Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yabancı Uyruklular YDS Sınavına Girebilir Mi?

İngilizce yeterlilik sınavı olarak yapılan YDS sınavı için tüm merak ettikleriniz haberimizde..

İngilizce yeterlilik sınavı olarak

(ÖSYM) merkezli olarak yapılan YDS “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı”2013 yılında yapılmaya başlanmıştır. Birçok öğrencini ve kişilerin dil bilgisi seviyesini belirlemek girilmektedir. Peki, Yabancı uyruklular YDS sınavına girebilir mi?

 

YDS SINAVI AÇILIMI NEDİR?

“Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı” YDS olarak kısaltılmış adıyla kullanılmakta olup, (ÖSYM) tarafından yapılmaktadır. YDS sınavı KPDS, ÜDS, KPSS sınavlarının kaldırılması sonucu yapılan bir sınav olup çoktan seçmeli olmaktadır.

YDS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

YDS sınavına girmek isteyen kişiler yüksekokul ve üniversite mezunu olmalıdırlar, KPSS sınavına kamu personeli olarak girecek kişiler çalışması gereken iş yeri için yeterli yabancı dili öğrenmektedirler.

 

DUS (DİŞ HEKİMLİĞİ UZMANLIK SINAVI) YA DA TUS (TIPTA UZMANLIK SINAVI) KİMLER NASIL GİREBİLİR:

DUS ve TUS sınavlarına girecek öğrencilerin lisans yapması halinde son sınıf olmasına ya da sondan bir önceki sınıfta öğrenim gördüğü göz önüne alınır.

DOKTORA, DOÇENT ADAYLARI NASIL OLUNUR;

Doktora ve Doçent olmak isteyen kişiler YDS sınavına girmekte olup, Lise mezunu olamayan öğrenciler için ise YDS puanlarını kullanamayıp, yabancı uyruklu olan kişilerin YDS sınavına girebilmesi için lise son sınıf öğrencileri olmaları gerekmektedir.