdi de ekolojik viyadükler için çalışmalar başladı. Bu çalışmalar neticesinde Kuzey Marmara Çevreyolunun geçtiği güzergâhta bulunan 25 adet viyadüğün altı yaban hayvanları için rehabilite edilecek. Bu rehabilite çalışmaları ile viyadük altındaki tabi ortam geri kazandırılacak ve bu sayede yaban hayatının sürekliliği sağlanacak” diye konuştu.
UYGUN BİTKİLER DİKİLECEK
Viyadük ayakları altında ki çalışmalarla ortama, yaban hayvanlarının geçiş kolaylığını sağlayacak ve beslenebilmeleri için habitata uygun bitkilerin dikileceğini ifade eden Eroğlu, “Orman alanlarının parçalanmasına sebep olan yollara uygun üstgeçit, alt geçit gibi ekolojik yapıların inşa edilmesi biyolojik çeşitliliğe büyük katkı sağlıyor. Bu sebeple bu tip projeleri diğer otoyol projelerinde de uygulamayı planlanıyoruz” açıklamasını yaptı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti