Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yalçınkaya: Öğrenci andının okunması için mücadelemizi sürdüreceğiz

Eğitim İş Sendikası Şube

Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Çağdaş Yalçınkaya, her türlü karara rağmen Öğrenci Andının okullarda okunması için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydederek, “Akif’in Türk Milleti’ne şanlı seslenişine uyuyor, korkmuyoruz! Öğretecek, okutacak, aşılayacağız” dedi

 

Eğitim İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizam Çağdaş Yalçınkaya sendika üyesi sınıf öğretmenlerinin sınıflarında katılmak isteyen öğrencilerle Andımızı okuttuklarını bildirdi.
“ÖĞRENCİ ANDI KAVRAMLARI
TEMEL AMAÇLARI ÖNGÖRÜYOR”
“Eğitim-İş olarak hem yargının geldiği durumu, hem de yöneticilerin Cumhuriyet alerjisinin dozunu gösteren bu sürecin tüm ayrıntılarını paylaşmayı kamusal bir görev kabul ediyoruz.” diyen Yalçınkaya, “Bilindiği üzere 8 Ekim 2013 tarihinde yayınlanan İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelikle ‘Öğrenci Andı’ kaldırılmıştı. Bu düzenlemelerin yürürlüğe girmesinin hemen ardından sendikamız, konuyu yargıya taşımış ve Danıştay 8. Dairesi, sendikamızın talebini haklı bularak Andımız’ın kaldırılması kararını hukuka aykırı bulmuştu. Danıştay’ın söz konusu kararında Eğitim-İş’in gerekçeleri bir bir sıralanarak, ‘Öğrenci Andı’nda yer alan kavram ve ilkelerin, Anayasamızda anlamını bulan kavram ve ilkeler olduğu gibi milli eğitim sistemimizin kanun ve yönetmelikte belirlenen, düzenlenen temel amaçlarını ortaya koyduğu.’ vurgulanmıştır.” dedi.
“DANIŞTAY HUKUKA
AYKIRILIK GÖRMEDİ”
Danıştay kararında Eğitim-İş Sendikasının dava dilekçesindeki ifadelerin birçoğunun birebir yer bulduğu belirten Yalçınkaya şunları kaydetti:
“Danıştay kararında, ‘Türk Devletini ve Milletini ebediyete kadar yaşatacak, çağdaş uygarlığın ve medeniyetin ortağı ve öncüsü yapacak, toplumun ve kişilerin refah, huzur ve mutluluğunu sağlayacak yeni nesillerin yetiştirilmesi olan milli eğitim sistemimizin temel amaçlarını gerçekleştirmesini içeriği itibariyle sağlamaya yardımcı olabilecek nitelikteki öğrenci andının kaldırılmasına ilişkin değişikliğin haklı ve hukuksal temellere dayandırılmadığı anlaşılmıştır. Bu anlaşıldığından dava konusu düzenlemede hukuka uyarlık görülmemiştir.’ denilmişti. Ancak 2018’de verilen karar bakanlık tarafından uygulanmamıştır. Bu nedenle karar, Andımız’ın okullara dönmesini sağlayamamıştır.”
“AKİF’İN SESLENİŞİNE
UYUYOR, KORKMUYORUZ!”
Yalçınkaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Danıştay’ın ilgili kararının bozulması için temyiz başvurusunda bulunmasının ayrıca üzücü ve düşündürücü olduğunu belirtti. Yalçınkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Çelişkilerle dolu bu hukuki sürecin ardından, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğini iptal eden kararını bozmuş ve Andımız’ın artık okullarda okutulmaması yönünde karar vermiştir. Sendikamızın davacı taraf olmasına rağmen haberi medyadan öğrenmek durumunda kalmıştır. Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: Gerekçeli karar sendikamıza tebliğ olduğu anda gerekli hukuki değerlendirme ve açıklamayı yapacağız. Her türlü karara rağmen Öğrenci Andının okullarımızda okunması için mücadelemizi sürdüreceğiz. İstiklal Marşımızla, Andımızla, beyaz ay yıldızlı al bayrağımızla ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ le yolumuza devam edeceğiz. Akif’in Türk milletine şanlı seslenişine uyuyor, korkmuyoruz ! Öğretecek, okutacak, aşılayacağız! Andımız olsun, ahdımız olsun ki Başöğretmenimizin “Açtığı yolda, gösterdiği hedefe, hiç durmadan” yürüyeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti