Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yarım Elma’dan çocuklara bisiklet – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı
Yarım Elma’dan çocuklara bisiklet

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afyonkarahisar ziyareti sırasında Yarım Elma Derneği’ni ziyaret etmişti. Dernek ziyareti sırasında Yarım Elma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk’ten aldığı bilgiler doğrultusunda derneğe 100 bisiklet sözü veren Bakan Kurum’un, Belediye’ye gönderdiği 100 bisiklet ücretiyle bisikletler alındı. Belediye tarafından Derneğe teslim edilen bisikletler yapılan organizasyonla ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıtıldı. Törene Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Yarım Elma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk katıldı.
“BAKANIMIZ VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU”
Törende konuşan Yarım Elma Dernek Başkanı Öztürk, “Bir ay önce Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, derneğimizin genel kurulu vardı, derneğimizi ziyaret etti. Çıkışta da derneğimiz tarafından koruma altına alınan ailelerin çocuklarına verilmek üzere bize 100 adet bisiklet vereceğini sözünü vermişti. Çok teşekkür ediyoruz, Bakanımız verdiği sözü tuttu. Bize bu bisikletleri almamız için gerekli maddi desteği Afyonkarahisar Belediyesi ile işbirliği yaparak verdi. Bizde belediyemizle yine işbirliği bu paralara bisikletlerimizi aldık. Bizim kontrolümüzdeki ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına birer bisiklet olmak üzere kızlara ve erkeklere aldık. Bisikletlerimiz 3 kategoride, küçükler, orta ve gençler için. Sayın Bakanımıza da Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“100 ÇOCUĞU BİRDEN SEVİNDİRDİLER”
Bisikletin her çocuğun hayali olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Çoban, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey Afyon ziyaretinde programında olmamasına rağmen derneğimizin ısrarlı daveti üzerine buraya uğradı. Burada Başkanımızdan ve dernek müdüründen aldığı bilgilerden çok etkilerin vegüzel faaliyetlerini görmekten mutlu olduğunu ifade eder. Derki ‘Biz de çocuklarımıza 100 tane bisikleti derneğimiz aracılığı ile dağıtalım’ ama yasal olarak derneğe para gönderemeyeceği için belediyemize bu konuda talimat verir ve ‘Biz belediyeye gönderilim siz de dernek olarak belediye ile işbirliğinde bu bisikletleri dağıtın.’ derler. Gerçekten Ankara’ya döner dönmez 100 bisikletin parasını belediyemize gönderdi. Belediyemizde Satın Alma Birimimizde bu bisikletleri satın aldı ve Yarım Elma Derneğimize teslim etti. Ben Erol Öztürk Ağabeyimize çok teşekkür ediyorum. Onlarda hemen çok temiz ve titiz bir şekilde listeyi yaptılar. Burada üç tür bisikletimiz var. Hem en küçük çocuklar için, hem orta boyda bisiklet hem de büyük boyda bisiklet olarak kullanılacak. Bugün inşallah bisikletlerimiz Derneğimiz vasıtasıyla dağıtılıyor. Dernek Müdürümüz Seydi Bey’e Dernek Başkanımız Erol Ağabeyimize ve tüm ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah 100 çocuğu birden sevindirdiler. Hepimiz çocuktuk, hepimizin hayaliydi bisiklet. Bir çocuk için bisiklete sahip olmak kadar güzel bir her halde duygu yoktur. Bu duyguyu yaşattığı için tekrar başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
İkinci sınıf öğrencisi ve ilk bisikletine kavuşan Ecrin Naz Akçeken, bisikletini çok sevdiğini ve binmek istediğini söyledi. Ecrin Naz bisikletini verenlere de çok teşekkür etti. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi