Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yaklaşık 50 futbolcu görücüye çıktı”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Yaklaşık 50 futbolcu görücüye çıktı”

Uşak’ta yapılan ve Afyonkarahisar’dan da sporcuların katılımıyla gerçekleşen Beşiktaş alt yapı seçmelerinde Afyonkarahisarlı 50’ye yakın futbolcu görücüye çıktı

1967 Afyon Gençlikspor’un öncülüğünde Afyonkarahisar’da yapılan seçmelerden sonra Uşak’a giden yaklaşık 50 kişilik futbolcu grubu Beşiktaş’ın seçmelerine katıldı. 2002, 2003, 2004 ve 2005 doğumlu futbolculardan oluşan grupta, Demirspor, AFJET Afyonspor, Arena Gençlikspor’dan ve lisansı olmayan 6-7 kişi de farklı yaş gruplarından olmak üzere alt yapı seçmelerine katıldı. Özellikle 2004 ve 2005 doğumlu futbolcular dikkat çekti. 2002 ve 2003 doğumlu bir iki futbolcu hakkında görüşüldüğünü belirten 1967 Afyon Gençlikspor Antrenörü Turan Saltık, “Özellikle 2004-2005 doğumlular beğenildi. 2002 ve 2003 doğumlu oyuncuların bir ikisi hakkında görüşüldü. Oyuncuların kendileriyle de görüşüldü. Beşiktaş’ın hocaları oyuncuların yeteneklerini takip etmemizi rica ettiler. Görüşmelerden sonra da Afyonkarahisar’da Mayıs ayında geniş bir organizasyonda Beşiktaş ve 1967 Afyon Gençlikspor ortaklığında yeni seçmeler yapılacak. Afyonkarahisar’da yapılacak olan seçmeler yine 2002-2003-2004 ve 2005 doğumlu futbolcular arasında yapılacak. Afyonkarahisar’da yapacağımız seçmelere Kütahya, Eskişehir, Isparta, Uşak, gibi yakın ve komşu illerden takımların davet edilmesi konusunda ricada bulundular. Organizasyonun biraz daha ciddi olması yönünde görüştük. Bizde elimizden geleni yapacağız. Beşiktaş’ın hocaları ile görüşerek Afyonkarahisar olarak üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız.” dedi.
Seçmelerde Beşiktaş alt yapı antrenörlerinin 2005 doğumlu sporculardan iki üç futbolcu ile görüştüklerini belirten Saltık, “Beşiktaş’ın hocaları 2005 doğumlu 2-3 oyuncuyla görüştüler, bu oyuncuları takip edelim dediler. Yine bu oyuncuların futbola devam etmesini istediklerini söylediler. Çocukların takibi konusunda da görüştük. Seçmeler verimli ve güzel geçti. Demirspor, AFJET Afyonspor, Arena Gençlikspor’dan ve lisansı olmayan 6-7 tane de farklı yaş gruplarından futbolcu götürdük. Toplamda ise 50’ye yakın 2002-2003-2004 ve 2005 doğumlu çocuklarımız vardı.” ifadesine yer verdi.
“KENDİLERİNİ GÖRME ŞANSI OLDU”
Seçmelerde futbolcuların kendilerini görme şansını bulduğunu belirten Saltık, “Çocuklar için güzel bir deneyim oldu, kendilerini görebilme imkanı oldu. Burada kendilerinin yeterli olduğunu görüyor, dışarıda ise işin başında olduğunu görüyorlar. Beşiktaş’ın hocalarıyla tanıştılar bu anlamda sporcular açısından çok büyük bir tecrübe oldu. Farklı takımlarla maç yapma imkanı bulduklarında eksik olduklarını gördüler. Böyle ortamlarda hem fiziksel olarak hem zihinsel olarak kendilerini tartma imkanı buluyorlar. Futbolcu olmak isteyenler biraz daha gayret ve özen gösteriyorlar.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti