Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yalçın: Okullarda tüm tedbirler alındı

İl Milli Eğitim Müdürü

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaretinde, okullarda
öğretmenlerin kontrolünde sıralarda birer öğrenci oturtup mesafeleri koruyarak eğitim öğretime başladıklarını kaydetti

 

Kademeli normalleşme kapsamında orta riskli iller arasında yer alan Afyonkarahisar’da, okul öncesi eğitim kurumları, ilkokulların tüm kademeleri ile ortaokulların 8. ve liselerin 12. sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu ve Ortaokulu’nda ders başı yapan öğretmen ve öğrencileri ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Yalçın, Afyonkarahisar’ın orta riskli olduğunu söyledi. Okul öncesi gruplar, ilkokulların tüm kademelerinde ortaokul 8. ve liselerin 12. sınıflarında eğitim öğretime başladığını aktaran Yalçın, “İnşallah yapacağımız planlamayla ortaokul ara sınıfları olan 5., 6. ve 7. sınıflar ile liseler hazırlık 9. ve 11. sınıflarda en kısa zamanda yetiştirebilirsek yarından itibaren eğitim öğretime başlayacağız.” dedi.
“MESAFELERİ KORUMAK KAYDIYLA EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADIK”
Sosyal mesafe kurallarına uygun, sıralarda birer öğrenci oturacak şekilde eğitim ve öğretime başlandığını ifade eden Yalçın, “Hijyen, temizlik açısından ihtiyaç olması halinde maskeler var. Okullarda öğretmenlerin kontrolünde ve sınıflarda sıralarda birer öğrenci oturup mesafeleri korumak kaydıyla eğitim öğretime başladık. Öğrencilerimizi çok özledik. Tüm tedbirleri elden bırakmadan almaya devam ederek, eğitim öğretim sürecine devam ediyoruz. Öğrencilerde hemen hemen bir yıl oldu okula gitmeyeli okullarını çok özlediler. Onlarında bu kayıplarını en kısa telafi ederiz.” ifadelerine yer verdi.
“YIKIPLIP YENİDEN YAPILACAK”
Yalçın, Şemsettin Karhisari Ortaokulu binasında başlayan güçlendirme çalışmasının sağlıklı olmayacağı yönünde mühendislerin raporları olduğunu ve binanın yıkılıp yeniden yapılma kararı alındığını açıkladı. Yalçın, “İlgili inşaat mühendisleri bu güçlendirme çalışmasının çok sağlıklı olmayacağı noktasında bir rapor düzenleyerek bize bildirdiler. Bunun üzerine bizde o raporla bakanlığımıza bir görüş sorduk. Çünkü deprem testleri Bakanlığımız tarafından yapılmıştı. Bakanlığımız tarafından güçlendirmenin sağlıklı olmayacağı yönünde hazırlanan rapor incelendikten sonra bize ‘Tamam orayı yıkıp yeniden yapabiliriz.’ şeklinde bir görüş verdi. Biz şu anda ŞKOO binasında yürütülen çalışmayı durdurduk. Güçlendirme çalışması yapmak yerine mevcut binanın yıkılıp yeniden yapım kararını aldık.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti