Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

YALANLAR, YALANLAR, YALANLAR….

İmtihan hiç bitmiyor…
Hikmetin yanlışla, hakikatin yalanla, helalin yağmayla, heyecanın yılgınlıkla…

Üniversite sınavı üzeri, yalan habere atlayıp, gençlerin geleceğini sorumsuzca karartmaya çabalayanları not ediniz. Bunlar yalanı kutsal kitap edinmişler!

“Katarlı öğrenciler Türkiye’de sınavsız istediği üniversitede okuyacak” haberi doğru değil.

Savunma bakanlıkları arasında, askeri amaçlar doğrultusunda kullanılacak bir işbirliği anlaşması.

Yalan haber, sadece üniversite sınavına giren gençlerimizi değil, üniversitelerimizde “YÖK tarafından, uluslararası öğrenciler için belirlenen kontenjanlara girmeye hak kazanarak” eğitim gören yüzbinlerce uluslararası öğrencimizi de final döneminde tedirgin etti. Yazık! Günah!

Sınav seneleri hem çocuklar hem de aileler için duygusal zamanlardır. Bu süreci daha önce yaşamış biri olarak “Katarlılara sınavsız üniversite” yalanını dehşetle takip ettim. Çocukların ve ailelerin duyguları kimsenin politik silahı olmamalı. Ebeveynler hukuk önünde hesap sormalı.

Üniversite sınavlarına giren gençler içiniz rahat olsun. Sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve çarpıtmalara aldırmayın. Türkiye’de 180 bin yabancı uyruklu öğrenci var bunların hiç biri sizin için ayrılan kontenjanlara yerleşmiş değil. Bu zaten mümkün de değil. Devletimiz gençlerimiz okusun diye her ile üniversite açtı. 79 yılda 76 üniversite açılmıştı. 2002-2021 arasında 129 yeni üniversite açıldı. Harçlar kaldırıldı. Burs ve krediler artırıldı. Yurtdışı değişim programları genişledi. Hepsi gençlerimiz için. Böylesi bir durumda hangi çıkar ve menfaat gençlerin geleceklerinden daha mühim olup öne geçebiliyor hiç anlaşılır gibi değil!

Gönlümüzden geçenlerin satırlarımıza geçmesine hakim olmaya çalışıyoruz fakat içerde, dışarda ne kadar müptezelleri varsa hepsini birden salıyorlar üstümüze 7 düvel gelsin umrumuzda değil de,
tarihte bu içerdekilerin yolunu kaybetmişliğine seyirci olmak da bize denk geldi…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER