Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

YARAB ! BİZİ ÇOK SABREDEN, ÇOK ŞÜKREDEN BİR KUL EYLE !

Mehmet Şenkaya 26 Ağustos 2011 Cuma 03:00:00
  Akdeğirmen Barajı isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle şehrimizin susuz kalması, Bu zamanda çok manidar geldi.. Suyun ne kadar önemli bir hayat kaynağı olduğunu çok daha iyi anlamaya yetti. Çocukluğumu hatırladım. Sade biz değil, kimsenin evinde musluktan akan su yoktu. Güğümlerimiz, kovalarımız mahallemizdeki İbik, Hüda, Kavaklı, Hodalı, Yalcak adlı sokak çeşmelerinden dolardı. Çok şükür şimdi su herkesin evinde akıyor. Telaşa ve zahmete gerek yok. Kesildiğinde, sabırsızız. Hemen tepkiye hazırız. Bizi günlerce susuz bırakmayanlardan Allah razı olsun.
Aldığımız hava gibi, suyun da yokluğunu hissedince; varlığını daha iyi anlıyoruz. Malum Ramazan mübarek gün davet sohbet çoğaldı. Eve misafir geldi. Misafir gidince yemek kapları yığılı kaldı. Su olmayınca bulaşıklar yıkanamadı. İnsanlar bile kokmağa başladı. Zaruri ihtiyaç maddesi. Herkes Belediyenin ilanını duymadı, hazır olmadığı için içme-kullanma suyunu dışardan temin etti.
Su en büyük hayat kaynağı. Susuz hayat olmaz. Biz sahip olduğumuz nimetlerin imkanlarımızın ne kadar önemli ve değerli olduğunu unutuyoruz. Ramazan-ı Şerif gelince oruç tutuyo-ruz. Öğün zamanı gelince, acıktığımızda, açlığın ne kadar zor olduğunu işte o zaman daha iyi anlıyo-ruz. Açlık ve susuzluk çeken bir insanla kendimizi özdeşleştirince, durumun vahametini hayat-memat meselesi olduğunu ancak o zaman kavrıyoruz.
Ben yokluğu hep kendimde aradım
Meğer ki ne yokluk çekenler varmış
Derdimi herkesten fazla sanırdım
Yokluğu yaşarken, ölenler varmış
Doğu Afrika son 60 yılın en büyük kuraklık ve kıtlık tehlikesini yaşıyor. Yalnız Somali’de 5 Milyon insan ölüm sınırında. On binlerce çocuk yerlerde aç, susuz ve perişan;insanın tüyleri ürperiyor. Bu bir felaket. Tabii afet herkesin başına gelebilir. (Pakistan, Japonya, Avustralya’da görülen tsunami felaketi).
Böyle durumda Bütün dünya üzerine düşeni yapmalıdır. Çünkü: bu bir insanlık sorunudur.
Peygamberimiz: “Komşusu açken tok yatan, bizden değildir.” demiştir. Olanın olmayana borcu vardır. İnsana verilen para, mal ve her türlü servet geçicidir. Önemli olan, sadece varlığını elinde tutmak değil, faydalandığı nimetlerden başkalarını da faydalandırmaktır. Az sadaka, çok belayı defeder. Dinimizde Fitre ve Zekatın önemi büyüktür. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: “Her evden bir fitre, bir iftar Afrikaya” kampanyası başlattı. Vatandaşların 3 SMS göndererek fitrelerini verebileceklerini söyledi.
Müslüman Türk Milleti böyle mübarek bir günde dili, dini, ırkı, ülkesi ne olursa olsun kıtlık, açlık çeken bu insanlara yardım elini uzattı. Kimse Yok mu ? Yardım Eli. Deniz Feneri ve Türk Kızılayı gibi yardım kuruluşları kanalıyla üzerine düşeni yerine getiriyor.
Türkiye Başbakanı Sayın Tayip Erdoğan’ın ailesi ve bazı sanatçıları da yanına alarak olay mahalline açlık yokluk çekenlerin yanına götürmesi dünyada insanlık ayıbını ortadan kaldırmak açısından büyük bir jest ve ibret levhası olmuştur.
Başbakanlık imzalı genelge ile (AFAD) Afet ve Acil Durum Yönetimi Faaliyete geçti. THY Kargo uçakları ile Mogadişu’ya ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Nohut, Fasulye, Mercimek, Pirinç, un, yağ, şeker gibi gıda maddeleri ile Somali’ye 10 Ton Sağlık Malzemesi gönderildi. . İnsanlarımızın duyarlı olması takdirin üzerindedir.
İslamın en büyük özelliklerinden: Birleşme-Dayanışma-Paylaşma duygusu vatandaşımızı coşturdu. Ramazan atmosferi içinde insanımız kayıtsız kalmadı. Bütün toplu ve özel kuruluşlarımız. Tahmin edilenin üzerinde yardımda buluştu.
Allah’ım; Bizi açlıkla, yoklukla, kıtlıkla, savaşla, tabii afetle, hastalıkla, kötü evlatla terbiye etme. Yarab!; bizi çok sabreden, çok şükreden bir kul eyle. Amin…
Ramazan Bayramınız Şimdiden Mübarek Olsun.
ALLAH’A EMANET OLUN

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti