Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Yasak, “Mutlu” olsun – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 8 Ocak 2011 Cumartesi 02:00:00
  13 Aralık 2010’da Fatih Mahallesi Muhtarı Erol Karakaya, gazeteniz Kocatepe’yi arayıp not bırakmıştı:
“Fatih Mahallesi 108’inci Sokak’ta oturan 1957 doğumlu Nevzat Yasak, kötü şartlarda yaşıyor. Bunu kamuoyuna duyurabilir misiniz?”
Ertesi gün Kocatepe muhabiri Karakaya’yı bulup belirtilen adrese gidiyor. Belirtilen adresteki durum, içler acısı. Küçük bir ev, mutfağına mutfak demek için bin şahit gerek. Tuvalet ise söylenmesi bile hoş olmayan bir vaziyette. İçeride Nevzat Yasak. Kırılmış bir cam, camın yerine kartonun aldığı pencere. Bir küçük televizyon, çalışıp çalışmadığı belli değil. Pencerenin hemen altında Yasak’ın yakınlarının getirdiği belirtilen gıda malzemeleri. Çaydanlık… Odanın soğuk duvarına sırtını dayamış bir adam. Konuşmaktan çekinir gibi bir hâli var. Oysa yardım istememesi için bile konuşmalı. Uzun yıllar ilaç kullanıyormuş Yasak. Yakınlarının getirdiği kadar yemekle besleniyor. Muhtar Karakaya’dan tek isteği bir elektrikli soba. Muhtar Karakaya ise biraz çaresiz:
“Bizim muhtarlık olarak bütçemiz yok. Keşke elimizden bir şey gelse. Afyon’da bir erkek sığınma evi açılmasını ve Yasak gibi vatandaşların orada barınmalarını talep ediyoruz” diyor. Bu cümleler, hem yaşanan çaresizliği özetliyor hem de insanın yüreğini acıtıyor.
Bu haber, 15 Aralık 2010 tarihli Kocatepe gazetesinde “Günyüzü görmesi Yasak” başlığıyla veriliyor.
Dün yapılan açıklama ile Yasak’ın günyüzü görmesinde bir adım atıldığını hissediyoruz. Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:
“İlimizde yayınlanan yerel gazetelerde Nevzat Yasak ile ilgili çıkan haberler üzerine gerekli inceleme Valiliğimizce başlatılmış olup, 16.12.2010 tarihinde söz konusu kişinin ikametine gidilerek İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce gerekli durum tespiti yapılmıştır.
Nevzat Yasak’ın 1957 doğumlu olduğu, babasından kalma aylık 350 TL SSK maaşı aldığı, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle sürekli ilaç kullandığı, kardeşi Selma Yasak’ın kendisine vasi atandığı, kardeşi Nurettin Yasak’a ait evde yaşadığı, abisi İhsan Yasak tarafından günlük yemeğinin getirildiği tespit edilmiş olup, adı geçen kişinin vasisi ve kardeşi ile gerekli görüşmeler yapılarak rahatsızlığı nedeniyle özürlü yatılı bakım merkezi işlemi başlatılarak vasiye hazırlaması gereken belgeler verilmiştir. Akabinde gerekli belgeler adı geçenin vasisi ve kardeşi Selma Yasak tarafından hazırlanarak 30.12.2010 tarihinde getirilmiş olup, Afyonkarahisar 1. Sulh Hukuk Mahkemesince 03.01.2011 tarihli yatılı bakım merkezine yerleştirme izin kararı ile birlikte gerekli tüm belgeler tamamlanmıştır.
…tüm evraklar bir dosya haline getirilerek 03.01.2011 tarihinde Aydın İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne iletilmiş ve Nevzat Yasak 05.01.2011 tarihi itibariyle SHÇEK Genel Müdürlüğü izni ile açılan Aydın/Nazilli İlçesinde bulunan Özel Mutlu Hayat Bakım Merkezine yerleştirilmiştir.
Nevzat Yasak, SSK kapsamında olduğu için yapılması gereken göz ameliyatı da yerleştirilen bakım merkezinin görev ve sorumluğu içerisinde yer almakta olup, her hangi bir sosyal güvencesi olmasa dahi, özel bakım merkezlerine yerleştirilen özürlülerimiz SGK kapsamına alınarak tüm giderleri SHÇEK Genel Müdürlüğünce karşılanmaktadır.”
Yasak’ın hayatında yeni bir dönem açıldı diyebiliriz. Allah devletimize, devletimizin yetkililerine zeval vermesin, Yasak’ın yardımına koşan Muhtar Karakaya’dan da razı olsun.
Bu arada her zamanki “en kahraman” pozları ile “haberimiz ses getirdi” diyen meslektaşlara da Afyonkarahisar’a özgü bir özdeyişle seslenmek gerekiyor galiba: “At nallanır, eşek nallanır, tosbağa da ayağını kaldırır”.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti