Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yapılandırmaların devamı için son gün 28 Şubat

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni
Yapılandırmaların devamı için son gün 28 Şubat

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni (ABYD) ziyaret eden SGK Afyonkarahisar il Müdürü Samet Fidan, SGK borç yapılandırmaları ve ödeme takvimi ile ilgili uyarılarda bulundu. ABYD Başkanı Sezer Küçükkurt ise kurum temsilcilerinin derneklerini ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik İl Müdürü Samet Fidan ve SGK Özel Kalem Müdürü Mehmet Ali Genç basın camiasındaki birliktelik çalışmalarını takdirle izlediklerini, Basın Yayın Derneği’nin önemli çalışmalara imza attığını dile getirdiler.
“YAPILANDIRMA HAKKI BOZULMUŞ OLANLARA YENİDEN GÜN DOĞDU”
Bu vesile ile basın mensuplarına SGK’nın uygulamalarıyla ilgili bilgiler veren SGK İl Müdürü Samet Fidan, “Geçen yıl çıkartılan 7143 sayılı yasaya göre yapılan yapılandırmalarda gelinen bir süreç var. Bu süreçte taksitler veya peşin olarak ödemeyi seçen işverenlerimiz artı BAĞKUR sigortalılarımız bazı nedenlerden dolayı yatıramadığı taksitlerini yapılandırma hakkı kazandılar. Aralık ayının sonunda 7159 sayılı kanun çıktı. Bunda da şöyle bir kolaylık, bir ihya tanındı. 28 Şubat tarihine kadar daha önceden yatmamış veya eksik olarak yatırılıp da yapılandırma hakkı bozulmuş olan işverenlerimiz ve BAĞKUR sigortalılarımız 28 Şubat tarihine kadar bu primleri yatırmaları halinde yapılandırmalarının bozulmayacağı, haklarının devam edeceği bir süreçteyiz. 28 Şubat tarihi son gün. Önümüzdeki hafta Perşembe günü bu süreç bitecek. Hem Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği aracılığı ile de bunu kamuoyuna bir daha hatırlatma düşüncesiyle bu ziyareti de gerçekleştirdik. Afyon halkından SGK’ya prim borcu olan ve bunu yatırma gayretinde olan vatandaşlarımıza ve işverenlerimize bu süreyi tekrar hatırlatarak bu avantajları kaybetmemelerini yapılandırma haklarına devam etmelerini istiyorum.” ifadelerine yer verdi.
“GSS’LİLER SAĞLIK YARDIMLARINDAN YARARLANABİLECEK  VEYA EMEKLİLİK HAKLARINA KAVUŞACAKLAR”
Yapılandırma haklarına tekrar devam etmek isteyenlere çağrıda bulunan İl Müdürü Fidan, “Bu haklar tüm ödemelerle ilgili. Yapılandırma başvurusu yapılıp, ödenmeyen veya eksik ödenen kısımla alakalı. İşverenlerimiz veya genel sağlık sigortalılarımız bu hakkını kaybetmeden devam ettikleri takdirde işverenlerimiz SGK veya diğer bakanlıklara sundukları istihdam teşviklerinden yararlanacaklar. İstihdam teşviklerinden yararlanmak demek, şu anda primlerin bir çoğu devlet tarafından veya İŞKUR tarafından ödeniyor. Bunlardan yararlanacaklar. Genel sağlık sigortalıların bu primleri yattığı takdirde sağlık yardımlarından yararlanmaya devam edecekler veya geçen sene ihya başvurusu yaptığı takdirde yatırılmayan primlerden dolayı diğer şartlarını da tamamlarsa bu primleri yatırabilirlerse emeklilik haklarına kavuşacaklar. Bunu da ben Afyon kamuoyuna tekrar hatırlatmak istiyorum. Sonuç hem emeklilik, hem sağlık yardımı, hem de istihdam teşvikleri ve borcu yoktur yazısı sonuç onları ifade ettiğinden dolayı güzel bir hak. Bunları kullanmalarını istiyorum.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti