Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

YARINLAR…..

Geçtiğimiz hafta yayınlanan DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın basın açıklamasını okurken dikkatimi çeken bir husus oldu. DEVA Partisi teşkilatlarının en az 2 hafta süreli tam kapanma yönünde ortak görüşü olduğunu bildiren İl Başkanı Daylık şunları söyledi: “Partimiz mensuplarının ortak görüşü, en az 2 haftalık kapanmanın olması gerektiği yönündeydi. Tam kapanma ile ilgili olarak vatandaşlarımızın da bu süreci huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için hükümette bazı önlemleri alması gerekiyor. Kapanma kararı ile beraber vatandaşlarımıza bir destek paketi açıklanması gerekiyordu. Ama bu yapılmadı. Acilen bu paketin açıklanması gereklidir. Bu Türkiye için ülkemiz için gereklidir önemlidir. Bütün dünya süreci böyle yönetiyor, kapanıyor ama aynı zamanda vatandaşına doğrudan destek veriyor. Küçük işletmeler, esnaf, gündelikle geçinenler, bütün vatandaşlarımız 3 hafta boyunca mağdur kalacaklar. Biz hükümetten acilen bir destek paketi açıklamasını bekliyoruz.” dedi. Daylık sözlerini şöyle sürdürdü: “Kapanma ancak destek paketiyle beraber olmalıdır. Tabi ki etkin bir aşılama programıyla beraber kapanma anlamındadır. Salgın nedeniyle yaşadığımız bu zor günleri en kısa zamanda arkamızda bırakıp, huzura kavuşacağımıza inanıyoruz, ülkemizin ekonomik refaha ulaşıp, yarınlara güvenle bakması DEVA kadroları ile mümkün olacaktır.” Başkanın teşkilatları adına yaptığı bu açıklamadaki görüş ve taleplerine söyleyecek sözümüz yok ama… Sözlerinin sonundaki “ülkemizin ekonomik refaha ulaşıp, yarınlara güvenle bakması DEVA kadroları ile mümkün olacaktır.” Kısmı var tabi merak ediyor insan yarınlara kimlerle birlikte güvenle bakacağız?
HATIRLAYALIM..
Ali Babacan’ın “Ana dilde eğitim ve Uygun ortam olursa Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirebiliriz.” sözleri basına yansımıştı. Bizim Ana dilimiz Anayasanın 3. Maddesinde yazdığı gibi; “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir” diye altı kalın çizgilerle çizili bir şekilde yazmaktadır. Eğitim, öğretim de bu şekilde devam etmektedir. Sn. Genel Başkan Ana dilde eğitim ve ilk dört madde değişim sözleriyle kimlere göz kırpmaktadır? Sn. Genel Başkana göre uygun ortam ne zaman hangi şartlar vuku bulduğunda oluşacak? Uygun ortamı kim veya kimler oluşturacak? Acaba kendilerinin de bu anlamda dostları mı var …
Gerçi şöyle bir açıklaması daha var
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, olası ittifaklarla ilgili “Seçim günü gelsin, herhangi bir ittifaka girer miyiz, girmez miyiz, o gün karar veririz. Bütün partilerle diyalog ve istişare içindeyiz. İktidar tarafındaki iki parti bizimle görüşmekten kaçıyor. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Alnımız dik. İktidar tarafındaki iki parti haricindeki diğer partilerle ilişki zeminimiz sıcak. Buna HDP de dahil.”
Son olarak da sözde kınama mesajı var
Açıklama şu şekilde; ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 Ermeni katliamını sözde soykırım olarak nitelendirmesi sonrası açıklamalarda bulunan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, “ABD Kongresi’nde dostumuz kalmamıştır. Kurumlararası ilişkiler ihmale uğramıştır. Topyekûn bir kurumsal onarım sürecine girmediğimiz takdirde ülkemizi daha karanlık günler beklemektedir.”
Sn. Başkanın ve yönetiminin bahsi geçen konulardaki düşünceleri nelerdir? Değerli Başkandan Bu konular hakkında bizleri bilgilendirmelerini rica edeceğim. 24.07.2020 tarihinde Parti üyeliğinden ve yönetiminden sosyal medya üzerinden istifa eden bir kurucu üye istifa ederken şu sözlere yer veriyor: Partiye girmeden önce bize vaat edilen parti ve tüzüğünde de düzenlenen değerler vardı demokratik bir siyasi parti ortamının sağlanması, liyakatin parti içerisinde gözetilmesi, Ülkenin kurucu değerlerini korumak ve kollamak gibi sıraladığım değerlerin uygulamada tatbik edilmediğini büyük bir üzüntüyle görmüş bulunmaktayım diyerek istifasını yayınlanmış Parti yönetimine girerken kim ne vaat etti, Siyasi ortamları nedir açıkçası bizi hiç ilgilendirmiyor fakat son cümleler oldukça çarpıcı değil mi?
Büyük harflerle tekrar yazıyorum..
“ÜLKENİN KURUCU DEĞERLERİNİ KORUMAK VE KOLLAMAK GİBİ DEĞERLERİN TATBİK EDİLMEDİĞİ BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜYLE GÖRMÜŞ BULUNMAKTAYIM”

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER